Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 13.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Зодиак

ПСИХО СЕКСУАЛЕН ХОРОСКОП    * ЛЮБОВЕН ХОРОСКОП *  КИТАЙСКИ ХОРОСОП *

ОВЕН

Овните са активни в секса и определено попадат в категорията хора с “гореща кръв”. Винаги съществува опасност да се въвлекат в отношения в които отсъства каквото и да е духовно удовлетворение.По време на полов акт овните често недоволстват, че партньорите им са склонни да мислят, обикновено свършват бързо, даже вторият и третият път са особено припряни. Мъжете обичат да изразяват удоволствието си от секса със стонове и възклицания. Жените овен във възбудата си се гърчат и дори забравят позата в която се намират, често обичат да заемат ролята на мъжа.Подвластни на Марс, представителите на зодията са като истински воини – избират си партньор, атакуват го (понякога скромно и срамежливо, а понякога безумно и без предупреждение).Това което със сигурност може да се каже е, че овните са агресивни и искат да са победители на всяка цена. Как точно става това в повечето от случаите зависи от асцедента на всеки индивид.

Овните  умело избират хората около тях, които да ги подкрепят било в бизнеса или в любовта. Никога не трябва да се забравя, че във всяко нещо за Овена на първо място стои личният му интерес.Овните обикновено не изпитват угризения на съвестта, когато изневеряват на любовния си партньор или на брачната си половинка. Все пак не трябва да се създава впечатление, че у овните няма никакви положителни качества в любовно отношение. Просто тези, които си имат връзка с овни напълно трябва да пожертват своите цели и стремежи. Ако това се случи, тях ги очакват любов, приключения и няма да им се налага да скучаят. Обикновено овните са способни да печелят добре и да осигуряват на семейството си необходими и луксозни вещи.Овните не се стремят винаги да имат деца, но когато това се случи те стават техни приятели. Тъй като овните успяват да съхранят младежките си възгледи, на тях им се удава да общуват с по-младото поколение и за тях проблемът в отношенията родители-деца не съществува.

Как да удовлетворим Овена

Предоставете им изобилие от секс. Но преди всичко ги съблазнявайте. По време на полов акт обичат да им говорят съблазнителни думи. В секса обичат разнообразието, стига де не прекрачва рамките на благоприличието.Партньорите на овните трябва да са спретнати и чисти. Пижами, нощници, парфюми спомагат да привлечете овена.

Положителни черти

Родените под знака на Овен умеят да съчувстват, грижливи са, винаги помнят рождените дни на близките си и обичат да подаряват цветя. В трудни моменти са на разположение и на тях може да се разчита. Овните нямат способността да казват “Предавам се”. Могат да се оприличат на рицаря Галахад – пример за чисто сърце и Жана Д’Арк – смела и благородна. Овните знаят стойността на парите и се стремят да вземат своята част от материалните блага. Те оставят страстите си под контрола на ума. Искат максималната цена за своя труд.

Отрицателни черти

Неотслабващата енергия на планетата, на която са подвластни – Марс – влияе отрицателно на овните, често им позволява да пилеят усилията и възможностите си. Друг недостатък на овните е тяхната прибързаност. Те задължително трябва да броят до 10 преди да вземат каквото и да е решение. Друг основен грях на овните е техният егоцентризъм. Тук има основание да споменем и често излишната гордост.

Най-подходящи партньори

До 29-годишна възраст това са представители на зодиите Лъв и Стрелец, които също са огнени знаци. След навлизането в тридесетте, овните вече не са толкова егоцентрични и стават по-практични, по-тази причина си подхождат с Козирог и Дева. Във възрастта след 40 години овните преодоляват някои от недостатъците си като например неумението да завършват започнатото. В този период са съвместими с Везни(чувствителен и умствен знак) и Близнаци(интелектуален знак).

Оценка на верността

Във възрастта около 20-те години овните търсят приключения и удоволствия. В съпружеския живот, ако има хармония с брачния партньор определено оценката е добра.

ТЕЛЕЦ

Телците определено са най-чувствителни в сравнение с всички останали зодии. Те са хора които обичат ласките, но предпочитат те самите да са обект на ласки. Това което охарактеризира родените под знака на Телеца от положителна страна е че те са идеалните партньори в брака. Болшинството от тях работят добре когато имат уютен дом и семейство с което могат да се отпуснат и да релаксират. Жените Телец обикновено са искрени и верни, умеят да създават атмосфера на спокойствие и хармония в дома си. Те обаче, често се жалват, че мъжете им не са достатъчно добри в сексуално отношение.Финансовото състояние влияе силно на сексуалния живот на Телците. Когато Телецът е платежоспособен, той не се заглежда по красиво женско тяло, но ако нещата тръгнат на зле той намира утеха в секса. Когато му тръгне във финансово отношение, Телецът лесно става алчен, но по-често го спохожда загубата.Жените Телец си угаждат с различни луксозни джунджурийки – скъпи бижута, тоалети, автомобили и всичко в името на това да предизвика възхищение от страна на мъжете. Когато им се възхищават обаче, жените Телец стават безразлични към секса, за разлика от мъжете Телец които никога не се отказват от сексуални удоволствия.

И мъжете и жените Телец са достатъчно невъздържани. По време на полов акт те често действат под давление на импулси и смятат, че само един тур в леглото не е достатъчен. Идеален сексуален партньор на Телеца са представителите на Дева и Близнаци. Тези съчетания могат да си устройват забележителни оргии и разнообразен сексуален репертоар. И мъжете и жените от зодията не са дарени от Господ с достатъчно красота. Няма нито една световна кинозвезда която да е родена под знака на Телеца.Телците заемат челно място в списъка на “скъпите” любовници. Те обичат другите да им се възхищават и по този начин да се снабдяват със скъпи подаръци. Телец е земен знак, той е способен да използва с прагматична цел всичкия си чар. От друга страна, телците вярват в справедливата игра и по тази причина са лоши бизнесмени. На тях не им се удава да бъдат нахални и извратливи и няма да издържат на конкуренцията.

Как да удовлетворим Телец

Отношението на Телеца към секса може да стане доста прозаично , когато не е свързан с партньора чрез дълбоки чувства или пък партньорът му просто му е омръзнал.

Положителни черти

Телецът е миролюбив и е пример за добродетелност.  Благодарение на силата си и способността да концентрира енергия за нещо конкретно той има шансове за успех. Преуспява в делата свързани с много време и упорство. Но главното е, че знае как да измъква пари от чужда кесийка.Веднъж встъпил в брак Телецът рядко се развежда. Ако не в сексуалния смисъл, то в духовния телците са верни до край. Мъжете Телци смело могат да се оженят за жени от същата зодия – защото те са силни, благородни, поддържат мъжа си с практически съвети.

Отрицателни черти

Трябва да започнем с инат, безразличие и егоизъм, колкото и страшно да изглежда. Но основния недостатък на Телеца е прикриването и не признаването на собствените слабости и подчинеността на желанията си. Други важни недостатъци са неувереността и неумението да се възползва от случая. В личните си отношение Телците са неспособни да съчетаят секса и чувствата. Мъжете обичат жените им да ги ласкаят. Сексуалните навици са свързани с чревоугодието. Жените пък обичат много да говорят, което в някои случаи дразни.

Най-подходящи партньори

Във възрастта до 29 години най-подходящи партньори са от зодиите  Козирог и Дева. И трите знака са земни и в този период търсят повече случайни връзки. Но ако Телец избира Дева трябва да има в предвид, че представителите на тази зодия са красиви но хладни, Козирозите пък са добри партньори и съпрузи, но трудно се удовлетворяват сексуално. След 30-та си година Телецът израства духовно и най-подходящ партньор може да се избере измежду представителите на зодиите Близнаци и Овен. Близнаците помагат за нарастването на интелекта, а Овен дава енергия. И двата знака Овен и Близнаци са интелектуални, но не витаят в облаците както Телец. Така те ще го смъкват от време на време на земята за да се вгледа в живота си и да измени бъдещето си. С навлизането в четвъртото десетилетие  Телецът вече е придобил дългоочакваното благополучие и е готов за по-дълбоки идеалистични и духовни отношения. Ето тук той вече е в пълна хармония със Скорпион.

Оценка на верността

Най-общо казано Телецът не обича много промените. В младите си години представителите на зодията са повече верни на приятели и роднини По-нататък верността към партньора вече взема превес.

БЛИЗНАЦИ

Меркурий е планетата, разположена най-близо до Слънцето. Тя се върти около него по-бързо от останалите планети. Едната й страна е постоянно обърната към звездата и по този начин на двете страни на планетата има противоположни температури. Тези полюси демонстрират изменчивото и двойнствено сексуално поведение на Близнаците. Сред отрицателните типове на зодията са фетишистите, хомосексуалисти и извратеняци.Положителните типове на зодията определят човека като поет, атлет, художник, учен, високо нравствен и заклет ерген (мома). Най-общо казано страстите на Близнака са толкова свързани с умствените процеси, че именно техните настроения – скука или интерес стимулират половите отношения. Сред представителите на зодията ще намерите чудака, който отначало отрича всички обществени условности и се приобщава към група хипари и техния обществен живот, а после отрича на свой ред този бохемски безгрижен начин на живот. Ако трябва да характеризираме зодията с някой друг символ, това определено би бил хамелеона.Нищо не може да шокира Близнака и за това той пробва всичко в секса. Близнаците често водят дневник на сексуалните си завоевания, като не забравят да описват достойнствата и недостатъците на партньорите си.Близнаците не са много агресивни и с удоволствие се съгласяват да бъдат втори във всички области включително и секса.

В същността си Близнаци са знак отличаващ се с хладнокръвие. Представителите на зодията винаги се опитват да анализират мислите, действията, думите и реакциите на останалите. Близнаците могат да се опишат и като живи въпросителни, които превръщат уменията си в изгода и в средство за придвижване напред.Близнаците са импулсивни, обичат пътешествията и промените. Когато се решат да разкъсат семейните окови, едва се сдържат да дочакат всички процедури по развода. Даже си имат и готово решение – просто изчезват на момента. Близнаците често използват и изкуството си да лъжат за да запазят “идеалния момент”. Рядко престават да поучават другите. Ако нещо е приемливо за Близнака, това означава, че не може да бъде неправилно.

Как да удовлетворим Близнаците?

Тъй като Близнаците имат чувствителна нервна система, те обичат допира. Не е нужно да обяснаваме, че Близнаците са непостоянни в любовта. Често се опитват да обуздаят себе си, но и не пропускат случай да изпитат нещо по-интересно.

Положителни черти

Близнаците имат отлична памет. От тях стават отлични писатели, редактори, публицисти, топографи и търговци. Под знака на Меркурий са и учителите, счетоводителите и преводачите.Мъжете родени под знака на близнаци са отлични адвокати, банкери, дипломати и общественици. Жените са добри домакини, стараят се да бъдат в течение на всички теми, които биха интересували гостите й. В кухнята си имат доста съвременни уреди, позволяващи бързо приготвяне на апетитни блюда за гостите.

Отрицателни черти

Лошите качества на Близнаците са неорганизираността, неспособността да се съсредоточават и да довеждат делата до края им. Склонни са към умствено изтощение и пропускат момента в който трябва да си вземат почивка. Близнаците често са склонни към негативизъм. Възможно разрешение на проблема с двойнствеността е да се занимават с две работи но едната от тях трябва да се ползва с приоритет.

Финанси

На Близнаците никога не им стига време да се посветят на ежедневните си дела които биха могли да им донесат повече пари. Представителите на знака се разпределят в двете крайности – богати дилетанти и разорени бедняци със забележителен интелект.

Най-подходящи партньори

Преди всичко може да се каже, че благодарение на голямата възприемчивост на Близнака той е способен да се погоди с всички останали зодии и естествено да има сексуални контакти с тях. До 29-годишна възраст за Близнаците най-добри партньори могат да се търсят из средите на Везни и Водолей. И трите знака са въздушни и действат с лекота, достатъчно либерални са, а също така непостоянни и повърхностни.  След преминаването на прага от 29 години Близнаците започват да узряват (макар и по-бавно от представителите на другите зодии) и да опознават себе си. Тогава често си пасват с Телец и Овен, които им предлагат стабилност и приятелски отношения.След 41-вата си година Близнаците достигат върха на развитието си и придобиват интелектуална сила и чувство за самоконтрол. В този период са съвместими с един определен интелектуален знак като Стрелец.

Оценка на верността

По този критерий спор няма – Близнаците са хронични любители на флирта. Най-добрият период за верността на Близнаците настъпва след 40-та година, тогава им се иска да споделят вечерят си с постоянен партньор.

РАК

Най-хаотичният във връзките си знак е Рак. Настроенията се изменят във всеки момент и лесно се оказва в заплетени сексуални отношения. За родените под знака на Рак не са чужди никакви форми на сексуално удоволствие. Жените Рак обичат да се държат майчински по отношение на мъжете в живота си. Мъжете Рак имат пълен контрол върху сексуалните си възможности и са способни да водят интензивен секс дълго време. И мъжете и жените от зодията обичат в еднаква степен ласкателствата. В някои случаи стигат до крайности в сексуално отношение и се държат властно и агресивно, даже стигат до словесен и физически садизъм.Раците изискват от партньора си спазването на строги правила, въпреки, че те самите в някои случаи ги пренебрегват. Когато са виновни раците демонстрират пълно разкаяние със сълзи на очи, как да не им повярваш?Представителите на зодията посвещават доста време на създаването на семейство и домашен уют, но постигнали веднъж тези си цели се отдават на разврат, оправдавайки похожденията си с бизнес дела или обществена заетост.Жените Рак не успяват да прикрият слабостите си  и са способни да доведат мъжа си до лудост с постоянно натякване за някаква скъпа покупка. Мъжете Рак са изключително материални и вещомани. След скандал с любимата си или след кръшкане обикновено правят подаръци. Жената Рак е способна да изневери на мъжа си, който е в командировка, дори под ръка да се окаже водопроводчика. При завръщането на мъжа тя го посреща с любимото му ядене, направила си е косата и с невинна детска усмивка го обсипва с ласки и милувки.

Как да удовлетворим Рак?

Правете така, че те да се чувстват млади! Те боготворят младостта. Единствените случаи, когато раците преодоляват сексуалното влечение и остават верни е когато попадат в ситуации в които им е невъзможно да се развихрят – в болница, когато са неподвижни в гипс или са в обятията на любимата си половинка.

Положителни черти

Пренебрегвайки факта, че раците са доста нервни, положителният тип на зодията има много добродетели – покровителствено майчинско или бащинско отношение към хората, упорити са и се проявяват като лидери в рискови ситуации. Главното положително качество което надделява в характеристиката е тяхното търпение. Също така, раците могат да бъдат изключително благоразумни и трудолюбиви.

Отрицателни черти

Раците са жертва на страха и безпокойството. Те трябва да преодоляват ограничения, които сами са си поставили. Раците избягват всякакъв разговор или спор ако имат и най-малкото съмнение, че ще наложат мнението си. Предпочитат да лъжат вместо да признаят грешките си.В любовта раците са като хитри търговци, абсолютни материалисти. Например, доста от представителите на зодията съзнателно си търсят по-възрастни от тях любовници и се привързват към тях ако им правят подаръци. В случаите, когато изборът на партньор не е материално-прагматичен, раците са по-искрени. Когато встъпват в брак това не означава, че ще доживеят до старини с брачния си партньор. Напротив, критичната в това отношение възраст е 35 години.

Най-подходящи партньори

Във възрастта до 29 години, най-добрите партньори на раците са представителите на зодиите скорпион и Риби. И трите са водни знаци и търсят дълбоко емоционални връзки. След 29-годишна възраст раците узряват и осъзнават своите качества. Тогава най-подходящи за тях са представителите на зодиите Близнаци и Дева. И трите знака са подвластни на Венера, обладани са от юношеска енергия и не считат за унижение да приемат подаръци или други знаци на внимание. След 40-та годишнина достигат пълното си развитие и упражняват пълен контрол върху себе си. Тогава са съвместими с Козирог (високо организиран, умствен знак, който е способен да постигне целите си в съюз с Рак).

