Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

В навечерието на 2 юни в село Гроздьово почетоха паметта на загиналите герои с тържествена заря-проверка

В навечерието на 2 юни по традиция в с. Гроздьово бе извършена тържествена заря- проверка – по случай Деня на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Официални гости на възпоменанието бяха кметът на общината Красимира Анастасова, нейните заместници Станка Тодорова и Мерткан Ибрямов, кметът на с. Гроздьово Ирхан Хасан, Стефан Димитров – председател на Сдружение „Гроздьово“, кап. Кръстев от Сдружение „Дръзки“, много граждани.
Общинският младежки духов оркестър откри събитието, изпълнявайки химна на България. „Това е ден на нравствените измерения, на подвига пред олтара на Отечеството. Денят на недостижимия Ботев и на всички онези, чиято саможертва в името на Свободата им отрежда заслужено място в Пантеона на безсмъртието“ – заяви в словото си Елка Иванова.
Благодарните потомци на поборниците на свобода положиха венци и цветя в знак на признателност пред паметника на загиналите във войните жители на с. Гроздьово. Всички присъстващи почетоха паметта на героите с едноминутно мълчание и падане на колене. От Сдружение „Дръзки“, облечени в опълченски униформи, произведоха залп с пушки и револвери от времето на Освобождението. Заря сложи край на тържествената проверка.

barometar.net