Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Путин: Русия е във война със Запада заради традиционните ценности

На заплахите спрямо Русия бе посветено словото на руския президент Владимир Путин на Червения площад, където се провежда най-тържественото събитие в Руската федерация – денят на победата над хитлеристка Германия.

Руските военни се борят за хората в Донбас и за сигурността на родината, а силите на ДНР и ЛНР се бият на собствена земя, каза държавният глава. Путин обвини и за разрушенията и цивилните жертви новите „нацисти“ и „бандеровците“.

В рамките на речта си руският президент обаче призна за загубите на руските въоръжени сили в Украйна – „трагедия за всички нас“.

Той пожелава на ранените войници и офицери бързо възстановяване и съобщава, че днес е подписал декрет, с който се оказва подкрепа на „децата на загинали другари“.

След това обяви минута мълчание в знак на почит към загиналите герои.

В близост до границите на Русия е имало непосредствена заплаха и се е подготвяло нападение, включително срещу руския Крим, като открито се е подготвяла нова наказателна операция в Донбас и „нахлуване в нашите исторически земи“, каза Путин и припомни за активността на НАТО на „съседните на нас територии“.

По този начин беше създадена абсолютно неприемлива заплаха за нас, непосредствено на нашите граници“, заяви държавният глава и обоснова „специалната военна операция“, като изпреварващ отговор на агресията.

„Видяхме как се изгражда военната инфраструктура, как започнаха да работят стотици чуждестранни съветници, имаше редовни доставки на най-модерни оръжия от страните от НАТО. Опасността нарастваше с всеки изминал ден. Русия даде изпреварващ отговор на агресията. Това беше принудително, навременно и единственото правилно решение – решение на суверенна, силна и независима страна“, каза Путин.

По думите му САЩ на практика са забранили на своите ветерани да дойдат на Парада на победата в Москва. „Знаем, че на американските ветерани, които са искали да дойдат на парада в Москва, е било забранено да го направят. Но искам да знаят: ние се гордеем с вашите подвизи“, каза Путин.

Според президента Русия е във война със Запада заради традиционните ценности.

Путин бе котегоричен: НАТО не пожела да ни чуе. Тя имаше съвършено други планове и се подготвяше да нападне Крим. НАТО започна да присвоява прилежащите към нас територии, близо до нашите граници. Всичко говореше за това, че сблъсъкът с неонацистите ще бъде неизбежен.

Ние сме друга страна, ние сме друг характер, ние никога няма да се откажем от любовта към родината!

Русия даде изпреварващ отпор на агресията и това беше единственото правилно решение.

Русия няма никога да се откаже от уважението към всички народи и култури, но Западът реши да отмени това. Западът зачеркна мъжеството и смелостта на онези, които извоюваха победата над фашизма.

Путин завърши речта си със следните думи: „Слава на нашите въоръжени сили. За Русия! За победа!“, с което и даде старт на парада с преглед на въоръжените сили.

Въздушната част на парада беше отменена заради лошото време. Наред с други неща, над Червения площад трябваше да прелети и специалния самолет, с който при ядрена война командването и официалните лица на Русия ще ръководят кризата.