Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Гаджета ли са хубавата Лена и зам.-шефа на парламента Мирослав Иванов?

Напоследък, покрай разразилите се политически страсти, все по-често виждаме младата и красива Лена Бориславова, която като началник на кабинета, застава пред тв камерите и със спокоен тон разяснява ситуацията. Тя е на 32 години, но има завиден опит като юрист и престижно образование.

Лена е сред най-близките сътрудници на Кирил Петков и Асен Василев. Понякога говори повече от тях или действа вместо тях. В средите на правото е позната с работата си в известни кантори и е доказала професионалните си качества. През 2018 г. попада сред трите българки в класацията „30 под 30“ на списание „Форбс“ за Европа в категория „Политика и право“’.

През 2020 г. става млад юрист на годината. „Бях решила да завърша висшето си образование в чужбина, но да се върна в България, още когато постъпих в немската гимназия в София. Там ме приexa в профилирана паралелка, след която държиш и немски матури освен българските.

Това означава, че все едно си завършил в Германия и можеш да влезеш в немски университет направо. Много хора от класа ми – това бяха най-интересните, умните и инициативните деца – заминаха. Бях решила, че ще е доста тъжно, ако се поддам на тази възможност и аз“ – разказва младата дама в интервю през 2018 г. по повод попадането й в престижната класация на „Форбс“.

Лена израства в София, и е единственият адвокат в семейството. Сестра й е лекар, а майка й се занимава с човешки ресурси. Бащата има свой бизнес, свързан със зъболекарски материали.

Лена завършва първа по успех Софийския университет. Професията я привличала още от ранна детска възраст, когато била повлияна от телевизионния образ на адвокати и съдии. Като адвокат тя работи в сферата на конкурентното право, банково и финансово, търговско право, защита на личните данни и др.

Лена спечелила стипендия, както от програмата за българо-американски образователен обмен на комисията „Фулбрайт“. След края на специализацията си през 2016 г., бъдещата говорителка на кабинета се връща в България.

Лена и Мирослав вечерят в ресторант /снимка Пик/

В личен план за нея се знае малко. Клюкарите я свързват със заместник-шефа на парламента Мирослав Иванов. Политикът от „Продължаваме промяната“ е набор 1986, батко й е с 3 години. Наскоро Лена бе снимана с него, уединени на вечеря в скъп столичен ресторант. Снимките й с Кирил Петков, с когото и приписват романс, засега са само в служебна близост, пише „Минаха години“.