Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Бранимир Балачев: Хората на Кирил Петков във Варна лъжат!

Кандидатът за народен представител от коалицията ГЕРБ/СДС адв.Бранимир Балачев коментира в социалните мрежи позицията относно отчета на Община Варна за2021 г. на Кирил Ефендулов и Снежана Апостолова от Продължаваме промяната:

Когато хората на Кирил Петков във Варна лъжат, ние сме длъжни да кажем истината! С изумление прочетох позицията-пасквил на ПП, публикувана по повод отчета на Община Варна за 2021 година, събитие, на което присъствах лично!
Всички отговори, които получиха на въпросите си Кирил Ефендулов и Снежана Апостолова от ПП, са толкова изопачени в позицията на партията им, че остава впечатлението, че или са малоумни, или са просто нагли!
Кое не разбрахте, бе, дами и господа?

  1. Относно кредитния рейтинг на Община Варна, за който се вълнува Ефендулов:
    Лъжа е, че той се понижава! Напротив! Община Варна успя в условията на тежка кризисна обстановка да запази кредитния си рейтинг, който е най-високият възможен. Същият не може да надвишава нивото на държавния рейтинг. Ако България го повиши, Община Варна автоматично ще вдигне нивото и на своя, защото покрива всички показатели! А ги покрива, защото е финансово стабилна и няма неразплатени задължения!

При 5% допустими по закон просрочени задължения, Община Варна има нула просрочени и през 2020, и през 2021 г. и поне десет години назад.
Това означава коректност и прозрачност в управлението на финансите!

  1. Относно Тубдиспансера: Лъжа е, че Община Варна трябва да плаща дълговете на болницата. Издръжката на Тубдиспансера, включително и заплатите на лекарите, е и зцяло политиката НА ДЪРЖАВАТА! Въпреки това, в периода от 2015 г. до 2020 г. Община Варна на добра воля с решение на Общинския съвет е осигурила над 2,2 млн. лв за финансово оздравяване на болницата!
  2. Относно такса смет – събираемостта е преизпълнена през 2021 година! А заради установени нарушения, фирмата е санкционирана с над 600 000 лв от началото на годината!
  3. Относно Синята зона – На територията на Община Варна са монтирани 31 зарядни станции за електромобили. Всяка от тях може да зарежда 2 обекта едновременно. 22 от станциите са за обществено ползване в обхвата на “синя зона – център“ и „синя зона-широк център”. Останалите 9 вече са на разположени на служебните електромобили на ОП “Общински паркинги и синя зона”. barometar.net