Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Янукович призова Зеленски да спре кръвопролитията

Да спре кръвопролитията и да постигне мирно споразумение. С този призив към Володимир Зеленски излезе бившият украински президент Виктор Янукович. Това става ясно от негово писмо, цитирано от РИА Новости.

„Разбирам много добре, че имате много „съветници“, но лично Вие сте длъжни на всяка цена да спрете кръвопролитията и да постигнете мирно споразумение. Това се очаква от Вас в Украйна, Донбас и Русия. Украинският народ и Вашите западни партньори ще Ви бъдат благодарни“, се посочва в призива на Янукович.

Междуведомственият координационен щаб за хуманитарна реакция в Украйна, създаден на базата на Националния център за контрол на отбраната на Русия, обяви, че ще бъде установена непрекъсната комуникация между руската и украинската страна за обмен на информация за евакуацията на цивилни и чужденци днес.

По-рано в украински медии се появи информация, че Русия иска да обяви Янукович за „президент“ на Украйна. Той беше президент на Украйна до 22 февруари 2014 г., когато подаде оставка и избяга в Русия след продължили почти три месеца антиправителствени протести, станали известни като „Евромайдан“.