Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Слави: Когато Кирил Петков нарече Каримански „леке“ разговорът ни приключи

Слави Трифонов решил повече да не бъде унижавана ИТН в една невъзможна коалиция. „Правя избор между лошо и по-малко лошо. Най-лошо е тези хора да продължават да управляват нагло и безотговорно. Те се държат като „солта на земята“. Какво значи почтен и непочтен? Кой е този морален стожер, който решава? Има закон. Само съдът е съдник. За морала се грижат семейството, църквата и училището. Какъв е Кирил Петков да казва кой е почтен и непочтен“.

Това заяви в интервю по „Дарик“ лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов. Журналистът Константин Вълков многократно подчерта, че интервюто е на живо и в студио, а двамата не се познавали предварително.

„Аз с Кирил Петков се запознах като правеше реклама на пробиотик. Така съм си го записал и в телефона „Кирил Петков – пробиотик“, разкри той.

Тези събития се развили още преди дуо-то Петков-Василев да влезе в служебния кабинет на Радев. Лидерът на ИТН разказа отново как, след като печели изборите, предлага на Петков да остане министър, но той му поставил условие Асен Василев да вземе Министерство на финансите. Всичко приключва там.

„Продължаваме промяната“ управляват като ГЕРБ. Да кара влака, но има коалиция. Той не кара влака, защото сам е спечелил изборите – както Царя, първият път Бойко Борисов, Иван Костов“, каза Трифонов, но се затрудни да отговори на въпроса имало ли е момент, в който ПП са се държали почтено и коалиционно.

Трифонов подчерта, че отношението му към ГЕРБ няма промяна и остава отрицателно. Учуди се на твърдения, че той самият е силно зависим – например от Илиян Василев, Христо Комарницки и Георги Лозанов.

„Това са глупости, има още 215 депутати освен нас. Не съм назначил аз тези депутати – хората са ги избрали. Аз не ги харесвам, други не ме харесват мен. Какво, да ги избием ли?“, попита лидерът на ИТН. Той заяви, че не поддържа контакт с ДПС, а Ахмед Доган видял за последно преди повече от 15 години в телевизионно интервю.

Съдбата на мястото на партията му в коалицията било подпечатано преди около месец. „Петков просто лъжеше, едно говореше в София – друго за посланиците“, даде пример какво преляло чашата лидерът на ИТН.

Най-големият компромис за него било създаването на общо правителство с БСП. „С много зор, трудно, но го преодолях“, обясни той.

Трифонов определи като „пълна тъпотия“ твърденията на водещия, че рокадите на „Капитан Андреево“ са свалили кабинета. „Защо ми говорите това, не ме касае, аз не знам какво се случва там. Ама какво общо имам аз бе, може по същия начин да ме питате за баба си“, заяви Трифонов след като журналистът от „Дарик“ около 20 пъти го попита за фирмата, която осъществява контрол на границата.

Трифонов обвини водещия в създаване на инсинуации като го вкарва в обяснителен режим – от типа „знам, че не е вярно, но искам да го чуя как се оправдава“, разказвайки сцена от филма със Сандра Бълок „Нашето мото е криза“ (2015).

Лидерът на ИТН коментира, че според него депутатите му няма да постъпят като „предатели“ и разкритикува Кирил Петков, че прави подобни коментари. „Те имат проблем не заради нас, а заради собствените си решения. Те се държаха пренебрежително и унизително. Как ще наречете някого, който те гледа в очите, казва ти нещо и на другия ден върши точно обратното. Добър коалиционен партньор и политик? Аз го наричам лъжец“, каза Слави Трифонов.

След 70-минути разговор с водещия на „Дарик“ лидерът на ИТН все пак успя да разкрие и неизвестна досега информация как е протекъл разговора за шеф на БНБ. Първо ненадейно Петков го набрал и му казал, че се събрали лидерите на коалицията и иска да го пуска на високоговорител. Според Трифонов той бил готов да иде и лично, но не го предупредили в аванс. Той от високоговорителя предложил първо да обсъдят с БСП и ДБ краха с незаконния арест на Бойко Борисов. На това Петков казал, че изключва високоговорителя и ще говорят само двамата. Последвала оферта „който и да е шеф на БНБ, само не Каримански“. Трифонов попитал дали например няма данни от службите за нещо срещу Каримански, което той не знае. Последвал отговор „не“. Накрая след много въпроси „защо“, Петков отговорил: Защото Каримански е леке!“

„Аз му отговорих: „Който няма доводи, раздава квалификации. Добре, за последен път разговаряме“, разказа Слави Трифонов.