Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Кандидатът за депутат от ПП, Благомир Коцев източва държавата чрез частна адвокатска и охранителна фирма

В свое разследване АФЕРА вече освети как БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО бившият областен управител на Варна и сегашен кандидат депутат от „Продължаваме промяната“ Благомир Коцев в качеството си на областен управител на Варна, назначен от Кирил Петков, е сключил договор с ЧАСТНАТА адвокатска фирма „Диан Иванов и Партнърс“, която да обслужва Областната управа.

Нито един досегашен ДЪРЖАВЕН областен управител на Варна не си бе позволил подобно безобразие, при положение, че Областна управа – Варна разполага с юрисконсулти, които да бранят интересите на държавата.

Както вече писа АФЕРА Офисът на „Диан Иванов и Партнърс“ е на адрес: Варна, ул. „Мария Луиза“ 21А! На същия адрес – ул. „Мария Луиза“ 21А са регистрирани и част от търговските дружества и на … Благомир Коцев!

В качеството си на Областен управител на Варна Благомир Коцев е сключил договор с Адвокатска кантора на адв. Диан Иванов – „Диан Иванов и Партнърс“ за период от м. април 2022 г. до 31.12.2022 г. за общата стойност 69 900 лв. без ДДС., а сумата е определена така, за да може да се заобиколи Закона за обществените поръчки. Изборът на адвокат и кантора е направил лично Благомир Коцев, в качеството му на областен управител на Варна, тъй като същият адвокат – Диан Иванов и кантора му „Диан Иванов и Партрърс“ обслужват личните търговски фирми на семейство Коцеви.

Договорът е сключен без предложена оферта от страна на адвокатското дружество, а плащането по договора е извършено в периода между 13.06.2022 г. – 08.07.2022 г. от сметката на Областна администрация Варна – по банков път. Платежното и фактурата са подписани от назначената за да подписва и кадрува – мл. експерт Ваня Бонева.

В същото време в Областна администрация – Варна има назначени по щат в общата дирекция – 5 броя юрисконсулти, чиято дейност се подпомага от още 4 броя експерти с юридическо образование в специализираната дирекция по въпроси в административния контрол, държавната собственост и устройството на територията.

На практика ДЪРЖАВНАТА Областна управа – Варна разполага с 9 броя експерти с юридическо образование, след встъпването си в длъжност като областен управител на Варна, Благомир Коцев си избира ЧАСТНО юридическо дружество, чрез което на практика се прави допълнителен разход и се източва бюджета на Областна администрация, респективно на държавата. Резултатът е, че с данъкоплатските пари се обезпечава финансово частната адвокатска кантора, която обслужва търговските интереси на търговските дружества на Благомир Коцев и фамилия.

Разследване на АФЕРА показа, че ексобластният управител на Варна Благомир Коцев, сегашев кандидат – депутат от „Продължаваме промяната“, чийто ментор е Даниел Лорер, е сключил общо 8 договора с близкото до джоба му дружество „Диан Иванов и Партрърс“.

Ето ги и сключените въпросни договори:

Не е видно дали изобщо представители на частното адвокатско дружество са се явявали в съдилища на Варна и София и какво е наложило не ДЪРЖАВНИТЕ юрисконсулти на Областна управа да бранят интересите на държавата, а вместо тях – частните адвокати на бизнесмена, който пет години живее без нито една стотинка доходи – Благомир Коцев.

Още един договор Благомир Коцев е сключил отново с частно адвокатско дружество, в лицето на адвокатска кантора „Иванова“.

Разследване на АФЕРА установи и че в качеството си на областен управител на Варна лицето Благомир Коцев е сключило и три договора с фирма АРЕС ГРУП 1 ЕООД, варненска охранителна фирма, собственост официално на Йоана Георгиева.

Официално – Йоана Георгиева, ама проверка на АФЕРА показа, че неофициално зад фирмата стои Жоро Скаридата от Провадия!

И сега – забележете! – какво охранява според сключените договори с Благомир Коцев, като областен управител на Варна, въпросната фирма АРЕС ГРУП 1 ЕООД!

АРЕС ГРУП 1 ЕООД е наета да охранява:

-Областна управа – Варна

– Паметника на Съветската армия във Варна /?????!!!!!/

-11 сгради в село Господиново /???!!!/

В задачката се пита: ДАНС докога ще си бърка в задника за да провери това на ачика източване на данъкоплатски пари от Областна управа, направено от Благомир Коцев за т.нар. „охрана“ и кога ще сезира Прокуратурата!

Нахалството на ексобластният управител на Варна Благомир Коцев и сегашен кандидат депутат от „ПП“ Благомир Коцев минава всякакви и граници и с факта, че в качеството му на областен управител на Варна назначава на 11 април 2022 година на работа на четири часа в Областна управа – Варна следните служители, които работят в частното му търговско дружество, чиято собственост е ресторант „Хоризонт“, а именно:

Илия Куртев Колев

Юрджан Трашид Ахмед

Бедиха Мустафа Ахмед

Антоанета Желязкова Петрова.

Същите хем работят в частната фирма на фимилия Коцеви, хем на четири часа „работят“ в Областна управа – Варна. Уволнени са на 8 август т.г. след като Благомир Коцев вече не е областен управител на Варна.

Afera.bg