Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Община Варна ще кандидатства за еврофинансиране за изграждане на зони за отдих и спорт в рибарско селище „Карантината“

На извънредно заседание днес Общинският съвет във Варна даде съгласието си общината да кандидатства за еврофинансиране за изграждане на нови зони за отдих и спорт в рибарско селище „Карантината“ в кв. „Аспарухово“. Предложението надгражда проекта за строителство на нов информационен център за работа с деца, за който вече има подписан договор, стана ясно по време на дискусията в зала „Пленарна“.

„Проектът засяга достъпа до този център, а именно изграждане на пешеходна павирана алея и паркинг на територията на рибарското селище. Заложени са и две игрища за плажен волейбол със съответните трибуни и прилежаща инфраструктура, които са извън плажа и които ще бъдат подходящи за провеждане на международни спортни мероприятия. Целта е мястото да се социализира, като се съчетаят образование и отдих за децата“, поясни пред съветниците председателят Тодор Балабанов.

Проектът е на стойност близо 470 хил. лева с ДДС – от тях 85% са безвъзмездна финансова помощ, а 15% е съфинансирането от националния бюджет. Ангажиментът на общината е да осигури до 40 000 лв. за възнаграждение на екипа за организация и управление, тъй като тези разходи не са заложени като допустими.

С оглед своевременното стартиране на дейностите съветниците дадоха съгласието си след одобрение на проектното предложение и подписване на договора от местната хазна да бъдат отпуснати до 469 399 лв. с ДДС за обезпечаване на допустими разходи, преди те да бъдат възстановени от Програмата за морско дело и рибарство. Срокът за изпълнение на проекта е до 12 месеца, но не по-късно от 30 ноември 2023 г.

barometar.net