Оценка на верността

В младите години определено двойка. Изключение в случаите когато остане да живее само с майка си и по такъв начин е контролиран от мама. По време на брака също двойка, освен в случаите когато работи на едно и също място с партньора си се виждат целодневно. Най-добрият период в това отношение е след 35 години, когато утвърдените като майстори в любовта и секса се обръщат към верността. Раците са верни любовници и когато им е осигурен разкош или комфорт.

ЛЪВ

Обикновено лъвовете са много страстни. Бидейки огнен знак лъвът е и твърде чувствителен. Знакът Лъв управлява Петия Дом от хороскопа, който третира любовта и насладата. Лъвовете лесно се поддават на любовни пориви, страстни са и със свободно отношение към секса. Гордостта им не им позволява да се добиват до целта си с непозволени средства. Ето защо те са по-малко агресивни отколкото другите огнени знаци. Лъвът се превръща в съблазнител само когато е заинтересуван от развитие на нова връзка. Негов девиз става изречението: “Аз те искам, но ако ти не ме искаш, тогава аз нямам нужда от теб”. При жените Лъв това не е фатално тъй като се очаква мъжете да бъдат по-агресивни. Но мъжът Лъв рискува да загуби завинаги своята дама. Заради този принцип на много представители на зодията не им се удава да преуспеят в живота. Мъжът Лъв обича да властва, той е нежен и същевременно мъжествен в любовта. За него е много важно дали отговаря на сексуалните изисквания на партньорката си и тя да разбере, че всичко което прави е за нея.

Жената Лъв може и да се държи пасивно, за да напомни на любовника си , че преди всичко тя има достатъчно самочувствие но и за да го предупреди, че може и да се държи и като дива котка.И мъжете и жените Лъв предпочитат дългите и нежни връзки  пред чистия секс. Ако търсят други партньори това е знак, че не им харесва отношението на настоящия партньор. Когато им се стори, че са намерили човек, който да им съответства на сексуалните, духовните и интелектуални нужди те дълго се колебаят, преди да вземат окончателно решение и да скъсат със старата си любов. Лъвовете са постоянни в своите маниери и поведение и държат на тях докато не сметнат, че вече те са неприемливи. Тогава сменят обекта на любовта си окончателно, без да съжаляват.И мъжете и жените Лъв са търпеливи и преследват целите си с много енергия. Обикновено си търсят интелигентни съюзници, женят се по сметка, получават благосклонността на политици. Те са честни в постъпките си и ако искат много от хората,то те с готовност дават много в замяна.

Как да удовлетворим Лъв

Преди всичко често го ласкайте. Жените Лъв обичат да им казват, че имат ангелска красота, тялото им е прекрасно и присъствието им  навсякъде поражда любов. Любовниците на мъжете Лъв получават повече ако му говорят за неговата мъжественост и му казват, че никого досега не са обичали по този начин. Лъвовете не допускат и мисъл за евентуален съперник.

Положителни черти

Представителите на зодията са родени за да ръководят да следят всичко да става така както трябва. Те са привлекателни за останалите и на чара му е трудно да се устои. За лъвовете не е задължително да полагат много усилия за да постигнат целите си защото останалите ги обожават и им помагат. За щастие те са склонни да използват качествата си по един наистина благороден начин.

Отрицателни черти

Въпреки добрите си качества хората от зодия Лъв са податливи към самодоволство. Те обичат всички да се присъединяват към техните стремежи, без да отчитат колко малко са тези които са готови да се откажат от собственото си “аз” в тяхна угода.За лъвовете е съдба обикновено да постигат високи цели, съпътствани и от съответното финансово изражение.

Най-подходящи партньори

Във възрастта до 29 годни лъвовете като независими и действащи винаги на безкористни начала трябва да си търсят партньори из средите на огнените знаци – зодиите Овен и Стрелец. След 30-годишна възраст лъвовете се стремят към по-заседнал живот и практични отношения. Тогава са съвместими с Козирог и се проявяват като културни, приветливи и възприемчиви. В зрелите си години след 40 Лъвът е вече духовно развит, по-малко тщеславен, ексцентричен и е достигнал до върха на интелектуалното си развитие. В този период е налице съвместимост с Везни и Скорпион. Съчетанието “Везни-Лъв”  е класика в астрологията. Тъй като везните винаги се стараят да угодят, а лъвовете да им се угоди, заедно те съставят много задоволена двойка. Съчетанието “Скорпион-Лъв” е възможно само сред високоинтелигентните представители на двете зодии.

Оценка на верността

От всички зодиакални знаци Лъвът е най-верен. В младежките си години лъвът е и най-верният другар. Колкото повече съзрява толкова по-верен и предан става. В брачния живот верността на лъвовете е забележителна.

ДЕВА

Девите са относително хладни и сдържани по отношение на любовта. Те се отдават истински на любовта само един път в живота, обикновено в младостта си. След първото разочарование в любовта девите приемат стоически гледната точка, че това е химия и ненужно заблуждение. Страхът от разочарование обяснява и внимателното отношение на девите към секса. Заради критичната си, свръх анализираща, предпазлива личност девите често считат секса за шега на природата дадена на човека за да продължи рода си. С тази негативна позиция те си докарват само беди и страдания в любовта, да не говорим за радост и възторг. Ето защо и Дева се определя като най-уединената в зодиакалното семейство. Когато въпреки всичко, родените под знака на девата осъществят контакт с противоположния пол те рядко са сърдечни и страстни. Девите са изкусни във всичко и секса не прави изключение. Обаче когато те решат да демонстрират способностите си то е заради похвалата и за да убедят останалите, че са страстни и човечни.

Много от тях, които осъзнават хладната си сдържаност се опитват да се покажат привързани. Девите ненавиждат публични проявление на любовта като целувки и прочие глезотии и не понасят ласкателствата.Девите виждат и забелязват всичко и за съжаление не се сдържат и го заявяват на всеки без да мислят за последствията. Те рядко лъжат и никога не лъжат себе си. Когато сдържаността и хладността на девите е приета от брачния партньор те остават верни и надеждни съпрузи и съпруги.Чрез секс е невъзможно да се упражнява контрол върху тях и това им дава огромно предимство пред останалите. Положителният тип Дева винаги следи за справедливостта и отказва да използва ума си за измами. Отрицателният тип могат да се нарекат енергични хора, които проявяват лошите страни на характера си и благодарение на изкуството да маневрират успяват за сметка на другите. Представители на този тип са кариеристи, безжалостни и завистливи конкуренти. Ако имате приятел Дева и искате да разберете как използва интелекта си, поискайте помощ за решаване на някой проблем, който не можете да решите сами. След това забележете как подобно на машина, Девата изкусно анализира ситуацията и предлага свое решение. А накрая добри си помислете какво може да се случи ако Девата впрегне интелекта си в постигане на целите си.

Как да удовлетворим Дева

Има начин да удовлетворите родените под знака на Дева и това е да ги убедите, че Ви правят услуга. Така те лесно попадат в капана и показват как могат да бъдат полезни.

Положителни черти

Девите са логични, чувствени и систематични, но по-скоро интелектуалци и практични и в никакъв случай сантиментални. Могат да поемат големи отговорности. В отношенията с приятелите си не са щедри на похвали, но могат да съчувстват. Те са твърди, последователни и дават искрени съвети. Не са много общителни, но имат достатъчно ум и самоувереност.

Отрицателни черти

Девите не понасят рязка критика. Увличат се страстно в работата си и са способни заради нея да забравят за семейство, приятели или развлечения. Непрестанно се стремят да се усъвършенстват, но задълбавайки в подробностите често пропускат важните неща.Въпреки, че Девите са интелектуално развити, те не се числят към преуспелите. Те предпочитат да ги уважават заради ума им. Способни са да се забият в някакъв трудно решим проблем само и само да получат похвала за усилията си. Придържат се към определен режим, не се отвличат от работа за да търсят любовта.

Най-подходящи партньори

Въпреки, че девите са с добри качества за брачен партньор, трябва да отбележим, че не са най-подходящите за любовници. До 29-годишна възраст най-добрите партньори трябва да се търсят сред останалите земни знаци – Телец и Козирог. Телците могат да добавят малко мекота у нервните деви, докато козирозите могат да се ползват от практически ум на девите.лед 30-те девите започват да разбират глупостта на своето отношение към живота и леко отстъпват от строгостта си, но само след като са достигнали целта си в професионално отношение. Налице е вече съвместимост със Скорпион и Лъв, които ще ценят интелекта и ще отдадат от силата си на слабата Дева. След 40-годишна възраст са съвместими със Стрелец, който има всички добродетели на Дева, без сдържаността и самоограниченията.

Оценка на верността

В младежките години – добра. В брачния живот – много добра.

ВЕЗНИ

Ако Везни имат толкова много добродетели и така страстно си търсят партньор, то защо не могат да удовлетворят и задържат предмета на любовта си? Отговорът е, че хората родени под знака на Везни се отнасят към възлюбените си не като към хора, а като към предмети на изкуството. Във века на сексуалната свобода обаче, съществуват малко жени на които им се харесва да бъдат отдалеч обект на възхищение. А мъжете от такъв тип се срещата още по-рядко. Ласките и физическата близост с времето действат изнервящо на Везни. Родените под този знак полагат неимоверни усилия да се направят на красиви, очарователни, съблазнителни и когато накрая получат това което искат тогава започва розов романтичен период. Едва тогава може да повярваме, че планетата, която управлява този знак е Венера.Някои астролози смятат, че Везни е най-егоистичният знак, защото родените под него изискват от приятелите си да им помагат в установяването на обществени контакти например или в достигането на желаните цели. Везните разбират, че те не са така изкусни в деловите взаимоотношения и често прибягват до помощта на приятели. В брачния живот везните избягват неприятните дела като се оправдават с лошо настроение или невъзможност да ги свършат. Те смятат, че дребните задължения са под тяхното достойнство.В любовта везните са идеалисти, отделят голямо внимание на целувки, умалителни имена и прочие глезотии. Правят секс изключително в спалнята и то на чисто бельо. Предпочитат дълга любовна игра, а самият акт преминава доволно бързо.

Как да удовлетворим Везни

Отнасяйте се към тях с нежност, по време на полов акт те лесно се разсейват. Обикновено си мислят за бивша изгора или недостижим обект.

Положителни черти

Везни са честни, искрени и внимателни. Имат чувство за естетика, поведението им е разумно, те са приятели за дълго време. Въпреки, че понякога са несдържани, привързаността им идва от сърце, а не от похот. Жените везни се приспособяват към изискванията на мъжа си. Тази им способност има приятно и трогателно влияние върху мъжете. Мъжете от този знак, макар и да не са идеалните глави на семейства, създават в дома обстановка на хармония и съгласие, те са отлични бащи.

Отрицателни черти

Везните се стремят да угодят на другите. В стремежа си да създадат атмосфера на съгласие стигат до такава крайност, че губят индивидуалността си. Те трябва да се стараят се да бъдат по-практични за да не се заплесват в мечти.Везните често ненавиждат откритата конкуренция и агресивността. Много хора родени под този знак с напредването на възрастта се отчайват, отказват да бъдат самотни и неподготвени за неблагонадеждни финансово.

Най-подходящи партньори

Във възрастта до 29 години най-съвместими сексуално с Везни са Близнаци и Водолей – останалите въздушни знаци. За всички тях интелектуалните, обществените и сексуалните връзки са непорочни и променливи. С навлизането в 30-те везните започват да стават малко-по практични и водят по-заседнал живот. Съвместими са със Скорпион и Овен. Тези два знака, управлявани от Марс, понякога са груби в отношението си към Везни и са доволно честолюбиви, но се уравновесяват от спокойното им поведение. След 41-вата година Везни вече са развити, научили са се да контролират вътрешното си “аз”. Съвместими са с Риби и Стрелец заради техните идеализъм и романтичност.

Оценка на верността

На млади години – лоша, в брачния живот отлична при условие, че от тях не се иска да играят ролята на страстни любовници и им се предостави относителната свобода да се занимават с обществени ангажименти и да посвещават време за естетически удоволствия.

СКОРПИОН

Скорпионът е олицетворение на секса. И мъжете и жените са  под активното влияние на Марс, което определя невероятния им сексуален апетит. При тях няма никакви морални ограничения. Те са ценени като най-добри любовници. Имат определен опит, който им позволява не само да задоволяват собствените си желания, но и за да угодят на партньора си.Смята се, че скорпионите са един от най-опортюнистичните знаци в зодиака. Трябва да признаем обаче, че Рак, Дева и Стрелец ги превъзхождат в това отношение. Когато говорим за маневрите до които прибягва Скорпиона за да достигне някакви цели, трябва да имаме в предвид, че обикновено става въпрос за секс. Скорпионите встъпват в брак по сметка, но са достатъчно умни за да изберат партньор, с който са съвместими умствено. Вече веднъж сключили брак, скорпионите често завързват странични връзки, но само ако са сигурни, че това няма да попречи на семейството им. Скорпионът може да въвлече партньора си в полов акт така изкусно, че и сам да не разбере как точно го е направил.

Как да удовлетворим Скорпион

Определено със секс, но внимавайте да не прибързате. На младини скорпионите са романтични, обичат музиката и приглушената светлина. След това стават сдържани, по-смели, обичат ярката светлина и огледалата. Съпругите на скорпион трябва да бъдат точни и чисти.

Положителни черти

Хората родени под знака на Скорпион винаги са верни духовно, макар и да допускат извънбрачни връзки. Верността им е винаги силна и що се отнася до приятелите им, каквито те нямат много, защото искат същата вярност в замяна. У дома си скорпионът създава спокойна атмосфера. Скорпионът е прекрасен глава на семейство и идеален родител, въпреки, че е малко суров и взискателен към децата си. Представителите на зодията действат умно в бизнеса. Жените от този знак често заемат ръководни длъжности. Вършат работата си съвестно и се отнасят добре с колегите си.

Отрицателни черти

Скорпионите не жалят сили в преследването на успеха. В такива случаи те често причиняват болка на брачния си партньор. Силната ревност и чувството за собственост са също сред лошите черти на жените скорпиони. Те обичат да знаят къде се намира съпругът им във всеки момент. Скорпионите също така са злопаметни и запазват чувството си на обида дълги години след дадена случка. А, когато са оскърбени чувството за мъст е особено развито. Те не всякога са добри приятели и лесно стават врагове.Скорпионите често надживяват брачния си партньор и се ползват от плодовете на труда им. Когато трябва да купуват нещо скорпионите никога не се колебаят. Те никога и не пропускат възможност за развитие на бизнеса, дори ако трябва да използват сексуални похвати.

Най-подходящи партньори

Във възрастта до 29 години най-подходящи партньори за Скорпион са представителите на зодиите Рак и Риби. И трите са водни знаци, които в тази възраст са крайно емоционални. В отделни случаи Скорпион може да бъде съвместим и с Козирог и Дева.След 29 години Скорпион обикновено съзрява и осъзнава постоянното си вътре5шно “аз”, което го прави агресивен и властен. В този период Скорпион е съвместим с Телец и Везни, които се отличават с голямо търпение и способност да понасят властни характери.След 41-та си година Скорпион е напълно развит като личност и има контрол над вътрешното си “аз”. В този период е съвместим със Стрелец и Водолей.

Оценка на верността

В юношеските си години – средна. В съпружеския живот – отлична.

