Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Депутатът от ДПС Ерджан Ебатин: Варна е един от най-красивите, крайбрежни градове на Европа

продължение на интервюто на Иво Югов с народния представител от ДПС, Ерджан Ебатин:

Г-н Ебатин, казахте ми, че много обичате Варна. Кое Ви харесва и кое не Ви харесва в града?

Първо ще кажа кое не ми харесва.  Според мен трябва да се подобри инфраструктурата на улиците. Това е най-тежкият проблем пред града. Сметоизвозването на отпадъците не е в добро състояние. В центъра на Варна, фирмата, която извозва боклука трябва да увеличи капацитета си. Защото тези гледки, които виждаме не са лицеприятни. Това е слабо звено в управлението на местната власт.

Това, което ми харесва е, че през последните 4-5 години, Варна стана град, който като визия и атрактивност е конкурентноспособен на едни от най-красивите, крайбрежни градове на Европа. Пристанищната зона, която се формира със заведенията за хранене и отдих и забавление, инфраструктурата на Морската градина, новият облик на Ларгото, ремонтът на Двореца на културата и спорта, пречиствателната станция в курорта Златни пясъци, Алея Първа.

Нали е ясно, че ние като варненци трябва да мислим обективно. Как според Вас щеше да изглежда града, ако беше попаднал в лапите на софийските силови групировки? Дали Алея Първа щеше да има същият автентичен вид, който е бил в началото на 20-ти век? Там духът на стара Варна е съхранен и това много ме радва.

Варна към настоящия момент, с новия булевард Левски /и понеже познавам процеса на изграждането му/ – за който изключителна заслуга има кметът Иван Портних. Той успя да издейства финансиране, за което като гражданин на Варна съм му изключително благодарен!.

Булевардът отпуши голяма част от трафика на града, позволява за 5 минути да стигнеш от единия до другия край на Варна в посока Златни пясъци.

Варна изглежда прекрасно, но пожелавам на местната власт в рамките на следващата година да се концентрира върху уличната инфраструктура. Тази година беше гласуван рекорден бюджет и мисля, че основно ще бъде разходван в това направление.

И когато местната власт се справи и с проблема със сметоизвозването, градът ще има завършен вид на модерен, европейски град. Варна успя да стане най-хубавият град по българското Черноморие. Независимо от това какво се говори за Бургас, той няма капацитета да бъде на нивото на Варна.

Бургас има по-добра инфраструктура, но там местната власт далеч по-рано от нашата успя да се справи с възможностите, които дава еврофинансирането.

barometar.net