Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Даниел Митов: АМ „Хемус“ не е само пътят към Варна, а пътят на Варна към просперитет и инвестиции

„Ясно е какво е магистралата за Варна – тя не е само пътят към Варна, а е пътят на Варна към повече инвестиции. Това е пътят, където е пристанището, където е летището, където са хората. Където са хората, там е икономиката. Не е сложно“

Това заяви на среща на активите на двете партии ГЕРБ и СДС във Варна водачът на листата на 3 МИР-Варна, два пъти външен министър, депутат и заместник-председател на ПП ГЕРБ Даниел Митов.

Той започна с това, че двете партии са заедно в коалиция, защото са от едно семейство и имат общи цели, обща идеология и продължи с това, че много хора от ГЕРБ са започнали политическата си кариера от СДС.

Митов подчерта още, че и ГЕРБ и СДС винаги са имали постоянна позиция и никога не са влизали в безпринципни коалиции и следват пътя, очертан от обща идеология.

За новите политици Митов бе категоричен, че „не знаят леви ли са, десни ли са, обявяват се за десни, а всички решения, взети в парламента и на правителството са леви“.

Според него, когато взимаш политически решения, когато решаваш проблеми, свързани с живота на цялото общество, с устройството, „с начина, по който всички ще вървим напред, имаш поне няколко пътя, като минимум са поне два и те винаги са ляв и десен. Така, че трябва да си даваме сметка на какви ценности стъпваме, как точно се ориентираме като общество, а и като общност.“

И продължи:

„Вчера казах, че преди две години България я сполетя бедствие с библейски размери. Двамата юнаци и Демократична България успяха да направят всичко възможно за осем месеца да докарат държавата до там, до където левицата винаги я е докарвала, а именно до поредица от кризи. И отново десницата трябва да се справя с проблемите и пак ние ще трябва да вадим държавата от блатото, в което са ни набутали онези отляво. Направиха всичко възможно да спрат инфраструктурните проекти. Във Варна, когато си говорим с хората, няма нито един човек, който да не започва с АМ „Хемус“.“

„Те, обаче, това не го знаят. Асен Василев, който е завършил уж Харвард, знаем, че е привърженик на една теория на един харвардски професор Майкъл Портър, ляв икономист, който казва в общи линии следното: раздавайте пари, като ги раздадете на хората, хората харчат, увеличават потреблението, потреблението , увеличава производството и така се задвижвала икономиката. Да, обаче тази теория първо важи за добре развити икономики, които имат сериозен производителен капацитет.“, допълни още Даниел Митов.

И допълни още:

„Когато гледаме, обаче към това, което направиха, нищо не виждаме. Проглушиха ни ушите със съдебна реформа. Да, обаче за тях съдебна реформа е закриване на някакви институции, както закриха специализирания съд и прокуратура и да сменим Пешо с Гошо. Тоест, да си наслагаме наши хора. Да сложим Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ, да махнем Гешев, да сложим някой техен човек. И когато дойде незаконния арест на Бойко Борисов, мисля, че всички разбраха за какво става въпрос. Защото болшевишките методи никога не могат да останат скрити. Болшевиките винаги си личат. По злобата и по незачитането на законите и правилата. Той Кирил Петков дойде като министър с нарушение на Конституцията. и от там насетне реши, че всичко може да нарушава.“

Същата тази общност ни проглуши ушите, че политически партии не не могат да говорят такива неща. Защото има институции, които решават кой е виновен и кой невинен. Всичко се прави на база на доказателства и т.н. А сега, когато Кирил и Асен се снимат пред затворите, щурат се наляво и надясно в лов за наивници, никой от тези хора не излезе да им каже: А бе вие какво правите точно? Вие не знаете ли как е устроена една демокрация? Не знаете ли, че има разделение на властите, че съдебната власт е независима и не решавате вие, кой е виновен и кой не.

По думите му, двойните стандарти винаги са били основна характеристика на хората от Демократична България.