СТРЕЛЕЦ

Хората родени под знака на Стрелец са два типа. Предани идеалисти и романтици, които рядко се отклоняват от правия път и абсолютно противоположният на тези, които в търсене на съвършенство се мятат от една любовна връзка в друга и накрая забравят какво са тръгнали да търсят. Тези от първия тип са страстни натури, чиято жизнена и сексуална енергия се концентрира върху творчески дейности, а не в донжуанство. Вторият тип (в това число и мъже и жени) са неуморни любовници, които мислено си отмятат всяко сексуално завоевание.Като умствен знак Стрелец може да бъде доста пресметлив, и е способен да гадае какво би получил срещу дадена услуга. Родените под знака са също така агресивни и преследват със зъби и нокти кариерата си. Една от способностите на стрелеца е да демонстрира дълго време чувство на безразличие. След доста любовни приключения и другарски връзки Стрелец стига до извода, че идеалният приятел не съществува. Родените под знака се съгласяват на брак с партньор, който им предлага в изобилие интелектуално общуване. След като встъпи в брак Стрелец нерядко продължава любовните си авантюри, но като честен и прям човек си признава на брачния партньор.

Как да удовлетворим Стрелец

Стрелец се захласва по любовни приключения, като в случая по-важно е не самото преживяване, колкото смяната на партньора.

Положителни черти

Хората родени под знака на Стрелец са истински приятели – верни и предани. Това са хора, с които можете да поговорите не само на битови теми, но и с които можете да обмените мисли за философия, религия, наука, политика. Те са добри родители и са в състояние отлично да издържат семейството си.

Отрицателни черти

Стрелците прекалено много витаят в облаците. Не могат да различават грубостта от искреността. Твърде много са оптимистични и често оставят нещата на самотек с надеждата, че те ще се оправят от само себе си.Стрелците прекалено се осланят на случая и не си дават сметка за бъдещето. От друга страна те скоро след неизбежните финансови провали се превръщат в изкусни манипулатори и често успяват в бизнеса.

Най-подходящи партньори

Във възрастта до 29 години най-добрите партньори на Стрелец са Лъв и Овен. И трите са огнени знаци и това, което ги обединява е чувството за независимост. В младежките си години могат да бъдат съвместими с Телец или Риби. След 30-та година стрелците започват да съзряват и да осъзнават истинската си същност. Тогава те са съвместими с Дева и Близнаци. След 40 –те години Стрелец е развита личност, с чувство за самоконтрол и способност да се вглежда в себе си. В това време става агресивен, властен и независим. Съвместим е с Телец и Везни, които с удоволствие търпят подобни хора.

Оценка на верността

В младежките години – лоша с изключение на някои преждевременно развити и интелектуални личности. В брачния живот – средна. Най-добрият период в това отношение е след 35 години.

КОЗИРОГ

Заради влиянието на Сатурн, Козирог в сексуално отношение е стеснителен и сдържан. Сексуалният живот на Козирога може да се раздели на три периода. Юношески години. В това време Козирог е твърде сдържан по отношение на секса, предпочита да мисли повече за учението си и професията си. Страстта на Козирог е не така открита и свободна както у Скорпион например, а е сдържана и замаскирана. Сексуалните пориви не се мотивират от предмета на любовта. Желанията на Козирог са реални и практични.Във втория период (след 30 години) Козирог обикновено постига успехи в живота. Тогава вече по-уверен започва да експериментира в областта на секса. Боейки се да не загуби ценно време Козирог започва да се отпуска повече. Мъжете Козирог се чувстват спокойни във финансово отношение, знаят силата на парите и някой път даже се отнасят към любовта от позицията на силата. Козирог не изиграва красива любов, не умее да съблазнява, въпреки, че е достатъчно умен затова. Все пак успява да придаде форма на интереса си чрез букет цветя, бонбони или билети за театър или кино. В отношенията с любимата си мъжът Козирог се опира на своя статут в обществото и на достойнството си, надявайки се да получи одобрение. Ако мъжът Козирог е и красив, то всяка жена би сметнала, че е намерила своя идеал. Ако сме откровени обаче, трябва да признаем, че Козирог не е най-страстният любовник. Той е достатъчно похотлив, но е хладен и сдържан и трудно създава романтична обстановка. В третия си период Козирог разкрива себе си. След 40 години той обикновено е постигнал дългоочакваното благополучие и решава да разруши фасадата на умереността и сдържаността в сексуалния си животАко трябва да определим под какъв зодиакален знак са родени най-преуспелите, ще признаем че в най-голяма степен това е Козирог. Родените под знака са търпеливи и могат да чакат дълго за това което искат да получат. Жените Козирог искат мъжете им да преуспяват в бизнеса, настояват приятелите им да угаждат на всичките им желания и държат на силна подкрепа от страна на роднините. Когато са въвлечени в някакви интриги те са внимателни и сдържани.

Как да удовлетворим Козирог

Преди всичко трябва да помните, че романтиката в отношенията с Козирог рядко продължава повече от три месеца (което е достатъчно да установите здрава връзка). След това идва сексът, макар и често свеждан до проста необходимост.

Положителни черти

Козирозите са организирани и много подходящи за приятели. Те сами управляват съдбата си и имат дарба за далновидност. Те са най-търпеливите сред зодиакалните знаци. Думата “кариера” е синоним на Козирог. Мъжете Козирози най-добре успяват да обезпечат семействата си. Жените Козирог са отлични майки и домакини, въпреки, че нерядко са сурови с децата си и нямат таланта да създават топла атмосфера у дома.Символът на знака – козелът който върви все нагоре, обикновено винаги стига до върха. Неговата звезда му е дала способност да преодолява всички препятствия по пътя си. Упорство, търпение, далновидност, вярност – с тези качества са надарени почти всички родени под знака на Козирог.

Отрицателни черти

Най-сериозният недостатък на Козирог е склонността им да изпадат в униние и меланхолия. Те гледат с ужас в бъдещето. Това което им е необходимо е да си изработят оптимистична представа за живота и да вярват, че утре винаги ще бъде по-добре от вчера и че всичко ще бъде наред. Не трябва да забравяме и че Козирог е способен да прояви егоизъм. В преследването на целите си Козирог нерядко преминава и през периоди на раздори и депресии.По-голямата част от родените под знака на Козирог доживяват до дълбока старост и в последните си години заемат важни постове. Те се ползват от властта си безпощадно, но рядко го правят открито, те не обичат да са в центъра на вниманието. Често остава впечатлението, че те се стремят да наваксат това което са изпуснали в юношеските си години.

Най-подходящи партньори

Във възрастта до 29 години най-подходящи за Козирог са Телец и Дева. И трите са земни знаци, отношенията между тях са леки и стабилни. След 30-те козирозите губят сдържаността си и са съвместими с Водолей и Скорпион. Водолей ги учи да са благородни и добри. Скорпионите са умни и хитри и козирозите им се възхищават. След 40-годишна възраст Козирог обикновено постига своите цели и съвършенство на интелекта си. Тогава е съвместим с Риби които са самопожертвователни.

Оценка на верността

В годините до 30 – много добра. По това време те са скромни и мислят преди всичко за дома си. В брачния живот почти отлична – Сатурн ги кара да не се отклоняват от верността.

ВОДОЛЕЙ

Водолеите се възбуждат от всичко ново и затова винаги търсят интересни хора и нови партньори. Те се възбуждат от разнообразието в секса, но за тях това не е аморалност, а просто живот. Двойнственото у водолеите е, че от една страна те искат да укрепят положението си, а от друга мечтаят за промени. Така те често встъпват в конфликт със себе си. Колебаят се при вземане на решение за брак и често отлагат докато е възможно.Обикновено родените под знака на Водолей са искрени в желанията и постигането на целите си и често стават жертва на несправедливост. Доверчиви са и говорят за намеренията си открито. Искреността им често ги подвежда. Те обикновено са щастливи хора и биват възнаградени за своята оригиналност.

Как да удовлетворим Водолей

Никога не показвайте неуважение към ума и индивидуалността на Водолей, не позволявайте да си помисли, че е само прост инструмент за Вашето удоволствие. Не предлагайте на Водолей секс само за една нощ – той ще откаже защото иска да познава добре партньора си. Тъй като са любопитни водолеите искат да опитат всичко в секса.Но дългите сексуални отношения с Водолей често са невъзможни. След месец интимен живот с родените под знака, партньорът просто става добър приятел.

Положителни черти

Водолей е добър знак, винаги готов да се притече на помощ. Водолеите са особено доволни когато някой ги потърси за съвет. Те са скромни и рядко се опитват да се сдобият с преимущество пред приятелите си. В любовта те са верни и предани, но са сдържани и не обичат да проявяват открито емоциите си.

Отрицателни черти

Основна заплаха за успеха на водолеите е навикът им да губят способностите си в опит да заемат видно положение в обществото. Те рядко говорят за бъдещето. В стремежа си да правят всичко което им се иска, без да си дават сметка за последствията карат хората да ги съдят по външността и да не забелязват искреността и другите им добродетели.Водолеите често обръщат повече внимание на общочовешките проблеми, тайните на човешкото съществуване и не успяват да забележат, че повечето от хората мислят повече за пари отколкото за тези теми. Водолеите успяват да се приспособяват към хора които стоят по-ниско то тях. Понякога в наивността си водолеите позволяват на благородството им да достигне до такива крайности, че в резултат остават без каквито и да е средства за съществуване.Е, не всички родени под знака са такива филантропи. Водолей е постоянен знак и има намерение да постигне целите си.

Най-подходящи партньори

Във възрастта до 29 години най-подходящи за Водолей са Близнаци и Везни. Отношенията между тези три знака са непорочни. Близнаци предлагат интелектуален стимул и весело приятелство, а Везни равновесие и хармония. След 30-годишна възраст Водолеите повече се интересуват от практическия аспект на живот и тогава са съвместими с Дева и Овен. След 40 години Водолей е готов да стъпи във висшето общество. Тогава той е съвместим с Лъв . Ако предишни връзки с Лъв са били неудачни, то сега е моментът да се пробва отново.

Оценка на верността

Във всички аспекти на човешките отношения Водолей е абсолютно верен.В юношеските си  години Водолей – е предан и доверчив приятел, който продължава дружбата си обикновено до старини. В брачния живот?  Първо трябва да накарате Водолей да встъпи в брак изобщо. И когато се ожени той е верен по своему до край.

РИБИ

Най-трудно от всички зодии се описва Риби. Ако трябва се търси обяснение за сексуалния живот на рибите той може да се намери във влиянието на Нептун върху секса и на Венера, която прави представителите на зодията по-духовни и свръх идеалисти. Рибите с готовност се съгласяват с твърдението, че да се намери човек с всички добродетели, практически е невъзможно, за това и не търсят такъв.За да се опише сексуалния живот на рибите трябва да се разучат различните характеристики, които астролозите приписват на дванадесетия дом в хороскопа, наричан още Дом на тайните врагове и гибелта. Този дом влияе върху умствените заболявания и сексуалните отклонения. Той също управлява и трагедиите които се случват на човек през живота му. Ето защо, рибите са склонни да прилагат в отношенията между мъже и жени схемата господар-роб. Самите риби често са в позицията на роби. Желанието им да са под властта на някоя властна личност ги кара да търсят хора със силна воля, които да им се налагат с почти военна строгост във всички области на живота.Рибите, с малки изключения се числят сред най-нещастните в несескуално отношение хора. Те използват всякакви недостойни методи за постигане на благополучие. За тяхно оправдание може да се каже, че в повечето от случаите, самите те не подозират, че поведението им е нечестно. Преобладаващата част от рибите достигат целите си, като се стараят да манипулират емоциите и сексуалните желания на другите.

Как удовлетворим Риби

Повечето от представителите на зодията живеят в свят на илюзии. Много често те се държат така, като че ли половият акт не трябва да се състои задължително или пък демонстрират, че правят жест към партньора. В името на съгласието е по-добре да им разрешите да се отнасят към секса с безразличие.

Много жени Риби са сексуално фригидни и с всеки мъж се държат хитро, властно, грубо, оскърбявайки го за да компенсират нездравото си отношение към секса. Иначе често надяват маската на добродетелни и самопожертвователни хора.За мъжете Риби това поведение е малко несвойствено. Обикновено те са романтични и внимателни. Те са предани любовници, желаещи да доставят удоволствие на партньора. Ако по време на брака им се появи някакъв проблем те трудно стигат до развод. Вместо това те усилват позитивните аспекти в отношенията си с партньора.Тъй като Риби са воден знак, те са крайно емоционални. Те в пълност зависят от своите любими. Правят им проверки за да се уверят в любовта им и да бъдат убедени от партньорите си, че всичките им страхове и подозрения са само фантазия.

Положителни черти

Рибите имат много положителни черти, но поради склонността им към самоунищожение и негативизъм им се налага да водят вътрешна борба за да демонстрират добрите си качества.Те са снизходителни към грешките които другите допускат. Обичат красотата на природата. Подсъзнателно усвояват знания и често достигат сами до факти и истини, които в началото не осмислят, но накрая винаги са верни. Имат силно развито чувство за хумор. На работното си място са добросъвестни, но трябва да бъдат по-организирани и методични. Трябва повече да вярват в себе си, в способностите си и да се доверяват на интуицията си. Съчувствено се отнасят към недостатъците на другите, но не обичат да слушат за техните страдания.

Отрицателни черти

Това което другите трудно наричат недостатък, за Рибите определено е отрицателно качество. Те винаги се отдръпват в своя си измислен свят, вместо да се изправят с лице пред реалностите в живота. Често рибите усещат, че гледната им точка се е сменила и впоследствие съжаляват за направения избор. Друг недостатък е постоянната им нерешителност.Ако всичко казано до тук Ви кара да мислите, че рибите са слаби и безпомощни тогава сме Ви въвели в заблуждение. От чувството си за неувереност и колебаещите се настроения рибите още от малки осъзнават силата на парите. Ако те не успяват сами да направят повече пари, те изкусно манипулират тези, които могат да печелят добре. Ако някой не знае как да си изхарчи парите, трябва да има под ръка представител на зодията Риби.

Най-подходящи партньори

Във възрастта до 29 години рибите трябва да търсят партньори сред представителите на зодиите Рак и Скорпион. И трите знака са водни и отношенията им са много добри, емоционални и страстни. С навлизането в 30-те рибите са съвместими с Везни, които ги привличат със спокойствието си и чувството си за равновесие. Зрелите Риби привличат и Водолей, който разширява кръгозора им и им помага да потиснат свръхемоционалността си. След 41-годишна възраст Риби придобиват по-голяма стабилност и се доближават до най-добрия си партньор и приятел, а именно Дева, която е противоположен знак. Така двата знака си действат стабилизиращо, а и заедно са равнодушни към секса.

Оценка на верността

Обикновено Риби са верни, особено в младостта, когато търсят връзки със силни личности, които да ги направляват.

ЛЮБОВЕН ХОРОСКОП

Жена Овен

Жената Овен дава вид на спокойна, студена и дори леко апатична. Създава впечатление, че не обича мъжете, но в същност живо се интересува от тях. Обича да й казват колко е хубава и е трудно да мине покрай огледалото без да се погледне.Жената Овен е безкрайно чувствителна, женствена и страстна. Сексуалните й фантазии процъфтяват в еротични удоволствия. Тя има нужда от блестящ мъж с голяма енергия, за да подържа нейното темпо. В случай, че не получи достатъчно сексуално задоволяване си тръгва. Ревнува повече от наранената гордост, отколкото от чувство за голяма любов. Абсолютно нещастна е, когато няма мъж в живота си или когато се е скарала с него.Жената Овен избира бащата на децата си много внимателно, но за сексуалния си живот не е придирчива. Сексът твърде много й харесва и му се отдава изцяло. Няма почти нищо, което тя не би направила в леглото.

Мъж Овен

Мъжът Овен е склонен към снобизъм – изпитва култ към красиви вещи и външен блясък. На него са му чужди дълбоката емоционалност и страстните увлечения по жени. Любовната авантюра му доставя удоволствие, когато носи в себе си интрига. Повече го радва процеса на завоюване на една жена, отколкото момента на победата.Той обича да го почитат, възхваляват и постоянно, по възможност в директно общуване, да потвърждават собствената му ценност. Мъжът Овен се безпокои за физическите и сексуалните си възможности и причина за това е амбициозния му характер. За щастие, почти винаги тези притеснения нямат основание. Чувства се добре с непретенциозна, малко нервна жена, която се съмнява в своите сексуални възможности, за да може той да изпъква до нея с цялата си мощ.

