Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Безнаказаните цигани

Тази сутрин на опашка за закуски имах спор с двама цигани. Причината – по-младият говореше по мобилния си телефон и чакаше какво ще му поръчат, тази „операция“ продължи близо 10 минути. Другият ме заплаши и му обясних, че от някой храст може да изскочи зайче и ще забрави за арогантното си поведение. В края на спора по-младият с презрение каза: „Остави го, такива са българите!“ На което му отговорих, че живее в България и ако не му харесва да се изсели в Турция.
Отдавна съм наясно, че циганите у нас не желаят да се интегрират. Дори тези, които работят в чужбина и се предполага, че са прихванали нещо от западната култура си остават същите. Това че са изкарали пари ги прави още по-арогантни. Когато се замогнат много те крият, че са цигани и обиждат събратята си точно с думата „циганин“. Какъв парадокс?! Нямам нищо против циганите, стига да спазват законите, да не забравят, че живеят в България и да се държат нормално. А милионите, които се изсипаха от фондация „Отворено общество“ и други подобни за интегрирането им се оказаха напълно безполезни. Все едно да наливаш вода в каца без дъно.

Циганите са хитри. Когато им отърва стават българи, когато не – обиждат българите и се оплакват от държавата. Но знаят че имат коз, заради който политиците ги ухажват: гласовете им по време на избори. Зарада този коз голяма част от тях се чувстват безнаказани. Като тези двамата от опашката за закуски.

Иво Югов

barometar.net