Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

ИТН ще подкрепят кабинет без Кирил Петков и Асен Василев

„Кабинет при ясни правила, без Кирил Петков, ако може и без Асен Василев. Трябва да е с професионалисти. С ясна програма, поне за една година, а не както сега“, това заяви пред журналисти на излизане на „Дондуков“ 2 председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Има Митева също заяви, че кабинетът трябва да е експертен.

„Има време до третия мандат. Сега водим преговори по чл.99, президентът кани всички политически сили. При положение, че не дойдоха ще видим дали Радев ще започне да раздава мандатите.“, обясни тя.

Станислав Балабанов беше категоричен, че ИТН ще спазят законите и, че те за разлика от други не нарушават конституцията.

„Решение е на президента на кого ще връчи третия мандат, има закони има си конституция. За разлика от други ние ги спазваме.“, подчерта той.

На въпрос за искането на разсекретяването на стенограмата от КСНС проведен през януари тази година с тема Северна Македония Тойшко Йорданов отново заяви:

„Аз бях на този съвет, знам какво говориха всички. Знам какво каза премиера. Президентът каза, че тази идея, която е лансирал преди това за българите в Конституцията на РСМ, а след това и всичко останало, беше подкрепена единствено от ИТН. Можеше чисто теоретично в него да се говори повече за правата на българите, и то да бъде заложено вътре, и чисто теоретично един човек се скара с президента, дори скандалът беше очи в очи“, допълни Йорданов.

На въпрос кой е бил този човек, той отговори лаконично, че е забравил и допълни: „Човек, който е склонен да самообявява себе си за светец, за разбирач от всичко“.

„Малко вероятно е да подкрепим кабинет с Асен Василев начело“, отново посочи той пред журналистите. Той смята, че лидерите на партиите не бива да бъдат министър-председатели защото така при грешка, а такива стават, цялата партия влизала в обяснителен режим.