Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Павел Христов: За по-малко от 2 години „промяната“ съсипа икономиката на България

„Оставихме държавата в най-доброто състояние за целия период на прехода. За по-малко 2 години „промяната“ съсипа бюджета и икономиката, всички програми спряха. Утрешният ден е важен, но животът ни се случва днес! Всички партии обещават розово бъдеще, но само ГЕРБ-СДС можем да се справим с проблемите днес! Дано след 30 години преход да можем да живеем добре в настоящия ден, като направим разумния избор Призовах жителите на Провадия на 2 октомври да направят разумен избор, за да върнем нормалността и за да заживеем в едно по-добро настояще. – каза кандидатът за народен представител от коалицията ГЕРБ/СДС, Павел Христов.

Той и другите кандидати за народни представители от коалицията проведоха среща с обществеността в Провадия и с кмета на града Жоро Илчев в известната Ламбова къща . Тя беше организирана от общинския ръководител на ГЕРБ Димо Димов, председател на ОбС в Провадия и кандидат за народен представител от варненската листа на ГЕРБ/СДС. „ Първата ни задача като народни представители в 48-то НС е да направим изложба на комплексния археологически паметник Провадия – Солницата в парламента, културно-историческата емблема на този град”, обяви Красен Кралев , втори във варненската листа. За световно известния праисторически комплекс говори академикът от БАН Васил Николов, който от 18 години е ръководител на археологически разкопки и почетен гражданин на Провадия. „Аз съм политически необвързан, но предишният редовен кабинет на Кирил Петков, който не знае какво е археология, отряза парите за проучвания. Това са 3 млн.лева, които не знаем къде отидоха. Провадия лежи върху злато, но това лято археологическите разкопки на праисторическия град продължиха 2 месеца вместо 3 и с екип, намален наполовина. Предните 3 години имаше целево финансиране, а бившият премиер Бойко Борисов и финансовият министър Кирил Ананиев са идвали четири пъти на обекта с разбирането колко е важен той за развитието на културно-историческия туризъм за Северното Черноморие и България”, каза на срещата академик Васил Николов.

В Провадия благодариха на Красен Кралев, който като бивш министър на спорта в кабинета „Борисов” помогна за превръщането на стария градски стадион в модерна многофункционална спортна площадка и най-добър футболен терен. „ Тепърва ще излизат гигантските кражби на Промяната, които напълниха с милиони швейцарски офшорни сметки.3 месеца ни трябва да стабилизираме държавата, ако направим управляващо мнозинство и съставим редовен кабинет”, каза Кралев. Славена Точева припомни, че в 47-то НС народните представители на ГЕРБ/СДС –Варна са предложили за финансиране 5 важни проекта за Провадия от държавния бюджет, които са били блокирани с гласовете на Борислав Гуцанов от БСП, депутатите от Промяната и от Де Бъ.
„Ние младите хора в ГЕРБ не сме по-малко образовани от прехвалените от Харвард , които показаха некомпетентността си на държавници”, каза най-младата в листата Мария Димитрова, завършила ВВМУ”Н.Й.Вапцаров”, магистратура в Шуменския университет и в Националния военен университет „В.Левски”. „Да оставим децата ни да растат тук заедно с нас”, призова доц.д-р инж.Медиха Хамза.

barometar.net