Жена Телец

Жената Телец може да изглежда нежна и безпомощна, но не е. Винаги е упорита и последователна. Тя знае всичко за любовта без помощта на книги и филми. Чувствена е и привлича мъжете към себе си, но се осланя на своята интуиция при избора на потенциален любовник.Приветства и най-дребните сигнали внимание, но това не е достатъчно, за да я задържи един мъж дълго време. Взискателна любовница е и ако някой не я задоволява, не изпитва вина, че поглежда другаде.Облича се с вкус, обича бижута и цени лукса. Мъжът, който може да я заобиколи с всички видими знаци на благосъстояние ще запази сърцето й завинаги. За нещастие, понякога в такива случаи, тя е толкова сигурна в себе си, че става мързелива, небрежна в облеклото и отношението си към партньора.

Жената Телец търси в брака много повече отколкото в една любовна връзка. Слабоволевите мъже не я привличат. Въпреки, че нейните емоционални реакции са силни, контролът и е по-силен. Тя почти никога не показва привързаността си публично.Жената Телец се разкъсва между изключителните си сексуални навици и необходимостта от сигурност. Ако сексуалната нужда е по-силна, може да я доведете до проституция, защото тя трябва да бъде задоволена.

Мъж Телец

Мъжът Телец е непоколебимо уверен в мъжкото си достойнство, в силата на сексуалната си мощ и в любовното щастие, което дарява. Той не търси потвръждение на това нито в околните, нито в себе си – той е сигурен.Във всичките си контакти с жени търси и изпитва максимум емоции. Влюбва се рядко, но когато го направи изпитва неизмерно удоволствие и щастие. Неговата главна цел е да дава наслаждение и щастие.С жените е общителен и остоумен. Кръгът на интересите му е значителен. Не прави нищо по принуда и никога не осъществява връзки с жени, които не могат да го заинтригуват. Като правило не оставя партньорките си обидени и нещастни.

Жена Близнаци

Жената Близнаци е като дух в бутилка – всеки път е нова, изцяло различна жена, която ще ви омайва, ще носи удоволствие и ще ви привлича. Мнозина я смятат за студенокръвна, но това е така, защото тя обикновено разчита на интелигентност, а не на чувства. С нея трябва да се срещате на нейното собствено високо интелектуално ниво.Докато е млада, тя се заплита с много мъже. Мисълта да посвети живота си само на един мъж и е безкрайно чужда. Непрекъснато търси промяна. Това може би обяснява защо толкова привлекателни жени Близнаци остават самотни.Няма, нищо което жената Близнаци не би направила за себе си. Обича лукса и с всички сили се стреми да го получи. За нея е лесно да използва секса като оръжие, тъй като е освободена емоционално. Никога не се срамува от поведението си, защото се съобразява само със себе си.Тя очаква от сексуалния си партньор да бъде на нейното умствено ниво и да я приема като равна. Отношенията и с мъжете често и изглеждат безсърдечни, но един напуснат любовник обикновено е склонен да я извини и да забрави само и само тя да го приеме обратно. Който иска да запази нейния интерес по-дълго време, трябва да знае, че освен сексуално удоволствие жената Близнаци търси и идеал.Тя има добра интуиция за правене на любов и винаги извлича голямо удоволствие, използвайки всяка предоставила й се възможност, независимо от мястото и времето.

Мъж Близнаци

Мъжът Близнаци е най-големият кавалер и може да уговори почти всяка жена да легне с него.Той е перфектният сваляч, умее да флиртува, да прави комплименти, просто няма да усетите как вече сте подвластни на разноликата му и енергична природа. Чувствата му, обаче, могат да бъдат повърхностни, защото той е лишен от достатъчно постоянство и задълбоченост.Славата му на женкар, както и слуховете за бурните и краткотрайни връзки на Близнака все още не означават, че не умее да бъде верен мъж. Жената, постигнала съвършена духовна хармония с мъжа Близнаци, не бива да се опасява от каквато и да било изневяра. Трябва да се знае, обаче, че той не се оставя да бъде впрегнат без причина.Почти не можете да срещнете Близнак, който да не може да ви забавлява с думите си. Тъй като притежава изискани маниери и умее да общува, той е душата на всяка компания. Обича да бъде сред хората и колкото повече толкова по-добре.

Жена Рак

Жената Рак е верен приятел и вярна към мъжа, който е избрала. Понякога нейната лоялност е дори малко досадна, защото в замяна очаква почти непрекъсната привързаност от любовника си. Тя се нуждае от обожаване и нежност.Краткротрайните връзки с нея са невъзможни. Отношенията са на принципа или всичко или нищо. За тази жена са необходими две неща: любов и сигурност.Тя никога не прави първата крачка в секса. Трябва да бъде окуражавана, за да може еротичното й въображение да се освободи от задръжките си. За нея един комплимент е толкова важен, колкото всички други предигри. Жената Рак може да стане роб на сексуалните удоволствия, след като веднъж ги е почувствала.Тъй като много жени Рак чувстват, че мъжете са груби в своите сексуални желания, те са склонни да се обърнат към собствения си пол. В случай на лесбийство изпълняват женската роля. Все пак към тези желания пристъпват много рядко и несигурно.

Мъж Рак

Ракът е под влияние на Луната и тя го прави сантиментален, чувствителен, саможив и дори неразбираем от жените. Интуицията е тази, която го ръководи както при избиране на професия, така и при избора на партньорка. Ракът счита, че жената трябва да се домогва, даже да се бори, за да го спечели. Тя трябва да бъде красива и поддържана. Главното й задължение е да е готова всякога и при първото повикване да се отзове.Стремежът към съвършенство обхваща при него и сферата на секса. Ракът е изкусен флиртаджия, романтичен, галантен, интересен събеседник и увлича жените със своя загадъчен и непонятен чар. Въпреки че му се носи славата на дон Жуан, това не означава, че той не може да бъде верен. Напротив. Въпреки типичното си непостоянство Ракът е предан и сантиментален в любовта.Онова, което е абсолютно табу е някой да се опитва да рови съкровения му свят – Ракът ревниво пази тайните си. Приемете го такъв, какъвто е! В брака е грижовен, деликатен, нежен, държи на сигурността.

Жена Лъв

Жената Лъв е сред най-популярните ловци в зодиака. Тя е егоистична и суетна, но същевременно любезна. Щастлива е само когато е в центъра на вниманието. Личност на противоречията, която вижда проблемите на другите само доколкото се отнасят към нея. Често се влюбва, но рядко обича. Трудно отдава чувствата си и не е склонна да се жертва за друг човек.Може да бъде вярна на мъжа, който я обича, но ако привързаността им замре, това за нея е повод за изневяра. Често може да бъде намерена в центъра на тройка с двама мъже. Като ги настройва един срещу друг тя ги командва като царица. Привлича мъжете без усилие. Има непрекъсната и неизлечима нужда от обожание и ще флиртува с всеки, само да е сигурна, че ще го получи.

Когато един любовник я разочарова, тя не му го казва и не му го обяснява. Когато страстите и са събудени, става пламена, сексуална партньорка. Инстинктът в нея доминира и понякога приема крайни форми. Винаги избира внимателно бельото си, за да бъде сигурна, че ще предизвика възхищение, когато се съблича. Спокойното и положително отношение към секса действат обезоръжаващо на мъже, които се съмняват в своите способности.

Мъж Лъв

Лъвът е горещ, спонтанен и импулсивен. Известен е като невероятен кавалер, държи се мило с жените, но в крайна сметка обича те да му бъдат подчинени. Има нуждата постоянно да бъде ценен, обсипван с комплименти и признание.Целта на неговия сексуален живот е да докаже на партньорката си, пък и на самия себе си, на какво е способен. Стреми се да създава в околните убеждение, че е много опитен в секса. Бои се панически от сексуални неудачи и затова е склонен към сексуални неврози.Склонен е към болезнена ревност, която му диктува неговото подсъзнание, защото се бои, че партньорката му може да срещне друг мъж. Жената до него трябва да притежава талант и дипломатичност, които да й осигурят вътрешна хармония до властния Лъв.

Жена Дева

Чувствата на Девата са същите като на другите жени, но тя ги държи под много здрав контрол. Нейните тайни желания си остават скрити. Има склонност да бъде много сериозна, с чувство за достойнство.Обикновено е доста обективна и неемоционална. Преценките й могат да бъдат неясни само, когато засягат нейния любим. Тя не може да види неговите грешки и слабости. Чувствата на Девата са дълбоки, независимо, че не е открито демонстративна и страстна.Тя няма илюзия за секса и би желала никой да не възнася неговата важност. Мъжът може да прави с нея каквото пожелае стига то да не навлиза в представите й за за ненормално и животинско. Девата слага граници на това, което й доставя удоволствие и в тези граници тя е повече от чудесна, желаейки да ви накара да се чувствате добре.

Мъж Дева

Мъжът Дева винаги спазва строго определения ред на нещата. Той иска връзките му с жени да се движат по строго определени правила и норми. Трудно е за него да поддържа страстна връзка без да я контролира.Той е твърде далеч от образа на разговорливия и отворен мачо. Разумен и критичен е в избора си на партньорка, но срещне ли истинската жена, не се колебае да се обвърже В брака е верен съпруг и отговорен баща.Сексуалният му живот започва твърде късно. Открива секса за себе си, когато другите излизат от обръщение и започва дълъг и интензивен сексуален живот, който няма възрастови ограничения.

Жена Везни

Жената Везни обожава красотата във всичките й прояви – в музиката, в изобразителното изкуство, в архитектурата. Същата взискателност предявява и към мъжете. За нея те са прибавка – като диаманта на пръстена и повишават нейното самочувствие.Опитва се да завладее всеки привлекателен мъж, когото срещне. С някои изключения, нейната привързаност е доста повърхностна и не трае дълго. Жената Везна е многостранна, впечатляваща и осъзната чародейка. Тя обича своето тяло и чувства, че то е създадено да бъде гледано и обожавано. Иска да разбере, че мъжът не може да устои на импулса да я докосва и да я прегръща. Винаги намира начин за удвояване или утрояване на удоволствието.Желанието за хармония и мир в дома и семейството крие опасността, жената Везни да е готова на прекалено много компромиси и неумение да поставя граници.

Мъж Везни

Мъжът Везни е чудесен за компания. Неговият чаровен стил и поведение, нетрадиционните му и понякога налудничави идеи го правят прекрасен събеседник и партньор.Мъжът Везна вярва непоколебимо, че напълно заслужава онова, което желае. Ако обича – обича, ако не, казва го. Той влага в любовта цялата си личност и душевни качества. Обича партньорката му винаги да го изненадва и очарова. Ако е женен той е свързан дълбоко с жена си, без да бъде шампион на верноста.Сексът за него е натрапчива идея. Малко е примитивен, но за сметка на това възможностите му са големи. Любов и искрени отношения, вяра и доверие между партньорите, взаимно уважение – това е към което се стреми и желае мъжът Везни.

Жена Скорпион

Жената Скорпион е човек на страстите във всичките им форми. Тя може да напише книга за това, как трябва да се върви, да се говори и да се поглежда, за да се изкуши един мъж. Има енергия за няколко жени, остър ум и е надарена със забележителна интуиция. Когато един мъж я интересува, преследва го с решителност и настървение и за нея „НЕ“ никога не е отговор.Ревноста е най-голямата й грешка. Открива изневери дори там, където ги няма Очаква любовника й да запази цялото си обожание само за нея. Тя е дълбоко емоционална, много чувствителна и безкрайно вярна на този, когото обича. Може да направи всичко за мъжа, успял да я впечатли.Дори само разговор за секс може да я даведе до оргазъм. Иска сексът да носи толкова удоволствие на партньора, колкото и на нея. Нейното поведение е изцяло подчинено на инстинкта. Тя е любопитна, търсеща и експериментираща. Еротична и взискателна, търси партньор с равни възможности. Жената Скорпион навън може да изглежда съвършена дама, но в спалнята е истинска куртизанка.

Мъж Скорпион

Мъжът Скорпион съчетава в еднаква степен страст и разум, емоции и интелект. Зад привидната хладност и уравновесеност бушуват горещи и силни страсти. Скорпионът обожава любовта.Мъжът Скорпион е магнетичен, ужасно чаровен, обича да флиртува, но го прави само за да се наслади за пореден път на неотразимото си обаяние и влияние над жените. Достигайки целта, често губи интерес и търси поредния обект за сексуална игра.Ако една жена съумее да създаде около него атмосфера на сърдечност и нежност, той би направил всичко, за да я запази и да я направи своя съпруга. Тя трябва да се приготви за труден, но вълнуващ брак. Трябва да умее да прощава и да залага на онова уважение и пълно доверие, което ще дойде след като Скорпионът улегне.

Жена Стрелец

Жената Стрелец е пряма, честна, добродушна и благородна. Тя има нужда от движение и свобода в живота. Партньорът й трябва да притежава, подобно на нея, авантюристичен дух и интелектуални търсения. Тази оптимистична и самоуверена дама има нужда от своята независимост. Тя няма нищо против сериозните връзки, но трябва да притежава свободно пространство.Един мъж може да я привлече само със своя ентусиазъм и с хубавото си чувство за хумор и тя ще пренебрегне всички други качества. Скучен и посредствен спътник в живота е абсолютно табу за нея. Нейният ентусиазъм, сговорчивост, сърдечното чувство за хумор и бързият и ум са радост за всеки мъж.Жената, родена под този знак обича секса, но се интересува далеч повече от приятелствата, размяната на идеи и романтични авантюри. Сексът е акт на приятелство и тя не харесва любовници, които се държат като че ли цялата вселена току-що се е променила.Когато е разочарована от някой любовник, не се колебае да му го каже. Когато наистина обича един мъж, става доста зависима. Ако той я напусне е склонна към емоционални депресии.

Мъж Стрелец

Мъжът Стрелец обича да флиртува и да съблазнява. Мечтае да завладее света, особено женския. Той е интелигентен, забавен, усмихнат, с чувство за хумор. Интелектуалното общуване с дадена жена е не по-маловажно за Стрелеца от сексуалното привличане между двамата.Стреми се към физически контакти, но ако не се получи не преживява излишно и не става агресивен. Може да изостави жените, които е завоювал без ни най-малко да помисли за това, което чувстват или желаят те. Заради емоционалната му повърхност понякога може да бъде превъзходен партньор, но лош съпруг.Ако желаете да го задържите задълго трябва да уважавате свободата му, да не я ограничавате и да не правите сцени на ревност.

Жена Козирог

Жената Козирог е страстна, но трябва да я преследвате дълго, за да разберете това. Недостъпното й поведение и леката дистанцираност разпалват силно мъжкия интерес и амбиция. Най-важното условие, за да спечелите нейното внимание е да й създадете усещане за сигурност.Тя е мъдра, интелигентна, образована, предпазлива и взискателна. Много женствена е и знае стойността на красотата си. Комплиментите й доставят голямо удоволствие. Обича да бъде обичана.Не е много импулсивна в секса, контролира се, но е достатъчно прелъстителна е за всеки мъж. Тя е винаги на разположение, за да й се възхищават и да бъде ухажвана, но никога не може да бъде напълно притежавана. Когато има връзка с някого, настоява за правото да отиде където, когато и с когото пожелае.

Мъж Козирог

Мъжът Козирог е горд, външно и вътрешно стабилен, реалист. Превъзходен приятел, но за избрани. Околните почти никога не го опознават напълно, защото той често се затваря в себе си.Връзките му с жена са коректни и дълготрайни. Той е в състояние да сложи в краката на своята избраница един сигурен и уютен свят, подреден и изграден върху уважение и взаиммно приемливи правила.Ако жената до него успее да проникне зад външната студенина и да го предразположи да изразява своята сърдечност по-често, ще има много поводи да се чувства щастлива.

