Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 10.08.2022
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Има ли бъдеще партия "Продължаваме промяната"?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Румен Христов: Много хубаво за България е, че БСП излиза от властта

Свидетели сме на поведение на инат. „Вие вчера гласувахте „против“ нашето правителство, ние пък днес няма да приемем рационалните предожения.“ Така председателят на СДС Румен Христов и зам.-председател на групата на ГЕРБ-СДС, коментира парламентарния ден след гласувания вот на недоверие за кабинета „Петков“.

Много хубаво за България е, че БСП излиза от властта, каза още той. „При всяко тяхно участие ние имаме злополука за България, а не сполука, както те твърдяха.“

Ако утре се внесе точката за началото на преговорите на РСМ и Албания, ще влезем и ще я подкрепим,“ отговори той на въпроса дали ще влязат в зала утре депутатите от неговата ПГ. В обяснение на виковете „мафия” след втория опит да започне заседанието а НС, Христов посочи: „Истината е, че на председателски съвет се води дискусия не по дневния ред на обществото.“ Той посочи, че първа точка е избор на председател на парламента, за което срокът е 14 дни, а са минали само половината.

Като най-важно Христов обяви вдигане на ветото за РСМ и начало на преговите за присъединяване на Македония и Албания към ЕС, приемане на трите бюджета и на законите във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост.