Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Биатлонистът Благой Тодев: 3 месеца съм без заплата – вие искате да даря пари за оръжия!

Българският състезател по биатлон Благой Тодев, който е 2-ри в света и 1-ви в Европа при младежите тази година, отправи видео послание към премиера Кирил Петков, както и към спортния министър Радостин Василев. Той заяви, че от три месеца не е получавал заплата.

„С този клип искам да се обърна към министър председателя на България Кирил Петков и министъра на спорта Радостин Василев. Искам да коментирам желанието на г-н Петков относно даряването на нашите заплати за закупуването на оръжие в подкрепа на Украйна. Журналисти ме определиха като най-успешния биатлонист за изминалия сезон и като такъв искам да обърна повече внимание към нашия спорт“, заяви в обръщението си Благой Тодев във Фейсбук.

Той посочи всичките си успехи от изминалия сезон, но уточни, че за тях е получил „0 лева от държавата“ и в продължение на 3 месеца е без заплата.

„Вие ми дължите 3 заплати, а искате да даря една от тях? Продадох медала си от европейското първенство, за да подпомогна жена в нужда, а вие иската да ги даря за оръжия, които да убиват хора“, пита Тодев. „Какви резултати трябва да направи най-успешният зимен спорт, за да получи финансиране? Аз не знам. Кажете вие“, попита Благой Тодев, цитиран от varna24.bg