Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Кандидат-депутат от ДБ: Аз съм за правото на родителите да евтаназират децата си! По време на игра ли казва това?

Общественикът Кристиян Шкварек сподели в профила си във фейсбук следното: Скандално видео с кандидат-депутат от ДБ и либерален активист, на което обясняват какви точно са им възгледите за….“ęвтаназия на децa“, „отглеждaнeто на дęцa с цeл npодaжба нa оpгąни“ и други постмодерни чудеса, за които тези хора се борят.

Кандидат-депутатът е Иван Калчев, познат още като „Глиги“.

Либералният активист е Стоян Панчев, създателят на една малка, но много неприятна секта от крайни-либерали наречена „БЛО“ (Българско Либертарианско Общество). Преди години имах възможността да се запозная от първо лице с въпросната секта, пише Кристиян Шкварек в профила си във фейсбук и продължава::

  1. Унищожаване на държавата, армията и всички институции, с цел замяната им с частни корпорации.
  2. Легализиране на пeдофилияta, иnцетa и евтаназията.
  3. Свободната продажба на всички видове Hаpкотици, включителнo в училищa и нa децa.

Господинът с брадата – Стоян Панчев, създателят на въпросната секта, е чест гост в националните телевизии под амплоато на „икономист“. През останалото време организира сбирки и кампании като тази в клипа, занимаващи се с разпространение идеите на „Либертарианството“ – крайна форма на либерализма и анархизма, целяща замяната на националната държава с частни корпорации, които са свободни да упражняват ВСЯКА от гореизброените дейности.

Именно от тази среда идва и г-н Иван Калчев „Глиги“, активист също така на Зелените и кандидат-депутат от Демократична България.

Защо подобни хора биват допускани до ефир и получават легитимност от страна на националните медии е загадка за мен. Всяко предаване, което участва доброволно в това носи някаква част от отговорността за разпространението на, меко казано извратените, идеи и възгледи на тези хора. – пише Кристиян Шкварек.

Иван Калчев коментира във фейсбук: Достигна до мен, че от вчера герберските тролове тръгнали да разпространяват в мрежата изрезка от това видео от събитието Либертариански OpenMIC от 15.02.2017, като че ли е нещо ново, и евентуално – скандално.Длъжен съм да коментирам: Смятам за изключително неморална проява да се крадат видеоматериали, да се качват на лични профили, при условие че оригиналното видео през цялото време от 2017 си е било онлайн.Относно либертарианските standup-OpenMIC-събития: Години наред множество хора от и около БЛО отделяхме от времето и парите си, за да представяме либертарианските идеи, да водим дискусии със социалисти, комунисти и други -исти. В златните години на БЛО около 2017 се правеха по над 40 събития годишно – дискусии, дебати, презентации, освен това всички сме изтъркали по не една клавиатура в онлайн дискусии.Политическите идеи рядко са бинарен избор, а най-често представляват спектър – дори наглед прост въпрос като дали жената има право на аборт има нюанси и условности. В двата края на този спектър почти винаги стоят същите две алтернативи – мрачен тоталитаризъм или свобода, доведена до крайност. В рамките на философския дебат ние изследваме тези крайности, понякога ги докарваме до абсурдно гротескни антиутопии като в научна фантастика, за да разберем коя е вярната посока, по която да ориентираме моралния си компас.Тази страница е за интелигентни хора, които могат да направят разликата между извадени от контекст цитати и философски дебат. Досега не съм ви молил да сподeляте мой пост или видео, но за всяко нещо си има първи път: Моля, ако ще споделяте нещо – това да е оригиналното видео от цялото събитие, както е качено от организатора.Единствената защитата срещу дезинформация е пълната, безпристрастна и неизкривена информация. Който има достатъчно разум – ще направи разликата. Аз ще се радвам, ако повече хора се интересуват да гледат видеата от тези събития, ние затова сме ги правили – за да се гледат. Както и ще се радвам, ако повече хора участват в полит-философски дискусии. Естествено, готов съм (веднага щом се прибера от Украйна) да дебатирам онлайн или на живо по всички засегнати теми – има ли жената право на аборт; кога, как и защо човек придобива правата си; дали е собственик на тялото си или не; дали само той решава какво ще влиза в него или пък напротив – може би Държавата е собственик на животите ни, или пък някой диктатор, или мнозинството от хората могат чрез гласуване да решават какво да правим със себе си.

Борислав Сандов от Зелените коментира видеото с Иван Калчев – Глиги: „Скандалното“ видео с Иван Калчев, което се разпространява масово в услуга на пропагандата срещу Демократична България, е всъщност изрязано участие в игра, в която двама души се упражняват в умения да защитават дадена теза, без това да е тяхното мнение.

barometar.net

Ето видеото, което е споделил Шкварек: https://www.youtube.com/watch?v=GKiWDzeeypQ