Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Египет се готви за маймунската шарка

Египетските власти са предприели стъпки за внос на суровини, необходими за производство на лекарства срещу маймунската шарка, обяви изпълняващият длъжността министър на здравеопазването и населението Халед Абдел Гафар, цитиран от в. „Ал Ахрам“.

Министърът заяви, че случаи на заразната болест не са установени в Египет до момента. Властите все пак предприемат мерки за повишаване на информираността на населението за инфекцията, която е ендемична за Западна и Централната Африка, но беше засечена в над десет страни извън тези региони, предимно в Европа.

Египетското правителство се е свързало с няколко компании, за да внесе суровини за производство на лекарства, както и Пи Си Ар (PCR) тестове за откриване на вируса. Плановете са да се закупи и медикамента „Тековиримат“, с който се третира едра шарка и подобни вируси, включително този на маймунската шарка.

Египетският научен комитет, създаден във връзка с пандемията от Ковид-19, ще публикува всекидневни доклади за ситуацията с маймунската шарка по света, предаде БТА.