Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борисов: Ще се пенсионирам, когато видя „Хемус“ готов

Бойко Борисов бе посрещнат с овации във Варна на среща със симпатизанти и активисти на партията. Срещата беше открита от кметът на община Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних:

„Радвам се, че отново сме заедно, защото ни очаква много работа. Варна и регионът винаги са били приоритет за правителствата на Борисов и резултатите са видима. Поставихме началото на ключови проекти, ако не бяха пратени във фризера от правителството на Кирил Петков, щяха да са факт сега. За съжаление, голяма част поради некадърност са във фаза на замръзване. Вече 18 месеца сме в новия програмен период, а няма нито една отворена европрограма, по която общини, университети, бизнес да кандидатстват. Това става в години на криза. Нито един лев не е дошъл по Плана за възстановяване, а най-добрите проекти, установихме, че не са включени“.

Той посочи като на първо място за ГЕРБ-СДС във Варна е изграждането на АМ „Хемус“, която ще даде тласък на икономиката в региона и ще постави предпоставки за изграждането на новата индустриална зона, която ще бъде най-най голямата в България.

Също приоритетни са АМ „Черно море“ и вторият Аспарухов мост, който трябва да свърже двете магистрали. Областният координатор посочи, че въпросните проекти са били спрени от управляващите въпреки, че кабинетът „Борисов 3“ е осигурил необходимите средства.

Сред приоритетните цели е и разширението на бул. „Цар Освободител“.

„Благодарение на Борисов и правителството му построихме бул. Левски, направихме една пътна артерия, която реши до голяма степен трафика в централната част на Варна и сега огромната част от хората го използват“, коментира Иван Портних и добави:

Вече можехме да имаме алтернативно трасе до Летището, това можеше да е факт, ако не бяхме изпаднали в безвремие.

С изграждането на градската железница щяхме да сме в напреднала фаза. Много провокации имаше около новите автобуси, но първите от тях вече бяха доставени. Средствата, с които ги осигурихме, бяха по проекти, датиращи от правителството на Борисов и ГЕРБ, каза още кметът.
„Усилията на огромно количество експерти е хвърлена в нищото, перспективата на града е спряна поради некадърност. В навечерието на Деня на независимостта, нека си пожелаем силна и независима България и страната ни да излезе от кризите, до които я докара тази безумна коалиция“, добави още той.

Кандидатът за народен представител и бивш министър на младежта и спорта Красен Кралев приветства гостите на събитието и заяви, че през последните две години ПП ГЕРБ е подложена на терор.

„Станахме свидетели на хули, клевети от медии. Знаехме, че снимките с чекмеджетата са черен пиар. Вече го знаят и в Брюксел. Този ПР имаше за цел да отклони хората от изборите, от кражбите и измамите, които тези хора свършиха. Бруталните акции пред затворите разкриват безсилието на шайката на харвардци“, каза той и добави:

„Никой не можеше да си представи, някой може да открадне толкова много за толкова кратко време, че шайка некадърници може да срути държавата. Една къщичка за птички не са съградили, а нанесоха тежко поражение върху икономиката на страната.

Само за 3 месеца харвардските измамници са успели да откраднат над 100 млн. лева в офшорки, ползвайки офшорки. 100 млн. за три месеца. И това е само началото.

Изправени сме пред политически проекти, финансирани от олигарси с капитали с неясен произход. Всички разбраха, че само ГЕРБ може да се справи с кризата“.

Водачът на варненската листа Даниел Митов благодари на всички от листата.

„Този път ще бием ПП и то с много. Преди около две години кампанията беше много мръсна. Тук има международни наблюдатели, които наблюдават процеса и ние помолихме да се фокусират върху някои от нещата, които наблюдавахме. Не само върху нелегитимния начин, по който Бойко Рашков влияеше върху изборния процес. Това не беше отразено в докладите. Надявам се сега всичко да бъде отразено“, заяви от трибуната водачът на листата на ГЕРБ-СДС във Варна Даниел Митов и добави:

„Преди 2 години умните и красиви се оказаха безумни и кресливи. Борисов им остави работеща и добре функционираща държава, но те дойдоха с чукове в ръка и решиха да трошат, спряха АМ „Хемус“ от лошотия, спряха другите инфраструктурни проекти, не докараха нито лев по европрограми, занимаваха се с бандитлъци по отношение на газа и горивата“.