Жена Водолей

Жената Водолей настоява за уважение. Чувствителна е и притежава здрав интелект. Трябва да я убедите, че не гледате на нея като на еднодневка. Харесва дългото ухажване. Иска мъж, който наистина ще я накара да се чувства жена и няма значение нито расата, нито положението му.Тя е утеха за всеки, който спечели нейните симпатии, но за да се грижи за един мъж, трябва да харесва не само тялото, но и ума му.Любовта за нея е една прекрасна симфония. При секса започва бавно. Животинските прояви не са важни за нея. Тя има изключително въображение и проявява интерес в опитите за получаване на нови удоволствия. Няма нищо в секса, което не би пожелала да опита, и обикновено предлага интересни вариации. Вярва, че всичко което би усилило задоволството на партньора и си струва. В своето желание да доставя удоволствие винаги поставя нуждите на другите преди своите собствени.

Мъж Водолей

Мъжът Водолей трябва най-напред да ви уважава като личност, за да забележи вашия чар. Един път заинтригуван на интелектуално ниво, той може да бъде достигнат и физически. Не може да има сексуално съвършенство без предварителен интелектуален контакт.Мъжът Водолей е един от най-големите съблазнители за нежния пол. Ако флиртува, това е, защото е привлечен от нещо ново и непознато. Лесно се влюбва, но се колебае, преди да се ожени.Можете да бъдете щастливи с един Водолей, ако уважавате свободата му да се посвещава на безчетните си интереси и да кръжи около приятелите си.

Жена Риби

Жената Риби има магическа сила да вниква в нещата. Поради нейната изключителна чувствителност тя е твърде близко до окултизма. Има склонност да драматизира нещата. Винаги успява да направи правилното действие, да каже правилните неща и да създаде приятна атмосфера.Жената Риби научава рано за секса. Тя е сексуално свободна и харесва разнообразието в еротичната игра. Не е трудно да се възбуди жената Риба. Изобретателна е и би опитала в спалнята си някои сексуални акробатики, за които е чела в книгите. Предполага се, че първият секс роман е написан от Риба.Тя ще бъде нещастна, докато не успее да комбинира сексуалната си фантазия с действителността.

Мъж Риби

Мъжът Риби е чувствителен, емоционален и стабилен. Непрекъснато го движат противоречиви чувства. От него може да се очаква неочакваното. Той е личност, която непрекъснато решава да направи нещо и прави противоположното.Привличат го разумни жени, особено със склонност към доминиране. Идеализира ли целта, която обича, той се помирява с избухванията й, защото за него тя е човек, който не може да прави нещо лошо.Мъжете родени под този знак водят много богат и разнообразен сексуален живот. Те оставят дълбоки и незабравими усещания в партньорките си. Покоряват ги, но не ги допускат до вътрешния си свят. Пренебрегва всякакви морални ограничения, предпочита партньорка с опит, с изключителна сексуална активност. Склонен е към срещи и тайни отношения с жени.

КИТАЙСКИ ХОРОСКОП

Преди много, много време Буда свикал животните на едно потайно място. Започвала новата лунна година по китайския календар. Поръчал бил да дойде по един представител от всички животински видове, известни в неговите владения. Решил бил да повери на всекиго специална мисия. Най-страхливите и недоверчиви отказали да дойдат, докато по-интелигентните веднага се отзовали на поканата. Пръв дошъл хитрият и любопитен плъх, почти веднага след него се явил биволът, после дошъл тигърът, едва пристигнал, ето че след него се задал и заекът, не минало, разбира се, без дракона, тихо-тихо пропълзяла змията, а следом се появил конят, овцата също удостоила с присъствието си срещата, пристигнала и чаровната маймуна, след като дълго време се оглеждал и се убедил, че събранието е напълно законно, дошъл и петелът, довтасало и кучето. След като усмихнат се появил и глиганът, Буда преценил, че срещата може да започне. Животните били всичко 12 на брой и тях той дарил с цялата си благодат.Такава е приказката, разказваща за появата на КИТАЙСКИЯ ХОРОСКОП. Докато западната астрология се основава на движението на Слънцето, източните народи отчитат главно влиянието на Луната. От древни времена се знае, че тя заема 28 положения по отношение на определени звезди и съзвездия. Тези положения по един или друг начин се взаимопокриват с 12-те знака на зодиака. В китайския хороскоп те носят имената на животните, събрани от Буда в една тъмна нощ на скрито място…

ПЛЪХ. Родените под този знак са очарователно агресивни, способни да печелят сърцата от пръв поглед. Отстрани изглеждат уравновесени, весели, доволни, но всъщност често пъти са избухливи и раздразнителни, обичат да критикуват и да злословят, поради което имат повече познати, отколкото причтели. Жената Плъх има навика да пълни гардеробите с безполезни неща, често пъти е прахосница. Ако успеят да обуздаят вечната си неудовлетвореност, Плъховете по принцип успяват в живота, като в повечето случаи живеят повече от хитростта си, отколкото от труда. Те са отлични бюрократи, умеят да извличат полза от всякакви ситуации. Успяват в политиката, търговията. Благодарение на богатото им въображение могат да се изявят в редица артистични професии.Плъхове са били: Шекспир, Жул Верн, Жорж Санд, Толстой, Екзюпери, Моцарт, Мата Хари, Ив Сен Лоран, Ричард Никсън.Живеят щастливо с Драконите, които ги даряват със сила и равновесие, добиват сигурност редом с Бивола, преклоняват се пред очарованието на Маймуните. Трябва много да внимават със Зайците.

БИВОЛ. Символ на увереност и сила. Хората, родени под този знак са тихи и търпеливи, мълчаливи и дори бавни, методични и донякъде обезличени, но зад този не особено привлекателен външен облик се крият оригинална и умна мисъл, невероятна упоритост и последователност. Биволите са лидери по натура. Често те са консерватори, пазители на традициите, привърженици на желязната дисциплина, граничеща с диктатурата. Обичат семейството си, но изискват от домашните си безпрекословно подчинение. Жената Бивол е обикновено прекрасна домакиня, често глава на фамилия. Най-голяма опасност за Биволите представлява фанатизмът им. Макар и рядък, гневът им е страшен.Под този знак са родени много велики държавници, военноначалници и диктатори: Наполеон, Хитлер, Менахем Бегин, Маргарет Тачър, Мадам дьо Помпадур, Чарли Чаплин, Уолт Дисни, Мерилин Монро.Образуват добър съюз с Петлите – тези двама консерватори ще се разбират отлично. Всичко върви добре с Плъховете и донякъде с Маймуните. Капризна и лекомислена, Овцата не е тяхна подходяща партньорка, а комбинацията с Тигър предвещава изтощителна борба за надмощие.

ТИГЪР. Има буен, необуздан нрав, лесно се гневи, но привлича хората с магнетизма си. Дързък, обича да рискува, което обаче често води до катастрофа. Затова партньорите им ще постъпят добре, ако ги възпират по-често, което никак не е лесно. Ценно качество на Тигрите е ненавистта им към рутината, консерватизма, те не зачитат йерархията, пренебрегват началството, смело вървят напред. От такова тесто са замесени революционерите, авантюристите, те могат да бъдат или големи шефове, или големи престъпници, зависи от условията. Човек на действието, Тигърът често има изключителна съдба, изпъстрена с много преживявания, възход и падения. Твърде пламенни в любовта, те рядко са щастливи в нея. Жената Тигър често се впуска в приключения, които завършват зле.Тигри са били: Карл Маркс, Боливар, Хо Ши Мин, Шарл де Гол, Марко Поло, Айседора Дънкан, Робеспиер.Щастливо свързват живота си с честния Кон, Дракона, който му придава сила и разум, с Кучето, което ще бъде винаги до него. Трябва да се избягва мъдрата Змия, която просто няма да го разбере, и твърде хитрата Маймуна. Съществува непримирима борба за надмощие между Тигър и Бивол, като последният е по-силен и по-упорит, следователно с повече шансове за победа. Не води до добро и съжителството със Заека.

ЗАЕК. Той е надарен, умерено амбициозен, приятен за компания, дискретен и най-важното – добродетелен. Зайците обичат обществото и обществото ги обича. В много случаи при повече вглеждане се оказват повърхностни, макар че могат да изучат нещо из основи само, за да блеснат в нечии очи. Обичат комфорта и домашния уют, отхвърлят всичко, което би застрашило тяхната сигурност. Разумни по природа, предприемат една или друга крачка след внимателно обмисляне на всички възможни варианти. Има вероятност да преуспеят в търговията, да бъдат добри адвокати, успешно да развиват политическа или дипломатическа кариера. Жените под този знак ще блестят във всички занятия, които изискват добър вкус, контактност, представителност.Известни Зайци са: Катерина Медичи, Сталин, Фидел Кастро, Алберт Айнщайн.Образуват добър съюз с Овцата, с честното Куче и добродушният Глиган, но Петелът ще ги дразни със самохвалството си. Добре е също Зайците да избягват Плъховете и обратно.

ДРАКОН. Това е любимият знак на китайците. Притежаващи благородно сърце и много жизнени сили, Драконите се стремят да постигнат всичко в живота. Винаги търсят съвършенството, поставяйки прекалено високи изисквания преди всичко към себе си. Доверчивостта им е безгранична, поради което често преживяват разочарования. Липсва им дипломатичност и това е причината да си пъхат носа навсякъде, обичат да дават съвети, които обаче рядко прилагат в собствения си живот. Болезнено амбициозни, те се превръщат в непримирими врагове, когато останат в опозиция. Вечно недоволни, вечно в противоречие с общоприетите норми. Твърде често думите им изпреварват мисълта. Може да успеят във всякакви професии, но трябва да се има предвид, че според китайската митология Драконът е химера: той блести на празничното тържество, устата му бълва огън, но накрая от него не остава нищо друго освен шепа пепел, докато подобно на птицата феникс той не възкръсне отново за следващия празничен обряд.Дракони са били: Сара Бернар, Жана д’Арк, Джон Ленън, Салвадор Дали, Йосиф Броз Тито, Ернесто Че Гевара, Франсоа Митеран.Може да живеят добре с Плъховете и Змиите, донякъде с Петлите. Неспокоен е съюзът с Тигъра и Кучето.

ЗМИЯ. В християнските страни змията има лоша репутация, докато в Азия я почитат за нейната мъдрост и проницателност. За китайците това са най-умните и прозорливите, но и най-алчните животни. В Япония, когато искат да направят комплимент на някоя жена, обикновено казват:“Скъпа, вие сте истинска жена-змия!“. Змиите имат развита интуиция, граничеща с ясновидство, разсъдливи са, въпреки че са способни да вземат бързи решения, доверявайки се повече на чувствата си, отколкото на своя и чуждия опит или съвети. В любовта често пъти се „увиват“ около партньора си, като го лишават от свобода на действията, ревнуват силно, сами обаче обичат любовните авантюри.Змии са били: Мао Дзе Дун, Индира Ганди, Пабло Пикасо, Грейс Кели, Жаклин Кенеди.Родените под знака на Змията намират приятели сред Биволите и Петлите. Жалко за Глиганът, ако попадне на Змия.

КОН. Конете изглеждат добре, умеят да се обличат, имат добри обноски. Ползват се с благоразположението на околните, често успяват в политиката и обществените отношения, но не са толкова умни, колкото изглеждат – нещо, което те самите откриват преди другите да са го забелязали. Обичат да държат речи на публично място. Обикновено са надарени с богата душевност и сръчни ръце. Повече гъвкави, отколкото интелигентни, нямат особена вяра в себе си. С гореща кръв, лесно губят търпение, като по този начин често се лишават от плодовете на усилията си. Конят е егоцентрист и егоист – ще стъпче без угризения всеки, който му се изпречи на пътя. Независим по характер, действа на своя глава, без да слуша нечии съвети. Трудолюбив, успешно борави с пари. За него е характерно променливото настроение, бързото отегчаване независимо дали ще е от професия, работа или любов. Поради това често му се налага да започва всичко отначало.Заслужава особено да се спомене годината на Огнения кон, която е през 60 години и общо взето е лоша за Конете: 1906, 1966, 2026 и т.н.Известни Коне са: Цицерон, Рузвелт, Никита Хрушчов, Муамар Кадафи, Пол Макартни.Добре се разбират с Тигрите и Кучетата, също и с Овцата.

ОВЦА. Елегантна, артистична и влюбена в природата, Овцата би могла да бъде най-очарователна от знаците, ако не беше толкова капризна и песимистична. Тя никога не е доволна от съдбата си. Няма никакво чувство за време, винаги закъснява, разпиляна и недисциплинирана, тя отчайва околните с капризите си, но въпреки това умее да се харесва, когато това е в неин интерес. Привлича я религията, мистериозното, свръхестественото. Създадена е да се подчинява, от нея не става нито ръководител, нито победител. Сантименталният й живот е твърде неспокоен.Родени под знака на Овцата са: Лоуренс Оливие, Сервантес, Балзак, Флобер, Мусолини, Мик Джагър.Капризите на Овцата ще забавляват Заека, Глиганът ще ги понася търпеливо, а Конят егоист просто няма да ги забелязва. Освен тези знаци, други мъчно понасят Овцата, особено Биволът.

МАЙМУНА. Имат силно развито чувство за хумор и са много забавни. Те са интелектуални и многостранно развити личности, разбират и се интересуват от всичко. Суетни са. Надарена с въображение и оригинално, нестандартно мислене, Маймуната успява да разреши всякакви заплетени проблеми. Притежава здрав разум и невероятно умение да заблуждава, да мами хората. Не се колебае да плете интриги, дори да послъгва, може да бъде нечестна, ако е сигурна, че ще остане безнаказана. Каквото и да прави обаче, хората не й се сърдят, тъй като Маймуната притежава много чар. Неин недостатък е, че е непостоянна, прекалено експанзивна, но чувството й за хумор компенсира с лихва минусите й.Маймуни са били Леонардо да Винчи и Федерико Фелини.Добри приятели са на Драконите и Плъховете, не се разбират добре с Тигрите.

ПЕТЕЛ. Родените под този знак са открити и непринудени хора, които не угодничат, казват истината в очите и поради това често ги смятат за груби, дори агресивни. Всъщност те са дълбоко искрени, но недипломатични. Що се отнася до ексцентричността на Петлите, тя е само външна. Разбира се, те обичат да бъдат забелязвани, придават голямо значение на външния си вид, на облеклото, което често е екстравагантно, но дълбоко в себе си са консерватори. Самохвалковци, бъбривци, но приятни за околните. Привлича желанието им да направят повече, отколкото биха могли. Трудолюбиви, с дарба за земеделска работа и занаяти, преизпълнени с много идеи.Петли са били: Мария Медичи, Вагнер, Салвадор Алиенде, Роман Полански, кралят на Испания Хуан Карлос.Най-добрите приятели на Петлите са родените под знака на Бивола, Дракона и Змията. Зайците, напротив, им носят страдания, а съжителството на двама Петли под един покрив е направо непоносимо.

КУЧЕ. Честно и вярно, Кучето има силно развито чувство за дълг. Най-благородните черти на човешката природа са събрани в него. Рядко привлича отведнъж вниманието, но никой не умее да слуша като него. Предаността му може да стигне до себеотрицание, готово е да направи всичко за приятелите си. Има неспокоен нрав, непрекъснато е нащрек, крайно е упорито. Философ и моралист, Кучето подхожда сериозно към всяко нещо в живота. Винаги е малко „скитник“, който лесно се лишава от парите и комфорта, но остава верен на идеалите си. От такива хора стават добри прависти, индустриалци, педагози.Кучета са били: Брехт, Сократ, Волтер, Ленин.В добри отношения са със Зайците и Конете. С Тигъра е възможно да преживеят големи приключения, но и драматична борба в името на справедливостта. Лоша комбинация се получава с Овцата и донякъде с Тигъра.

ГЛИГАН. Той носи мир и спокойствие под флага на чистотата. Чувствителни и галантни, родените под този знак са приятни събеседници и интересни сексуални партньори. Обикновено са доверчиви и чистосърдечни. Добросърдечни, добри стратези, увличат се от всякакъв тип игри, като не се нервират, ако загубят. Жените от този знак са добри домакини, обичат да правят подаръци, живи по характер, наглед много отстъпчиви, но под привидно кроткия си вид те крият силна воля и дори власт. Съзнателни и трудолюбиви във всяка професия, но особена дарба имат за литература. Имат много приятели, за които са готови на големи жертви, но твърде често ще се разочароват от тях.Под този знак са родени основателите на милионерските династии Ротшилд, Рокфелер, Форд, а също Хемингуей, Франсоаз Саган, Уди Алън.Глиганите са добри приятели със Зайците, а понякога и с Драконите. Змиите ги тормозят, а Овцете ги използват.

КАКВА ЛИЧНОСТ СТЕ СПОРЕД ЗОДИАКАЛНИЯ СИ ЗНАК

ОВЕН

Личност

Вие сте номер едно в зодиака, а обикновено успявате да го постигнете и в живота. Първенството навсякъде и във всичко за вас не представлява проблем – постигате го лесно и естествено. Лесно се ентусиазирате и можете да увлечете след себе си много хора, но трябва да има кой да свърши черната работа. Най-сериозният ви стимул за действие е конкуренцията. Трудно се подчинявате и затова обичате да ръководите, а качества не ви липсват. Всичко това пренасяте и в любовта, не се оставяте друг да ви ръководи. Привличате противоположния пол като магнит. Влюбвате се бързо, силно и всеотдайно, но и бързо разлюбвате. Способни сте да изпитате големи страсти и още по-голяма ревност. Не обичате да получавате откази, те са по-скоро в състояние да ви амбицират отколкото да ви обезкуражат. Когато в любовните взаимоотношения изчезне предизвикателството, „тръпката“, то вие губите интерес и започвате да търсите друг партньор. Харесвате новите и рискови дейности. Трудностите не ви плашат, бързате да ги преодолеете. Не можете да стоите на едно място и да не вършите нищо, монотонната и еднообразна работа също не ви харесва. Любовта ви към справедливостта често може да ви забърка в неприятни ситуации, с които лесно ще се справите. Вашата сила е в несекващия ви оптимизъм, вяра в собствените сили, активност и самостоятелност. Най-голямото ви предимство, но понякога и най-големият ви враг, са откровеността и искреността.

 

Качества

Положителни: независимост, смелост, предприемчивост, честолюбие, дружелюбност, откровеност, оптимизъм, въодушевление, благородство, ентусиазъм, активност.

Отрицателни: нетърпеливост, егоизъм, припряност, безцеремонност, склонност към преувеличение, безразсъдство, гневност, избухливост, деспотичност, наивност, липса на такт и дипломатичност.

 

Външен вид

Мъжът Овен е среден на ръст, с широки рамене и добре развита мускулатура. Лице – квадратно, широко, с добре развити скули; коса – гъста, тъмна; вежди – гъсти, сключени; поглед – твърд, дързък и прям; светли очи; орлов нос; широка уста със стиснати устни, но не и тънки; брада – четвъртита и издадена; тъмен тен; особени белези – бенка, белег на лицето; походка – бърза, с леко приведена глава напред; осанка – властна, наперена.

Жената Овен е стройна, силна физически, макар че може да изглежда и крехка. Коса – гъста, тъмна или с червеникав оттенък, без непременно да е естествен, походката е устремена, решителна.

 

Здраве

По принцип представителите на зодия Овен са здрави и изключително жизнени. Най-често имат оплаквания от мигрена, невралгии, психически разстройства. Слаби места – главата, стомахът, зъбите, костната система, бъбреците и очите. За щастие, рядко боледуват продължително.

Препоръки: да се сваля нервното напрежение, регулярни почивки, да се отделя време за релаксация и да се спи достатъчно. Да се контролира и трансформира агресивността.

 

Храни

Растения: магданоз, целина, шипка, моркови, орехи, коприва, спанак, чесън.

Аромати: канела, лавандула, евкалипт, мускус, мента.

Хранене: Калорична храна, богата на белтъчини, желязо, калий, фосфор, витамини. Риба, овесени ядки, бобови, житни култури. За всеки знак са подходящи и растенията, които растат, зреят в неговия сезон – за Овен това са пролетните зеленчуци и плодове.

 

Работа

Области – армия, полиция, спорт, промишленост, техника, компютри.

Професии – офицер, войник, разузнавач, предприемач, железничар, техник, конструктор, оръжейник, полицай, хирург, пилот, монтьор, инженер и др. типично мъжки професии.

 

Известни личности

Томас Джеферсън, Ото фон Бисмарк, Хрушчов, Емил Зола, Бах, Винсент ван Гог, Леонардо да Винчи, Франциско Гойя, Чарли Чаплин, Питър Устинов, Марлон Брандо, Жан Пол Белмондо, Джродано Бруно, Линда Гудман.

 

TЕЛЕЦ

Личност

Вие сте спокойни и уверени в себе си хора. Традиционалисти сте и промените не са по вкуса ви. Имате силно изразено чувство за собственост, с което е добре да не прекалявате. Освен това, отдава ви се да материализирате идеите си под формата на стихове, картини, музика или просто в красиво подреден дом. Ако успеете да превърнете от дарбите си в професионално занимание, ще се чувствате чудесно. Най-често успявате да се реализирате така, че да получавате пари за работа, която извършвате с удоволствие. Вие не сте от най-приказливите, но кажете ли нещо, държите на думата си и го превръщате в реалност и хората наистина ценят това качество у вас. Постоянни сте, няма спор, но не само в убежденията, а и в заблудите си. Когато сте си наумили нещо е много трудно да ви разколебаят –  инат сте. Но затова успявате и да доведете до успешен край всичко, с което се захванете. В любовта може да бъдете олицетворение на идеалния партньор (партньорка), и очаквате от другите пълно отдаване и преданост. Обичате да ви глезят и да сте заобиколени от красота и лукс.

 

Качества

Положителни: жизненост, спокойствие, настойчивост, търпение, услужливост, лоялност, методичност, артистичност, музикалност.

отрицателни: инат, мудност, твърдоглавост, недоверчивост, злопаметност, ревнивост, равнодушност, снизходителност към собствените слабости, сладострастие.

 

Външен вид

Мъжът Телец е среден на ръст, с пропорционално развито тяло. Има здрав врат и рамене, гръдният кош и вратът са широки и силни. Лицето е широко, с добре развити скули; косата обикновено е тъмна, чуплива или къдрава, но има и руси, светли типове. Очите са светли за светлите типове, и тъмни – за тъмните. Веждите са гъсти, носът е голям с широки ноздри; устата – голяма, брадата е добре оформена; походката – спокойна, уверена.

Жената Телец е склонна към напълняване, със здраво тяло, широки бедра. Лицето е красиво и добре поддържано. Има гъста и чуплива коса, кестенява или златиста на цвят. Очите са тъмни, влажни и изразителни. Уста е голяма, със сочни устни.

 

Здраве

Телците се радват на добро здраве, но когато заболеят, болестите са продължителни, с усложнения, могат да станат хронични. Възстановителните процеси протичат бавно, но сигурно. При представителите на знака Телец се наблюдава забавен обмен на веществата, което автоматично води до натрупване на мазнини и пълнота при прекомерно или нерационално хранене. Особено внимание трябва да се обръща върху храненето на децата Телци – да не се насилват да ядат, да се хранят само когато са гладни, да се създаде режим на хранене. При възрастните съществува склонност да злоупотребяват с храна по време на емоционални тревоги, депресии. Слабо място е щитовидната жлеза. Типични заболявания: диабет, ангина, катар, базедова болест, операция на сливици.

Препоръки: В менюто да се включат храни, богати на йод, да не употребяват вода по време на ядене. Да се хранят балансирано, да съблюдават диета, да поддържат контакт с Природата – екскурзии, почивки.

 

Храни

Растения: пролетни зеленчуци и плодове

Аромати: тежки, които ухаят на цветя – жасмин, магнолия, люляк, карамфил.

Хранене: В менюто задължително да се включат хранителни продукти съдържащи йод – риба и рибни продукти, морски дарове, йодирана сол. Освен това млечни продукти – сирене, кашкавал, мляко. Подходящи са и всички пролетни зеленчуци. Плодове – череши, ябълки, авокадо, банани, вишни, праскови, круши, фурми, малини, ягоди.

 

Работа

Области – финансови и застрахователни институции, селско и горско стопанство, естествознание, биология, изкуство, култура.

Професии – банкер, брокер, търговец на мебели или недвижими имоти, селскостопански работник, млекар, цветар, собственик на ресторант, готвач, музикант, певец, медицински работник, биолог, ботаник и др.

 

Известни личности

Барбара Стрейзанд, Ела Фицджералд, Шер, Йехуди Менихин, Лили Иванова, Борис Христов, Чайковски, Прокофиев, Шекспир, Балзак, Фройд, Кант, Витгенщайн, Карл Маркс, Робеспиер, Хитлер, Жириновски, Сефариал.

 БЛИЗНАЦИ

Личност

Вие сте доста противоречива личност и наистина е чудо как успявате да се справите с всичките си вътрешни противоречия и търсения. Промените и непрестанните метаморфози са вашия запазен знак. И независимо, че с вас никога не е скучно, постоянната ви изменчивост малко плаши хората, защото не знаят какво могат да очакват от вас. Несъмнено блестящият ви ум и способността ви да реагирате мигновено във всяка ситуация ви дават много ценни предимства. Ако успеете да ги впрегнете в работа, бихте могли да постигнете блестящи успехи в професията. Най-добре можете да се представите в областите, където се иска бърз ум и умение да се контактува с различни хора. Ваше поприще може да стане словото, но не бива да злоупотребявате с него. Любовният ви живот преминава навярно в едно непрестанно търсене на подходящия партньор. Вие сте способни да обичате няколко мъже (жени) едновременно, макар че е трудно да обясните (дано да не ви се налага) как е възможно това. Имате нужда от партньор, който да ви изслушва и разбира, да уважава личното ви пространство и свобода.

 

Качества

Положителни: деятелност, жизненост, контактност, честност, доброжелателност, общителност, либералност, непредубеденост, изобретателност, маневреност, остроумие.

Отрицателни: нетърпеливост, бъбривост, повърхностност, нервност, двойственост, уклончивост, капризност, непрактичност, любопитство, дребнавост.

 

Външен вид

Мъжът Близнаци е среден или висок на ръст, със слабо тяло. Ръцете и краката са издължени, докато говори оживено жестикулира. Лицето е слабо, с високо изразено чело, с акцент в областта над веждите. Носът е заострен, тесен, устата е средно, устните са тънки, понякога стиснати. Косата е кестенява, с тънък косъм, очите кафяви или зелени, подвижни, походката – бърза.

Жената Близнаци е стройна, със фино тяло, тесни бедра. Лицето е светло, възможно е да има лунички. Има светла и права коса, обикновено я носи дълга. Очите са малки, живи. Устата им е неголяма, със тънки устни. Има удължен врат и дълги пръсти на ръцете.

 

Здраве

При Близнаците се наблюдава много бърз обмен на веществата, което води до голям разход на кислород в кръвта. За да не се задържат отпадъчни продукти в в нея, трябва да се диша дълбоко, за да доставя достатъчно кислород в кръвта. Слабо място се явява нервната система и като следствие могат да се наблюдават болести на нервна почва. Приемането на калций с храната води до намаляване на възбудимостта на нервната система. Друго слабо място са дробовете, раменете и ръцете. Типични заболявания: ангина, пневмония, бронхит, туберкулоза, бронхиална астма.

Препоръки: Да дишат чист въздух, да прекарват повече време на открито, да се движат, да спортуват, да не пушат цигари и да избягват задимени пространства.

 

Храни

Растения: круши, пъпеши, лимони, царевица, лешници, леща, копър

Аромати: нарцис, зюмбюл, теменужки, кедър

Хранене: Препоръчват се млечни продукти, сирене, кашкавал, яйца, моркови, орехи, храни, богати на фосфор, калций, витамини B, C, D, E. Всички житни растения, целина, бобови култури, цветно зеле, зелен грах, моркови

 

Работа

Области – информация, реклама, медии, образование, търговия, издателска дейност, техника, филология, посредническа дейност, транспорт

Професии – рекламен агент, журналист, радиоводещ, говорител, куриер, посредник, издател, библиотекар, секретар, писател, преводач телевизионен или радиотехник и др.

 

Известни личности

Мерилин Монро, Пол Макартни, Боб Дилън, Вагнер, Р.Щраус, Григ, Пушкин, Платон, Блез Паскал, Томас Юнг, Томас Ман, Данте Алигери, А.К.Дойл, Кришнамурти, Джон Кенеди, Джордж Буш, Че Гевара, Тито, Георги Димитров, Петър Стоянов, Симеон Сакскобурготски.

РАК

Личност

Обикновено сте малко стеснителни и плахи, но когато се почувствате сред приятели, лесно се отпускате. Имате богата фантазия и толкова фини сетива, че дори и най-малката промяна в обстановката може да предизвика дисхармония у вас. От друга страна притежавате ярко изразено чувство за хумор и се стремите дори и в най-трудните моменти да намерите нещо весело. В състояние сте упорито да преследвате любимия човек, намирайки хиляди начини да му покажете чувствата си. Трудно преживявате всяка раздяла, огъня на чувствата остава още дълго да тлее в душата ви. Изобразителното изкуство и особено музиката, са сфери, в които може да изразите мечтите си и да забравите за неволите. Макар да обичате флиртовете, вие се стремите към брак, търсите човека, с когото да прекарате остатъка от живота си. Изключително предани сте към най-близките си приятели и членове на семейството, във ваше присъствие те се чувстват сигурни и защитени. И с право – бихте отдали цялата си енергия и сила, за да ги закриляте при необходимост. Нуждаете се от редовна проява на внимание от страна на близките и спокойна семейна и работна атмосфера.

 

Качества

Положителни: интуитивност, любезност, емоционалност, чувствителност, много добра памет, живо въображение, чувство за хумор, любов към родината.

Отрицателни: раздразнителност, нерешителност, апатичност, злопаметност, потайност, свръхчувствителност, егоцентризъм, мрачно настроение, стиснатост.

 

Външен вид

Мъжът Рак

Има два ярко изразени типа Раци.

Първи тип – Луна – овално лице, гладка кожа, широка усмивка, кръгли очи детско изражение. Тяло пълно, едро, като цяло светъл тип – очи, кожа, коса – светлокестенява.

Втори тип – Рак – лице насечено, с изразени скули, открито изпъкнало чело, сключени вежди, очи малки, раздалечени. Като цяло изгледа на лицето е интересен, интригуващ, зъби – криви, издадени или разместени, с някакъв дефект. Тяло кокалесто, силно, с широки рамене, ръце и китки – малки или много големи. Тъмен тен, често се наблюдава оплешивяване отпред.

Жената Рак е склонна към напълняване когато стане на средна възраст, има добре изразен бюст или липса на такъв, тесен ханш, дълги ръце и крака, здрави нокти, очи – големи, изразителни и красиви.

 

Здраве

Обмяната на веществата при Раците зависи от състоянието и количеството на течностите в организма, най-уязвимите места са лимфната система, потоотделящите жлези, стомаха. Повишената емоционална възбудимост води до психо-соматични болести в органите под управлението на Рака – колит, язва, гастрит, нервен стомах. Като цяло недобро здраве, ниски съпротивителни сили. Повишеният апетит или нередовното хранене може да доведе до нарушения в действието на жлъчката. Слабо място – стомахът, гърдите, черният дроб.

