Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Премиерът – конспиратор: Младежи от ГЕРБ направиха опашките за бензин

„Оказва се, както знаехме още в сряда, че не само количества има, имаме в големи количества в цялата система. Всички са заредени, няма никакъв проблем по цялата верига, единствената причина, за която се е получила паниката в сряда, е че са се използвали снимки от няколко малки бензиностанции, които са се изпратили през социалната медия в огромен размер са се изпратили навсякъде!“.

Това обяви премиерът Кирил Петков след среща между него, Корнелия Нинова, Българската петролна и газова асоциация и „Лукойл“.

Според Петков, той и управлението му са станали жертва на политическа или хибридна атака.

„До този момент хората, които виждаме, че са го организирали това, са свързани с младежката организация на ГЕРБ“, заяви премиерът.

„И ето как използват страха от войната. И въпреки че цялата система е била абсолютно обезпечена с гориво, се създава паника за няколко часа, която се опитва да накара хората да се нареждат на опашки, да пълнят резервоари, без да има никаква причина за това“, смята министър-председателят.

Думите на Петков предизвикват противоречие, тъй като разпространените сигнали не бяха за свършване на горивото, а за потенциално вдигане на цената му заради повишаването ѝ на международните борси по-рано през деня преди паниката. До разрастването ѝ се стигна след пълната липса на реакция и успокоение от страна на компетентните институции през целия ден до полунощ, съобщава tribune.bg