„Когато им изнася, си мълчат. Когато, обаче, им се струва, че някой друг е нарушил правилата, проглушават, крещят, че някой нещо, според тях, не е направил както трябва. Трябва да ги държим отговорни с тези двойни стандарти и да им напомняме непрекъснато с кого са били в коалиция и в какво се превърнаха. Защото за мен, тези хора вече нямат място в дясно, каквото и да правят. Не успяха да овладеят инфлацията, само я стимулираха. Но успяха да направят няколко големи далавери. Тепърва ще разбираме, как и по какъв начин някой е взимал и по колко. А, че някой е взимал, е ясно. Първата голяма далавера беше с газа. Хвърлиха прах в очите и на Европа и на САЩ, и се опитаха и на публиката да хвърлят прах в очите и да се обясняват, че те били изгонили Газпром. А те какво направиха? Спряха плащанията към „Газпром“, не резервираха капацитет, и оставиха фирми на „Газпром“ да резервират капацитета, така, че „Газпром“ продължи да си доставя същия газ, само, че с 30 % надценка. Това са около 100 млн. на месец. И със сигурност, част от тези шари отиват в швейцарски сметки. След започването на войната в Украйна, цената на руския петрол падна. А ние плащаме с 30 % по-скъпо гориво. Защо, бе? какъв е пазарният механизъм, по който се изчисляват тези цени? Очевидно не е пазарен този метод. Явно просто някой си слага по 1 лв. отгоре и ние си плащаме данък война и в същото време Асен Василев да може да си прибира парите и той…най-вероятно. Започнало е разследване по тази част и партньорски служби участват в това разследване. И тепърва ще разбираме каква е била истината и схемата, но едно нещо знаем със сигурност.“, заяви още водачът на листата.

Той бе категоричен, че първото нещо, което ще направят ГЕРБ-СДС, е да свалят цените на електричеството. Тоест, натиска върху бизнеса, по-специално, да спадне.

„Ние изнасяме ток, имаше момент, в който отново имаше вариант да скочи електричеството. Но тогава Борисов помоли ЕК, да спрем износа на ток за кратък период от време. Никой не разбра за това, просто защото криза нямаше. Беше предотвратена. Така се действаше тогава – предвиждаха се кризи и се предприемаха превантивни мерки“, добави още Даниел Митов.

Той допълни още, че другото, което трябва да направи коалицията, е да се обявят прозрачни търгове за доставка на газ и да се сключат дългосрочни договори. И цените на горивата има начин да се регулират.

„Както виждате, цената на горивата падна, откакто Кирил и Асен не са на власт. Как така се случи?“, коментира Митов.

Той даде заявка, че туризмът ще трябва да стане национален приоритет и допълни“

„Със сигурност и туризма ще трябва да може да кандидатства по евро програми. За последните две години, договорените средства са нула. Без тези пари българската икономка страда. Ще възстановим и строежа на АМ „Хемус“, както трябва да започне и строежа на АМ „Черно море““, категорично подчерта зам.-лидерът на ГЕРБ.

„Омразата, с която се говори през последните 2 години, доведе до там, че да има разделение на българското общество. Доведе ни до там да се мразим. А това никога не е добре. Може да гласуваме за различни партии, да се различаваме по идеологии, но да се мразим, не е добре.

Трябва да има нещо, на което да стъпим.

За едно нещо ще ви призова – дайте да се стегнем и да ги бием едно хубаво! И да им стане ясно, че не могат да пренебрегват легитимността и волята на мнозинството на българския народ. Защото те свикнаха това да правят- да пренебрегват своите собствени съграждани и да се правят, че не съществуваме. нашите опоненти се правят, че нас ни няма. Затова, дайте да ги набием едно хубаво на 2 октомври, та да стане ясно, че няма какво повече да правят, освен да стоят мирно и да разговарят. Защото демокрацията е това.“, завърши Митов, което предизвика аплодисменти от препълнената зала, съобщава dnesplus.bg