Препоръки: Да се укрепва нервната система, да се намалят отрицателните емоции, активно движение, за да се активизира циркулацията на течностите в организма. Да се консумира храна, която не натоварва работата на жлъчката. Дълбок и достатъчно продължителен сън.

 

Храни

Растения: зеле, краставици, тиква, картофи, ряпа, маруля, диня

Аромати: акация, магнолия, лилия

Хранене: Риба и рибни продукти, морски дарове, млечни продукти, плодове, прясно и кисело мляко, ръжен хляб, ориз.

 

Работа

Области – история, археология, зоология, хуманитарна сфера, финанси, морско дело, хранително-вкусова промишленост, фотография

Професии – дилър, финансист, банкер, агент недвижими имоти, домоуправител, архитект, специалист по вътрешен дизайн и обзавеждане, фотограф, художник, историк, психолог, биолог, морски професии – капитан, моряк, рибар, лоцман.

 

Известни личности

Васил Левски, Петър Дънов, Иван Вазов, Елин Пелин, Димитър Димов, принцеса Даяна, Рембранд, Рубенс, Шагал, Ел Греко, Дега, Маяковски, Петрарка, Лафонтен, Ж.Санд, Екзюпери, Хемингуей, Лайбниц, Русо, Джузепе Гарибалди, Луис Армстронг, Джина Лолобриджида, Михаил Левин, Павел Глоба.

 ЛЪВ

Личност

Вие излъчвате достойнство и царственост, които ви правят лесно забележими във всяка обстановка. Като прибавим към това и вашата щедрост, великодушие и артистичен талант, то следва, че неминуемо ставате център на всяко едно светско събиране. Творческият подход ви е вътрешно присъщ и затова всичко, което правите е ново и неповторимо, независимо дали играете пиеса, работите или спортувате. Имате подход към децата – можете по такъв увлекателен начин да им разкажете една история, че те да я запомнят за цял живот. Обличате се с вкус и имате невероятен усет за модата, бихте могли да намерите реализация и в тази област. Умеете да ръководите, отлични организатори сте и успявате за всяка работа да намерите хора, които не само да я свършат, но и да са ви благодарни за това. Качествата ви са толкова много и стига да не се отдадете на леност, може да постигнете сериозни успехи. Най-големите ви врагове са собственият ви мързел, демагогстването и горделивостта. Не трябва да забравяте, че не всичко, което блести, е злато. Радвате се на успех сред представителите на противоположния пол, но внимавайте външния ви блясък да не засени вашите вътрешни качества.

 

Качества

Положителни: независимост, смелост, оптимизъм, великодушие, авторитетност, увереност, щедрост, жизненост.

Отрицателни: самовлюбеност, горделивост, надменност, суетност, прахосник, арогантност, безразличие, тщеславие.

 

Външен вид

Мъжът Лъв – представителен, със силни, широки рамене, горната част на тялото – по-добре развита. Свежо, румено лице, очи – големи, правилни устни, ръст – над средния. Ходи изправен, с високо вдигната глава, стъпва бавно и тежко.

Жената Лъв също е висока, стройна, с дълга къдрава или права коса, често с червеникав оттенък. Лице – овално, с големи очи, сочни устни. Притежава силен сексапил, излъчва достойнство и аристократизъм. Винаги добре облечена и елегантна. Държи изключително много на външния си вид и прическата.

 

Здраве

Обмяната на веществата при Лъвовете зависи от състоянието на нервната система. При емоционално и нервно претоварване се появяват сърцебиене, нарушения в функциите на организма. Уязвими са сърцето и сърдечносъдовата система. Оплаквания могат да дойдат и от проблеми с гърба и гръбначният стълб. Имунитетът е добър, болестите протичат остро, бързо. Дори когато са болни, Лъвовете се стремят да не го показват и бързат да се изправят на крака.

Препоръки: Да намират отдушник на емоциите си, да избягват нервното претоварване и стреса. Активна почивка и спорт.

 

Храни

Растения: слънчоглед, портокал, мандарини, грозде, ръж, ечемик.

Аромати: кедър, алое, невен.

Хранене: портокали, мандарини, лимони, ананас, пъпеши, грозде, бадеми, мед, храни, богати на белтъчини, кашкавал, картофи, домати. Витамини, A,C,E,F, магнезий.

 

Работа

Области – политика, управление, държавна администрация, театър, мода декорация, златарство.

Професии – директор, началник, управител, мениджър, висш чиновник, актьор, моделиер.

 

Известни личности

Александър Македонски, Наполеон І, Мусолини, Фидел Кастро, Бил Клинтън, Бърнард Шоу, Карл Юнг, Робърт Редфорд, Мик Джагър, Хенри Форд, Алфред Круп, Робърт Редфорд, Жаклин Кенеди-Онасис, Алфред Хичкок

ДЕВА

Личност

Вашата сила е в ума ви и вие добре го знаете. Имате потребност от ред и най-добре я удовлетворявате, като намирате място на всеки предмет, мисъл или чувство. Вие сте родени да създавате методи и структури. Не ви блазни светския блясък и не държите на всяка цена да сте номер едно, достатъчно ви е само да “дърпате конците” иззад кулисите. Независимо, че минавате за тихи и кротки, в някои случаи може да избухнете по съвсем незначителен повод, за някои дреболия, която стотици други хора биха отминали незабелязано. Не сте от хората, които ще оставят делата си на произвола на съдбата. Готови сте да се борите за каузата си. Надарени сте със сръчни ръце и фантазия, които ви помагат да се справите в трудния делник. Работата, с която се захванете, извършвате с любов и себеотдаване. С постоянство и търпение успявате да се справите с трудностите и проблемите, но не обичате да рискувате, залагате на сигурността. Не са ви чужди дълбоките чувства, но предпочитате да не им давате външен израз. Във любовните взаимоотношения се стремите да бъдете честни, лоялни, внимавате да не давате поводи за ревност и очаквате емоционална топлота и преданост.

 

Качества

Положителни: аналитичност, сдържаност, представителност, взискателност, преданост, чистота, непорочност, скромност

Отрицателни: придирчивост, тревожност, притеснителност, алчност, догматичност, нервност, предвзетост, свръх взискателност, критичност.

 

Външен вид

Мъжът Дева – Среден ръст, слаба фигура пропорционално развито тяло, високо, изразено чело, прав нос; очи – живи, подвижни и изразителни, сини или кафяви на цвят; устни – добре оформени, често тънки; тясна брадичка. Походка – енергична, пъргава.

Жената Дева – стройна, с красива дълга коса, може да бъде и чуплива, цвят на косата – кестенява или рус. Лице – заоблено, с изразителни очи, добре очертани устни. Винаги спретнато облечена, приветлива, тиха. Отделя много време за поддържане на външния си вид.

 

Здраве

Представителите на зодия Дева не се отличават със стабилно здраве – напротив – често боледуват, но не от застрашаващи живота им болести. Един от житейските уроци, които трябва да усвоят, е да ценят здравето си и да се научат да го поддържат винаги в добра форма. Тяхното слабо място е храносмилателната система, затова трябва да избягват пикантните и трудно смилаемите храни. Често страдат и от лениви черва. Склонни са към апатия, безпокойство и песимизъм. Имат лабилна нервна система, често са напрегнати, не могат да се отпуснат.

Препоръки: Да се хранят с вегетарианска храна, да постят, да избягват нервното натоварване и стреса. Повече спокойствие и релаксация.

 

Храни

Растения – овес, ечемик, цикория, чубрица, валериан

Аромати – кимион, канела, шибой, дафинов лист, кардамон.

Хранене: – бобови и пшенични култури и изделия, плодове, цветно зеле, целина, спанак, храни богати на витамини от групите А, В, С; калий.

 

Работа

Области – химия, фармакология, здравеопазване, наука, техника, математика, счетоводство, администрация, деловодство, занаяти.

Професии – медицински работник, чиновник, счетоводител, служещ, учен, химик, биолог, аптекар, диетолог, снабдител, майстор.

 

Известни личности

Тодор Живков, Ерик Хонекер, Николай Гяуров, Шон Конъри, София Лорен, Грета Гарбо, Лев Толстой, Хърбърт Уелс, Станислав Лем, А.Стругацки, Гьоте,  К.Циолковски, Фарадей, Хегел, Кампанела, Ришельо, Иван Грозни, Феликс Дзержински, Михаил Кутузов, Ръдърфорд, Корнелиус Агрипа.

ВЕЗНИ

Личност

Вашият живот се управлява от чувството за хармония, красота и справедливост. Благодарение на такта, великодушието и ведрия си нрав сте желани във всяка компания. Още повече, че със самото си присъствие успокоявате обстановката. Вие сте най-добрите миротворци, лесно успявате да убедите и двете враждуващи страни колко са сбъркали. Независимо от това, може да се окажете в центъра на някакъв спор и да не отстъпвате от позицията си. Умението да примирявате противоречията ви прави незаменими юристи и адвокати. С присъщото си чувство за справедливост ще намерите най-правилното решение, без ни най-малко да се повлияете от чувствата си. Вашата безпристрастност към работата ви прави невероятни професионалисти, а като се добави и чувството ви за дълг и отговорност, може да се каже, че сте незаменими в някои професии. Като добавим и факта, че имате способност да предугаждате мислите и настроенията на другите, несъмнено може да им влияете и да се превърнете в изкусни политици или дипломати. Но каквито и да сте по професия, за вас е най-важно винаги да сте влюбени и да се чувствате обичани. Хармоничните ви отношения с партньорите се дължат най-вече на способността ви да гледате на живота през техните очи.

 

Качества

Положителни: безпристрастност, наблюдателност, справедливост, дружелюбност, изисканост, артистичност, общителност, честност.

Отрицателни: нерешителност, плашливост, колебливост, прекалена предпазливост, несериозност, лекомисленост.

 

Външен вид

Мъжът Везни – Среден ръст, лице обло, с красиви черти, коси тъмни. Нежна, светла кожа, очи големи, светли или светлокафяви, хубави зъби, красива усмивка, трапчинки, красиво оформени уши.

Жената Везни – стройна, елегантна фигура, тъмна коса, лице симпатично, с меки, заоблени форми; тъмни очи, красив нос, голяма уста, ослепителна усмивка, трапчинки на бузите. Безупречен външен вид.

 

Здраве

Обмяната на веществата при Везните е бърза, неустойчива, подложена на силни колебания под въздействието на външни фактори (стрес, депресия) Наблюдава се недобро отделяне на отпадъчните продукти от организма. Слабо място – бъбреците. Като следствие на нарушената функция на бъбреците (възможни причини: страх, психическо напрежение, критичност, разочарование) е възможно да се появят хипертония, главоболие, кожни заболявания, алергични реакции.

Препоръки: Да се контролира консумацията на сладко, да се следи кръвната захар, да се избягва консумацията на тестени изделия, препоръчват се плодови диети.

 

Храни

Растения – алое, мирта, фрезия, момина сълза

Аромати – карамфил, роза

Хранене: – плодове и зеленчуци и техните сокове, салати, зърнени храни, грис, царевица, пчелен мед, ядки, храни богати на витамини от групите В, С, А, Е.

 

Работа

Области: право, култура, изкуство, козметика, дипломация, социология, мода, дизайн, музика

Професии: юрист, съдия, законодател, дипломат, деец на културата, социолог, гримьор, фризьор, манекен, изкуствовед, музикант, певец

 

Известни личности

Джузепе. Верди, Ференц Лист, Джордж Гершуин, Шустакович, Сен Санс, Николай Рьорих, Есенин, Лермонтов, Оскар Уайлд, Сервантес, Дени Дидро, Нилс Бор, Кардано, Хайдегер, Ницше, Акфред Нобел, Махатма Ганди, Бриджит Бардо, Джон Ленън, Марчело Мастрояни.

СКОРПИОН

Личност

У вас бушуват толкова дълбоки страсти, а вие успявате да запазите завидно хладнокръвие – как да не ви смятат за истинска загадка? Най-възхитителната ви черта е себевладеенето. Независимо от силата на емоциите, вие рядко позволявате другите да разберат какво чувствате. Вие сте смели и решителни личности, и в същото време потайни – винаги успявате да хванете противника неподготвен. Изискванията ви към другите, а и към вас самите са високи.  На всичко отгоре ненавиждате компромисите и никога не бихте си ги позволили, още по-малко, ако става дума за съвестта ви. В този смисъл може да се каже, че сте маниакално честни или сте абсолютно безскрупулни. Понякога може да съчетаете и двете крайности, но в никакъв случай не търсите уюта на „златната среда“. Помните всяка похвала или обида, която са отправили към вас, но само най-примитивните представители на този зодиакален знак тръгват да търсят отмъщение, вие по-често предпочитате да оставите този акт на съдбата. Разбулването на тайните и загадките, пред които ви поставя съдбата, ви кара да се чувствате жизнени, изпълнени с енергия и страст.

 

Качества

Положителни: проницателност, самокритичност, магнетичност, чувственост, невъзмутимост, любознателност, загриженост, отдаденост

Отрицателни: безпощадност, ревнивост, властност, подозрителност, саркастичност, отмъстителност, нетолерантност, прикритост.

 

Външен вид

Мъжът Скорпион – Ръст среден, тяло набито, със здрави мускули, кожа мургава или бледа, коса – тъмна и гъста. Лице четвъртито, издължено, с изразени скули, гъсти вежди. Очи – кафяви или черни, с магнетичен поглед. Орлов нос, голяма уста, добре развита брада. Добре изразено окосмяване, космите може да рижавеят.

Жената Скорпион – не много висока фигура, силно, здраво тяло, тъмна коса, почти черна, лице светло, скули изразени. Тъмни очи, проницателен, хипнотичен поглед. Голям нос, средно голяма уста.

 

Здраве

За Скорпиона е свойствен бърз обмен на веществата, съществува опасност от хранителни отравяния – да не се смесват произволно различните храни. Болестните и възпалителните процеси при Скорпионите протичат бързо, но и бързо се възстановяват.  Има вероятност болестите да бъдат предизвикани в резултат на неразумен живот, прекомерно натоварване или мрачни настроения. Предразположеност към хронични заболявания на храносмилателната система, кожни болести, артрит. Опасност от венерически болести и други заболявания свързани с половата система.

Препоръки: Да водят спокоен и уравновесен живот. Да контролират гнева и другите отрицателни емоции. Да не се претоварват. Да избягват прекомерната употреба на алкохол

 

Храни

Растения – кактус, бръшлян, дъб, чушки, пелин.

Аромати – ванилия, орхидея

Хранене: – морски дарове, орехи, соеви храни, чесън, лук, коприва, смокиня, вишна, червено цвекло, Храни, богати на желязо, калций, протеини, витамини B, C, E.

 

Работа

Области: медицина, хирургия, психология, окултни науки, управление, разузнаване, полиция, химия, техника, промишленост

Професии: хирург, психолог, изследовател, хипнотизатор, следовател, астролог, ръководител, управител, полицай, конструктор, машинист, детектив

 

Известни личности

Йордан Йовков, Павел Вежинов, Добри Христов, Златю Бояджиев,

Паганини, Бизе, Вебер, Йохан Щраус, Имре Калман, Пикасо, Роден, Шилер, Волтер, Достоевски, Тургениев, Ст.Цвайг, А.Камю, Дж.Кук, М.Кюри, Ломоносов, Мьобиус, М.Лутер, Св.Августин, Индира Ганди, Дж. Неру, Гьобелс, Троцкий, Принц Чарлз, Р.Кенеди, Рузвелт, Мария Антоанета, Шарл дьо Гол, Катрин Хепбърн, Ричард Бъртън.