Експремиерът Бойко Борисов приветства присъстващите с думите:

„Не съм дошъл да лъжа хората. Яд ме е, че перлата на Черноморието няма магистрала, няма втори мост. Единственото, което е направено, е било по наше време.

Не пускат магистралата, за да не се каже: Бойко я направи. Съжалявам! 20 некъпани, които вдигаха достатъчно шум, затваряха кръстовищата. Оставихме им 1 милиард за АМ „Хемус“ в специална сметка в БНБ. Асен Василев ги похарчи“.

„И министърът на Румен Радев каза, че е идиотия да се спре Хемус. А съществителното за „идиотия“ е „идиот“, добави Борисов.

Експремиерът посочи, че основните стоки са поскъпнали над с 60% и сравни „Промяната“ с финансова пирамида:

„За 6-7 месеца Ви обраха майсторски. Лъжейки, че повишават пенсиите, с тука има-тука нема, в същото време те те обират и Ви взимаха от двата джоба“.

По негови думи ако „Продължаваме промяната“ и техните коалиционни партньори влязат отново в управлението страната ще се сдобие с 50 млн. външен дълг:

„Ние държахме 12 млрд. фискален резерв и харчехме колкото изкараме. Сега се карат кой вдигнал пенсиите. Майсторлъкът не е в това кой е вдигнал пенсиите, а кой ще изкарва парите, за да се плащат тези пенсии. Държавата дотира тока, газа, бизнеса.

На Гърция и Италия има кой да им помага, защото са в еврозоната, а на нас няма. Няма и пари от Плана за възстановяването. Лошо ли Ви беше със санираните блокове. Е, който направил, направил“.

Борисов заяви, че страната е върната 10 години назад за 10 месеца.

„Знам, че чакате да Ви излъжем с нещо. Очаквате да Ви дадем оптимизъм, но идва тежка зима, дърва няма, пелети няма. Само пари в офшорките, както написаха 100 млн. Имането е поне три пъти по-хубаво от немането, казваше дядо ми“, каза той.

„Толкова разочарования виждам от хората от Кирил и Асен, че не си представям как ще ви предложа такава сделка. Не е въпросът дали те искат, вече нашите хора не го искат. Аз съм човек с опит. Не е имало по-опасно време през последните 50 години. Трябва да имаме достатъчно силна държава. Не че с Радев сме се заобичали, но гледам да е по-мирно, а между другото и те, каза Борисов и заяви, че служебните министри са заварили пълен хаос и бардак.

„Много Ви обичам, Варна, много искам да сте перлата на Черно море. Каквото можахме за тези години, направихме. Ще се пенсионирам, когато видя „Хемус“ готов стига Господ ми е дал път“, добави председателят на ГЕРБ и посочи, че за да бъде довършена магистралата трябва да се гласува на 2 октомври.

Борисов коментира и последните събития около войната в Украйна:

„Сега с тази частична мобилизация, говори се за ядрен шантаж. Ако някой направи саботаж, какво става с нашето земеделие и туризъм? Всеки ден го говорят това. Плаши ме много. Затова имаме ясна позиция, че войната трябва да спре и трябва да се помага на Украйна. В противен случай рискуваме…

Периодът е много тежък и опасен. Ние вместо като българи да кажем, че такъв пожар гори…виждате Ердоган плаши гърците, че ще отиде някоя нощ, а сърбите и косоварите са в тлеещ конфликт. И ние сме се разделили да махаме едните, да чегъртаме. Не може ли в тази тежка ситуация някакъв разум?“, съобщава varnanovini.bg

Снимка – varnanovini