Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.10.2023
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

В категория Анализи

Комедийният блокбастър „Братя” се завърна в ефир

Сериалът „Братя“ се завърна в ефир, за да напомни колко зле може да бъде направен един сериал. Сюжетът е плосък, актьорите се мъчат като грешни дяволи, за да дадат живот на персонажите си, скучни, повтарящи се ситуации – това  е „Братя“! Няма нужда да го сравняваме с чужди продукции, след първите 2 сезона на „Под прикритие“ няма български сериал, който да грабне вниманието, да се хареса.

Да не изреждам всички провали, няма смисъл, но се чудя –  няма ли да се роди талантлив български сценарист, който да напише сценарий, който поне да се доближи до „Zero, zero, zero“, „Гомор“, „24 часа“. Нашите сценаристи са отляти в един калъп: не създават интересни сюжетни линии, няма обрати в действието, няма интересни персонажи – има само протяжна повторяемост на ситуациите, която след втората серия втръсва.

„Братя“ е апотеоз на творческата безпомощност. Не знам кой е внушил на продуцента Краси Ванков, че може да създаде гледаем, напрегнат, криминален сериал. Който и да е той трябва да си посипе главата с пепел, а Ванков да се върне към реалити формати и др. Той е създал скучен, продукт, който дори Христо Шопов не може да спаси!

Но има един трик, който може да ви спаси от „Братя“ – ако го гледате, като комедиен сериал може да се насладите на доста комични моменти. Те са продукт на некадърните сценаристи, но друго спасение да се гледа тази постна продукция – няма.

Иво Югов

barometar.net