Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Граничният полицай Петър Бъчваров е убит в района на село Голям Дервент

Убитият граничен полицай е 30-годишният сержант Петър Бъчваров от Елхово. Той е имал осем години стаж в системата на МВР, съобщиха на съвместен брифинг в Районната дирекция на „Гранична полиция” министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и главният секретар на МВР Петър Тодоров. Той не е бил женен.

„Ще вземем всички необходими мерки по отношение на сигурността на нашия личен състав. Разпоредил съм във всеки наряд да има дълго оръжие, с цел безопасност на служителите“, каза главният секретар на МВР. Той призова за незабавни законодателни промени и завишаване на суровостта на наказанията в подобни случаи.

„Това ще е един от начините да спасим колегите, които залагат всеки ден и всяка нощ живота си на границата. Не може от хиляди произнесени присъди да има само стотина, които са ефективни. Всичко това води до чувство на безнаказаност в тези хора, които извършват този тип дейност“, каза още Тодоров.

Фаталният инцидент е станал снощи около 20:35, след като неустановено лице стреля по съвместен наряд на Гранична полиция и военнослужещ, който изпълнява задълженията си по охрана на границата в района на село Голям Дервент.

По граничния полицай е стреляно, когато е насочил фенер към срез на оградата на границата, каза главният секретар на МВР Петър Тодоров пред медиите в Елхово.

Още с първия изстрел граничният полицай е убит, а военният е успял да се скрие зад служебната кола. Военният е разказал, че по него е продължила стрелба и са произведени около 10-15 изстрела, след което групата се е върнала обратно във вътрешността на територията на Турция, каза Тодоров.