Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Гебрев: Дано прокуратурата не потули доказателствата за взривовете в Карнобат

Нашият склад гръмна на 31 юли. Вчера гръмна склад във Франция, а днес в Германия. Странни неща се случват.

Това каза в предаването „Лице в лице“ по бТВ търговецът на оръжие Емилиян Гебрев, който коментира взривовете в негови складове в Карнобат.

„2011 година се взриви наш склад и после имаше още редица взривове – във ВМЗ „Спотот“, в „Арсенал“. Към момента няма как да разберем нещо за последния взрив край Карнобат. Единствено прокуратурата може да даде информация, защото тече разследване. Аз се притеснявам, че в момента се изнасят най-големите доказателствени материали и не знам къде отиват. Те могат да изчезнат или да бъдат променени. Жалкото е, че прокуратурата не прави нищо, за да разследва всичките взривове на наши складове и отравянията срещу мен. Прокуратурата протаква, прекратява разследванията и отказва международно съдействие за разследванията“, добави той.

„Аз правя изводи на база на разказа на очевидците – охранителите на складовете. Най-хубавото е, че тези са живи. Със сигурност не можем да кажем, че този взрив е случайност, но и със сигурност не можем да кажем няма как да кажем нещо категорично.

Прокуратурата може да каже нещо, но ще чакаме. Повечето разкрития се държат на вас журналистите, а не на прокуратурата. Напълно е възможно взривовете да са предупреждение към мен“, разкри Гебрев, цитиран от fakti.bg