Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 22.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Брад Пит съди Анджелина Джоли за тайна сделка с руски милиардер

Оказа се, че освен попечителството на шест деца бившата „кралска“ двойка на Холивуд – Брад Пит и Анджелина Джоли, е трябвало да поделят и собствеността върху бизнес с вино след развода, а в търсене на начини да се освободи от задълженията, актрисата е предприела действия, които не са по вкуса на Брад.

Говорители на актьора обвиниха Анджелина Джоли, че е продала нейната половина от компанията им за производство на вино на руски бизнесмен, без да се съобрази с мнението на Пит.

От лагера на актьора казват, че по този начин актрисата застрашава реномето на марката, принуждавайки Брат да работи с непознат за него човек.

През 2008 г. двойката придоби собствеността върху винарна в Южна Франция в близост до имението им Chateau Miraval, където двамата си казаха „да“ през 2014 г. в тесен кръг близки и познати, докато Анджелина носеше воал с рисунки на децата ѝ.

Но след края на любовната им история, Джоли е решила да остави зад гърба си и общия им бизнес, преотстъпвайки своя дял от бранда за винопроизводство, без да е получила съгласието на Брад.

Според говорителите на Пит тя умишлено е опитала да нанесе вреда на компанията и по тази причина адвокатите на актьора са готови да защитят правата му пред съда.

В документите, депозирани във Върховния съд в Лос Анджелис, правният екип на актьора пише, че виното с марка Miraval е проект, в който звездата е вложил цялата си страст. Твърди се също, че Брад е успял да превърне компанията в мултимилионен бизнес, а неговото розе е класирано сред най-високо оценените от винопроизводителите по цял свят.

В жалбата се подчертава и че „Анджелина Джоли с нищо не е допринесла за успеха на Miraval, но играе съществена роля в задействането на неговия провал“, съобщава webcafe.bg