Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Петър Волгин: Джиджи, говори само за неща, от които разбираш!

Журналистът Петър Волгин, който обяви по националното радио новината, че българският кораб „Царевна“ е отвлечен от украинци влезе в спор с оперната певица Александрина Пендачанска. Тя в знак на протест, че Волгин дезинформира слушателите напусна Обществения съвет на БНР. Журналистът, известен с пиперливия си език коментира нейното решение:

„Не по-високо от обувките, Пендачанска!

Древногръцкият художник Апелес нарисувал картина на жена. Към него се приближил обущар, който му казал, че не е нарисувал хубаво единия сандал. Апелес направил препоръчаните корекции. Окуражен от това, обущарят започнал да дава съвети и по други детайли от картината. Тогава Апелес го погледнал строго и отсякъл: „Не по-високо от обувките, обущарю!“

Пендачанска прилича на този обущар, който дава съвети на хора, от чията работа няма никакво понятие. Всъщност Джиджи, както я зовяха като малка с това подходящо за пуделче име, не е особено интересна като личност. Заслужава да й отделим минута-две, защото е събирателен образ на една група хора, които смятат, че разбират от всичко. Умнокрасивият е убеден, че е разкрил всички тайни на битието. Като се почне от саденето на картофи и се стигне до ядрената физика. С тези си претенции умнокрасивите, като Джиджи предизвикват единствено присмех.

Най-добронамерен съвет отправям към певицата Пендачанска. Говори само за неща, от които разбираш. Заговориш ли за политика и журналистика, преставаш да бъдеш певица и се превръщаш в глуповат обущар. Дори и това да е истинската ти същност, не е хубаво хората да узнават за нея, нали?

Бъди здрава!“

barometar.net