Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Анна Нетребко: Не може да ни принуждавате да заклеймяваме родината си!

Притисната да се изкаже за руската инвазия в Украйна, руската оперна звезда заяви, че се надява и се моли за прекратяване на войната, но бе категорична, че артистите не могат да бъдат принуждавани да заклеймят родината си, пише „Фигаро“.

Докато диригентът Валерий Гергиев, близък до Владимир Путин, мълчи от началото на руската инвазия в Украйна, оперната певица Анна Нетребко реши да говори. Звездното сопрано, което отпразнува 50-ия си рожден ден миналата година в Кремъл, нямаше голям избор. Един от нейните рецитали току-що беше отменен в Дания, а концертът, който трябваше да изнесе в сряда в Elbphilharmonie в Хамбург, е обект на бойкот.

„Имах време да помисля, обясни сопраното в публикация в Instagram, публикувана в неделя. Първо, аз съм против тази война. Аз съм рускиня и обичам страната си, но имам много приятели в Украйна и сегашната болка и страдание разбиват сърцето ми. Искам тази война да приключи и хората да могат да живеят в мир. Това е, за което се надявам и за което се моля“, пише звездата.

„Бих искал обаче да добавя, че не е справедливо да се принуждават аритисти или която и да е друга личност да изразяват публично политическите си възгледи и да заклеймяват родната си страна. Това би трябвало да бъде свободен избор. Аз не съм политическа личност. Аз не съм политически експерт. Аз съм артист и целта ми е да обединявам отвъд политическите разделения“, подчертава руското сопрано, цитирана от glasove.com