 СТРЕЛЕЦ

Личност

Чар и откровеност, или може би в обратна последователност? Вие сте толкова непосредствени, като деца, че човек дори и да иска, не би могъл да ви се разсърди. А ако включите в действие и прословутото си чувство за хумор, то едва ли ще ви останат врагове. Вие сте много жизнена и търсеща натура. Приключенията са вашата стихия. Някои ги осъществяват наяве, други само в мислите си, но ако човек се вгледа, би се изумил колко далеч стигат вашите мечти. Символът на вашия знак – Стрелецът ви кара да се целите нависоко и надалеч. И най-изумителното е, че почти винаги уцелвате мишената, макар да правите всичко като на шега. Ей-така, безпроблемно, ставате блестящи адвокати, музиканти, певци или писатели и успявате да трогнете хората до сълзи. Вие не сте от най-постоянните хора, но въпреки това постигате целите си. Най-важното нещо за вас е свободата и не бихте допуснали някой да ви направлява живота, поради тази причина, често предпочитате да не се обвързвате. Най-странното е, че в областта на любовните взаимоотношения не се учите от миналия си опит и може да повторите една грешка няколко пъти с непоколебимата увереност, че “този път трябва да е различно”. Хубавото е, че дори и да се разочаровате, не страдате дълго, а продължавате с вяра напред.

 

Качества

Положителни: искреност, откритост, честност, непредубеденост, добродушие, ентусиазъм, безгрижност, ведрост, щедрост, възвишеност. веселие

Отрицателни: вироглавост, непохватност, нетактичност, отстъпчивост, несръчност, склонност към поучаване и морализиране.

 

Външен вид

Мъжът Стрелец – ръст – среден или по-висок, тяло – силно и енергично или пълно, едро тяло; хубаво открито лице с широко чело. Коса кестенява, права или къдрава, склонност към оплешивяване откъм челото. Очи – бляскави, умни, големи. Уста – голяма, добре оформена, месести устни, добродушна усмивка. Движения – енергични, живи, понякога непохватни.

Жената Стрелец – висока на ръст, със силно и здраво тяло; коса чуплива, с червен оттенък. Лице светло, обло, високо чело. Тъмни очи, ведър поглед; голяма уста.

 

Здраве

Склонност към заболявания на тазобедрената става, кръста, раменете и китките, черния дроб, хипертония, кръвообращението (разширени вени), астма, белите дробове, нервни и психични изтощения, преумора, очни, гърлени и храносмилателни смущения. Обмена на веществата е активен, бърз. Претоварването на нервната система води до изостряне на болестите. Преяждането води до претоварване на черния дроб, който се явява най-уязвимия орган у Стрелците. Възможни са и заболявания свързани с кръвта, ревматични проблеми.

Препоръки: Да не прекаляват с храната и алкохола. Препоръчва се чист въздух, движение и спорт. Релаксация чрез медитация и духовни практики

 

Храни

Растения – смокиня, дъб

Аромати – теменужка, лавандула

Хранене: – Много витамини. Разнообразни свежи плодове и зеленчуци и техните сокове: Цитрусови, ягоди, ябълки, смокини, кестени, кайсии, дини. Бамя, праз лук, домати, моркови, картофи, краставици, грах, тиквички, сини домати, листни зеленчуци, репички, фасул. Зърнени храни и техните кълнове. Растителни мазнини

 

Работа

Области: образование, наука, религия, философия, институции, право, туризъм, ветеринарно дело, реклама, външна търговия, география, спорт

Професии: учител, преподавател, свещенослужител, адвокат, писател, ветеринар, екскурзовод, търговски и рекламен агент

 

Известни личности

Лудвиг ван Бетховен, Берлиоз, Доницети, Тулуз Лотрек, Тютчев, Некрасов, Хайне, Блок, Дж.Суифт, М.Твен, Лопе де Вега, Флобер, Тихо Брахе, Нострадамус, Лобачевски, Пирогов, Спиноза, Енгелс, Нерон, Пиночет, Франко, Сталин, Брежнев, Чърчил, Франк Синатра, Уолт Дисни,

КОЗИРОГ

Личност

Знаете истинската цена на всяко нещо и не се впускате в безсмислени начинания. С годините вашата красота и очарование не само, че не увяхват, но и ставате все по-привлекателни. Имате добро образование, успешна кариера, солиден дом и отлично самочувствие. Опитвате се да направите добро впечатление на всички и в повечето случаи успявате. Това, което другите не забелязват у вас е чувствителното ви сърце, което се крие зад строгото изражение на лицето ви. Рядко давате израз на чувствата си, предпочитате да си ги запазите за себе си или да ги предадете под формата на стих или картина. Целеустремени сте, никога не забравяте какво искате и в крайна сметка го постигате. Понякога може да е доста трудно да се говори с вас – склонни сте към меланхолия и самота. Подхождате сериозно към всичко, което правите, тъй като имате силно развито чувство за отговорност и дълг. На вас със сигурност може да се разчита. Може да сте привързани към миналото и това да ви пречи да почувствате радостта от новото и неочакваното. Вашата лоялност и постоянство ви правят предпочитани служители, но вие винаги ще се стремите към по-високи постове, защото успехът за вас е по-важен от всичко.

 

Качества

Положителни: самостоятелност, дисциплинираност, решителност, устойчивост, практичност, честолюбие, лоялност, целеустременост, задълбоченост, сериозност.

Отрицателни: безкомпромисност, консервативност, мнителност, безжалостност, липса на гъвкавост, материализъм, студенина.

 

Външен вид

Мъжът Козирог – Ръст среден, тяло сухо и слабо или яко и набито. Нос прав, широк; уста голяма, с тънки, стиснати устни; лице ъгловато, слабо с добре изразено чело. Коса тъмна, черна, късо подстригана.

Жената Козирог – средна или висока на ръст, със слабо тяло; коса права, с тъмен или черен цвят. Лице бяло, високо чело. Кафяви очи, сериозен поглед; малка уста.

 

Здраве

При Козирога има забавен обмен на веществата, недобро храносмилане.  Склонност към депресии и отчаяние, хипохондрия и раздразнителност, храносмилателни смущения (стомашни язва, запек) бъбречни и жлъчни камъни, ревматизъм, подагра, отоци, кожни, стоматологични проблеми (зъбите), алергични, артрит, астма, простудни и дихателни заболявания, авитаминоза, анемия, неврози, главоболия, депресии.

Препоръки: Да поддържат оптимизъм и ведро настроение, повече хумор. Да избягват киселите и солени храни. Да се пазят от студ и влага – да предпочитат сухо и топло място. Разумно хранене. Повече спокойствие, положителни мисли. Да спортуват и да се развличат

 

Храни

Растения – черупкови – орехи, бадеми, кестени, кокосов орех.

Аромати – на горски цветя.

Хранене: – Витамини – група В, С, А, D, Е. Калций и фосфор. Целина, червено цвекло, листни зеленчуци, зеле, картофи, домати. Горски плодове, бадеми, орехи, къпини, бъз, шипки, кестени, тиква, касис, банани, сливи, круши, боровинки, нар, черупкови плодове. Зърнени храни и техните кълнове (ечемик, соя, ръж, овес), пчелен мед.

 

Работа

Области: организация, планиране, управление, финанси, архитектура, строителство, счетоводство и контрол

Професии: директори, мениджъри, ръководни кадри, политици, инженери, архитекти, администратори, счетоводители, редактори, строители.

 

Известни личности

Христо Ботев, Никола Вапцаров, Пейо Яворов, Алеко Константинов, Жана Д’Арк, Шарл Перо, Карел Чапек, Едгар Алън По, Алексей Толстой, Джек Лондон, Корольов, Курчатов, Нютон, Кеплер, Луи Пастьор, Цицерон, Мао Цзе Дун, Никсън, Пиер Кубертен, Елвис Пресли, Мохамед Али

ВОДОЛЕЙ

Личност

Ако трябва да бъдете описани с една дума, то тя е независими. Най-много цените свободата си и най-добре се чувствате сред приятели. Бракът, с ограниченията които налага, ще ви накара да се чувствате не на място дори в собствения си дом. Затова предпочитате необвързаните с договори и клаузи отношения. Вашият партньор трябва да ви впечатли с оригиналността си, с нетрадиционно и освободено от предразсъдъци поведение, което в никакъв случай не бива да е пошло. Вие цените хората като цяло, но понякога може да не забележите достойнствата на човека до вас. За вас приятелството и разбирателството са изключително важни и лесно успявате да си създадете безброй приятели навсякъде, където отидете. С интерес изслушвате чуждите истории, но вашата собствена предпочитате да запазите само за себе си. Във всичко, което правите, влагате частица от неповторимата си оригиналност. Съумявате във всяка ситуация да намерите начин да се справите блестящо. Трудностите не ви притесняват. Доста разсеяни сте и може да не помните дори името на някого, но със сигурност знаете, че той носи жълти чорапи или че е влюбен в някоя кинозвезда. Много често се случва да пренебрегнете любимите си хора, за да помогнете на някой приятел. Вие сте толкова постоянни в своите странности, че хората казват за вас, че сте “странна птица” с цялото възхищение, което може да се вложи в този израз.

 

Качества

Положителни: независимост, оригиналност, прогресивност, добър приятел, човечност, идеализъм, интелигентност.

Отрицателни: невъздържаност, ексцентричност, индивидуализъм, непрактичност, липса на емоции, хаотичност, разсеяност

 

Външен вид

Мъжът Водолей – ръст висок, тяло – стройно и слабо; кожа светла, бледа. Очи – големи и красиви, тъмносини или кафяви на цвят, красиво очертан нос, широко чело, месеста брадичка, дълги пръсти и крайници.

Жената Водолей – висока на ръст, със слабо тяло; коса права, светло кестенява или руса. Лице бледо, неголям нос, лунички по бузите. Кафяви или светли очи, замечтан поглед; тънки устни, дълъг врат.

 

Здраве

Метаболизмът е подложен на колебания под влиянието на геофизични фактори (особеност, характерна за въздушните знаци). Болестите са неочаквани, внезапни, остри. Предразположени са към преумора, стрес и неврози, заболявания на кръвообращението, разширени вени и флебит, спазми, цистит, ангина, дихателни проблеми, травми на крайниците, простудни заболявания, главоболия, анемия, малокръвие. Склонни са да водят природосъобразен начин на живот, употребяват вегетарианска храна. Избягват традиционната медицина, доверяват се на алтернативната.

Препоръки: Укрепване на нервната система. Повече сън, спокойствие, тишина. Медитация, дишане на чист въздух, разходки сред природата, екскурзии. Употреба на повече течности.

 

Храни

Растения – трепетлика, глухарче, лен

Аромати –

Хранене: – Храни съдържащи магнезий, калций, натриев хлорид (готварска сол). Моркови, салати, чушки, тиквички, зеле, листни зеленчуци, картофи, керевиз, червено цвекло, ряпа, грах, брюкселско зеле. Киви, ананас, кайсии, праскови, грозде, бъз, малини, френско грозде, боровинки. Черупкови плодове, бобови храни. Зърнени храни (ечемик, соя, кафяв ориз, ръж) и техните кълнове, ръжено брашно, трици. Растителни мазнини – зехтин, сусамово, соево, орехово, тиквено олио, сусамов тахан.

 

Работа

Области: наука, научноизследователска дейност, компютри и интернет, електричество, авиация, фотография, астрология, астрономия, космически изследвания, телекомуникации.

Професии: изобретател, компютърен специалист, програмист, фотограф, електротехник, астролог, учен, радиотехник.

 

Известни личности

Владимир Димитров (Майстора), Стефан Стамболов, Атанас Буров, Христо Стоичков, Ванга, Моцарт, Шуберт, Менделсон, Мане, Моне, Байрон, Стендал, Чехов, Ромен Ролан, Жул Верн, Чарлз Дикенс, Жорж Сименон, Галилео Галилей, Николай Коперник, Чарлз Дарвин, Менделеев, Томас Едисон, Лагранж, Томас Мор, Борис Елцин

РИБИ

Личност

Вие сте с ярка индивидуалност и независим нрав, макар че най-често предпочитате да останете извън центъра на събитията. Вашата проницателност прави силно впечатление на околните. Като последен знак на зодиака във вас се събират като във фокус качествата на останалите единадесет знака. Вашият голям проблем е, какво да правите с толкова много способности и в повечето случаи предпочитате да избягате от тях. Вие сте чувствителни дотам, че и най-малката негативна промяна във външната среда може да ви обърка или натъжи. Лесно се поддавате на униние и депресивни състояние. А единствено вие можете да си помогнете, стига да вярвате, че нещата ще се оправят. Вашата вяра е най-силното ви оръжие. Със своите способности и приспособимост бихте могли да се реализирате във всяка една сфера на знанието и изкуството, но като че ли изкуството ви привлича повече. Там по-лесно ще можете да реализирате красивите си мечти. Имате силно желание да направите нещо, за да може Земята да стане едно по-уютно кътче и сте готови в името на това, дори да се принесете в жертва.

 

Качества

Положителни: милосърдие, пожертвователност, силна интуиция, състрадателност, емоционалност, безкористност, артистичност, впечатлителност, смирение.

Отрицателни: стеснителност, меланхоличност, отвлеченост, тревожност, затвореност, прекалено мълчание, изолираност, бягство от действителността

 

Външен вид

Мъжът Риби – Ръст нисък, до среден, тяло със закръглени форми, ръце и крака – най-често къси, кожа – бледа, лице кръгло с добре оформени бузи, тънки вежди, очи големи, кръгли със загадъчен, мечтателен поглед. Малък нос, устни пълни, закръглена брадичка. Движения – несръчни, тромави

Жената Риби – два основни типа

Кит – висока, едра, склонна към напълняване, бледа кожа, чуплива коса, кестенява на цвят, овално лице, големи изпъкнали очи

Делфин – дребна на ръст, грациозна, изящна, с приятна усмивка, изразителни очи, тъмни на цвят; малък нос, малка брадичка, светъл тен.

 

Здраве

При Рибите се наблюдава се забавен обмен на веществата, което води но натрупване на отпадъчни вещества в организма, т.е. съществува вероятност от хранителни отравяния. Слаб имунитет, възможни са и проблеми с отделителната система. Опасност от пристрастявания към лекарства, алкохол, наркотични вещества. Болестите са трудни за установяване, често има подвеждащи симптоми. Предразположени са към хормонални смущения, нервни, кожни, простудни заболявания, затлъстяване, меланхолия, психози, потиснатост, хипохондрия, преумора, сънливост, алергии, отоци, имунни заболявания.

Препоръки: Да се избягва алкохола и други опиати. Да се внимава с приема на успокоителни. Тишина и спокойствие. Медитация. Масажи на краката за по-добро оросяване. Разходки сред природата, водни оздравителни процедури.

 

Храни

Растения – гъби, водорасли, мак, наркотични растения

Аромати – кафе

Хранене: – Храни богати на калиев хлорид, йод, витамини от групите В, С, А, Е, D. Праскови, кайсии, ябълки, грозде, ягоди, круши, маслини, дюли, череши, ананас, сини сливи. Листни зеленчуци, картофи, домати, карфиол, тиквички, репички, ряпа, гъби. Зърнени храни (царевица, ориз) и техните кълнове, пшеничени трици. Мляко, извара и млечни храни. Тестени изделия, семки, пчелен мед. Кафе, мента, билкови чайове.

Работа

Области: морски бизнес, фармация, производство и търговия с алкохол, козметика, култура, изкуство, окултни науки, домове за възрастни и сираци, социални служби, медицина, кино

Професии: моряци, рибари, фармацевт, мед. сестри, медиуми, окултисти, музиканти, художници, сервитьори, бармани, киноартисти.

 

Известни личности

Жельо Желев, Георги Марков, Вивалди, Хендел, Джакомо Росини, Морис Равел, Сметана, Римски Корсаков, Фредерик Шопен, Реноар, Ботичели, Микеланджело, Виктор Юго, Алберт Айнщайн, Сидни Поатие, Елизабет Тейлър, Лайза Минели, Рудолф Щайнер, Едгар Кейси, Юри Гагарин, Валентина Терешкова