Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Депутатът Ерджан Ебатин: Човек от ПП ми каза: „Това, което ни крепи е алчността, която имаме!“

Депутатът от ДПС Ерджан Ебатин пред Пик със знаково интервю:

….Хазарта показа всъщност себе си. Това му е нивото. И нивото на цялостната сегашна власт. В този жест – средния пръст, те показват среден пръст на цялото българско общество.

…Управляващите дори си нямат на представа какво е власт, какви са параметрите. Едно е да искаш власт, друго е да знаеш как да я вземеш, трето е въобще да знаеш как да я упражняваш. Ясно е, че те намериха отговори на първите два въпроса, но начинът, по който опредметяват властта, е нещо абсолютно чуждо за тях. Това, че имаш бизнеспрофил в образованието, независимо къде си го завършил, не е абсолютно достатъчен критерий да можеш да упражняваш една власт….

….Тази власт се крепи, както ми каза един мой познат от редиците на „Продължаваме промяната“: „Това, което ни крепи, е алчността, която имаме“. Това беше казано между нас. Това и филтър и показател на какво се крепи в момента тази власт.

…В обществото има определени натрупвания. Може би в момента трябва да се изгради определена алтернатива, за да може хората отново да излязат на улицата… Най-вече трябва да се промени формулата, по която се създава едно управление. Липсват всякакви ценности. Дори в пленарна зала те са в противоречие за начина, по който трябва да се управлява държавата. Но въпреки това властта има стабилна конструкции и все още се държи, защото всеки е хванал собствения си сектор. – На БСП например е оставен оръжейният сектор, където те си правят определен бизнес. Оставено им е земеделието, където въртят кадрови назначения. Оставена им е социалната политика, където имитират загриженост за социалните нужди на бедните прослойки в населението. И те няма да се откажат доброволно от това. Защото това е свързано и с пари, и с назначения, и с всички неща, които дава една власт….

…Убеден съм, че това управление няма да изкара дълго.

…Не знам доколко, ако в настоящия момент този кабинет падне, дали ще има удачни алтернативи. Трябва да бъде създадена алтернатива, защото хората не припознават нито един политически субект и това трябва да се признае…

Сегашното управление си прави тежка гавра с обществото. А те продължават да имат самочувствието, че могат и ще продължат да управляват…

…Вие мислите ли, че Кирил Петков е адекватен? – Да си мисли, че новосформираната му партия ще стане член на АЛДЕ за сметка на ДПС. Той може да иска днструира друг тип Слънчева система, да даде друг наклон на земната ос….

… Ръководството на „ПП“ работи за чуж национален интерес за това няма никакво съмнение! – цитира afera.bg https://afera.bg/%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D0%BD-%D0%B5%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA-%D0%BE%D1%82-%D0%BF%D0%BF-%D0%BC%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0/