Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Томас Тухел: Всяко решение, което Абрамович взема е правилно. Челси е неговият клуб

Абрамович потвърди в сряда, че клубът се продава. Съобщението дойде само часове преди победата на Челси с 3:2 срещу Лутън Таун в петия кръг на ФА Къп. Тухел вярва, че играчите му не са били и няма да бъдат засегнати от новината за продажбата на клуба.

„Новината я чух малко по-рано от вас, но беше много близо преди началото на мача. През целия ден чувахме слухове, гледахме по телевизията, всички говорихме за това. Това е голяма новина, нека да изчакаме и да видим най-доброто и да видим какво ще донесе денят“, коментира Тухел.

„Мисля, че всяко решение, което г-н Абрамович взима, е правилното решение. Това е негов избор, неговият клуб, не е моя работа да коментирам“, добави германецът.

„В много краткосрочен план за нас като отбор, щаб и играчи, се надявам, че няма да има много смущения. Може би това няма да промени нищо, но ситуацията вече е там и е голяма, така че мога да разбера всичко“, продължи той.

„Опитваме се да премахнем шума и да останем фокусирани, което не винаги е лесно, но срещу Лутън показахме, че сме в състояние да го направим. Ние не живеем на остров, играчите имат интернет, някои са по-загрижени, да играеш в същия ден мач, където фокусът е абсолютно ключов, не е толкова лесно и го прави по-голямо представянето ни.“

„Харесва ми как играхме срещу Лутън. Не се разочаровахме и бяхме търпеливи. Заслужавахме да победим. Това беше добро отборно представяне, много скромно представяне, харесва ми. Всеки мач, който играем е най-важният. Затова те са на терена и е добре, че вкарват“, каза още Томас Тухел, цитиран от dsport.bg

Челси се измъчи, но стигна до четвъртфиналната фаза на турнира за Купата на Футболната асоциация по футбол, след като надигра Лутън с 3:2 като гост.

Втородивизионният отбор поведе изненадващо в резултата още във втората минута, когато точен бе Рийс Бърк. „Сините“ възстановиха паритета чрез Саул Нигес, но в края на първото полувреме Лутън върна аванса си след точната интервенция на Хари Корник. След почивката обаче класата на гостите си каза думата и те продължиха към последните осем в надпреварата след попаденията на Тимо Вернер и Ромелу Лукаку.