Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Трима убити, сред тях и дете при бомбардировката над болница в Мариупол

Трима души, сред които и дете, са убити при руската бомбардировка срещу болница в град Мариупол в южната част на Украйна, съобщи заместник-кметът на града Сергей Орлов пред Би Би Си.
Ранените са най-малко 17, сред тях и бременни жени. По думите на Орлов болницата с 300 легла е за лечение на пациенти с Covid-19. Тя е напълно унищожена от руската атака, разрушен е и център за кръводаряване в Мариупол.

Световната здравна организация съобщи, че се опитва да потвърди най-малко 18 различни атаки срещу здравни заведения в Украйна от началото на войната. По-рано световни лидери и украинският президент Володимир Зеленски осъдиха атаката в Мариупол, а от Русия обявиха, че тя е била под военен контрол и още на 7 март е обявена за военен обект.

Три коридора за евакуации са отворени днес в североизточната Сумска област в Украйна, съобщи ръководителят на местната администрация. Коридорите са в сила от 9 часа, а цивилните хора се отправят към Полтава, на 160 километра в централна Украйна. Вчера над 35 000 бяха евакуирани в цялата страна, съобщи БНР.