Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.10.2022
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Има ли бъдеще партия "Продължаваме промяната"?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Намерен е мъртъв 5-ти топ мениджър на „Газпром“

Пети топ мениджър на руската „Газпром“ е намерен мъртъв при особени обстоятелства, предава The Insider, като допълва, че става въпрос за 61-годишния Юрий Воронов. Той е бил начело на фирма „Астра Шипинг“, занимаваща се с арктическия подраздел на „Газпром“.

Воронов е намерен в басейна на имението си с изстрел в главата. До тялото му е открит пистолет с неизвестен притежател, марка Grand Power. Съпругата на Воронов – Юлия -отбелязва, че той е заминал за вилата на 1 юли, като преди това е имал спречкване с друг член на борда на директорите.

Юлия Воронова не крие пред медиите, че напоследък мъжът ѝ е имал служебни проблеми и е употребявал повече алкохол от обикновено. Той е загубил и голяма сума пари.

От The Insider отбелязват, че „Астра Шипинг“ завършва миналата година със сериозната загуба от 65 млн. рубли, а през 2020 г. излизат на загуба с 95 млн. рубли. Това е поредният случай на открит мъртъв бизнесмен, свързан с „Газпром“.

Започна да се говори за „епидемия“ от мистериозна смърт сред топ мениджърите на компанията, след като последователно си отидоха Леонид Шулман, Александър Тюляков, Владислав Аваев и Сергей Протосени, съобщава webcafe.bg