Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Русия показа „доказателства за инсценировката на провокацията в Буча“

Руският постоянен представител в ООН Василий Небензя показа на журналисти „доказателства за инсценировката на провокацията в Буча“, включително видео с кмета на града, където той не казва и дума за уж „убити“, предаде РИА Новости.

Украинските власти разпространиха кадри, на които според тях са заснети загинали цивилни в Буча. Те обвиниха руските войски за смъртта им, докато Владимир Зеленски определи инцидента като „геноцид“.

Небензя припомни, че на 30 март Министерството на отбраната обяви изтеглянето на руските военни от редица региони, включително Буча.

„Този факт беше потвърден на следващия ден от кмета на Буча. Във видеото си от 31 март Анатолий Федорук представи изтеглянето на руските войски като победа за украинската армия. Интересното е, че той не спомена за масови зверства, тела на загинали , убийства или нещо друго Трудно е да си представим, че кметът на града е забравил да спомене такъв опустошителен сценарий“, каза дипломатът.

На журналистите беше показан клип, на който кметът на Буча изглеждаше щастлив и усмихнат. „Трудно е да си представим, че той се държи така на фона на касапницата по улиците“, каза руският пратеник.

След това той показа снимка на боксьора Жан Беленюк, който посети Буча, след като украинските сили за сигурност влязоха в града. Той също е показан усмихнат. Беленюк не споменава за мъртви и зверства.

Небензя показа видео, заснето от украинската национална гвардия в Буча и публикувано на 2 април, което също не показва мъртвите по улиците.