Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Лорер, пукай балоните и се връщай в реалността!

Министърът на иновациите и растежа /чий растеж?!/ Даниел Лорер казал, че през България са минали 80 000 бежанци от Украйна и около 40 000 остават у нас. Било вероятно част да останат за по-дълго, така, че сме длъжни да помислим как ще им предоставим работа. Лорер смята, че българската икономика има потенциал и може да наеме значителен брой хора в най-различни сектори?!

Абе, аланкоолу! Какви работни места ще създаваш, когато бизнесът изнемогва и съкращава хора, за да оцелее?! Лорер, ти на коя земя си? След мерките срещу Ковид, драстичното увеличение цените на природния газ и електричеството масово фалират бизнеси, десетки хиляди хора останаха на улицата, ти мислиш, че за украинците ще има работа?

Лорер имал данни за 150 хиляди потенциални работни места. Но те не били съществуващи, а потенциални – тоест ги няма!

Пукай балоните, на които си се издигнал и се връщай в реалността! С локдауни, измислени мерки, шоково повишение на газ и ток, и некомпетентност, докарахте икономиката ни в задъдена улица – ще ми плещиш, че имала потенциал?! Един План за развитие и устойчивост не можете да приемете, некадърници – работни места ще създавате!

Станимира Петкова

barometar.net