Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Сатаната преследвал Ивет, която уби баба си Виолета Донева

18-годишното момиче Ивет Стайкова, обвинено за убийството на баба си – актрисата Виолета Донева, смятало, че Сатаната я преследва. Красивата девойка често не помнела какво говори, а след това се обвинявала и започвала да посяга на себе си и да се извинява, разказват пред „България Днес“ нейни приятели, пожелали да останат анонимни.

„Ивет няколко пъти си режеше вените, но не на сериозно. Режеше се тук и там, болеше я, когато течеше кръв, но казваше, че иска с приятелката си да станат сестри, като си смесят кръвта. За съжаление приятелката й си падаше по мъже, а не по нея по онзи начин. Това много я изнервяше, защото я сваляше, а тя не й обръщаше внимание“, сподели пред вестника приятел на Ивет Стайкова.

Според набора на 18-годишното момиче тя ставала най-агресивна, когато някой й иска пари.

„Ивет не страдаше от липси, каквито и да било. Баба й даваше пари, постоянно я подкрепяше. Дори в някакъв момент Ивет взимаше помощи за сирак“, обясняват още близките на момичето.

С дрогата Стайкова се захванала, след като майка й изчезнала от семейното гнездо.

„Не обича да говори на тази тема. Не знаем дали родителите й имат развод, или майка й ги е изоставила“, обясняват си с липсата на майчина подкрепа поведението на Стайкова приятелите й. Те са категорични, че залитането на Ивет по упойващите вещества е станало абсолютно самоцелно и никой не я е карал да взима каквото и да било.

„Така се чувстваше по-добре. Казваше често, че няма за какво да живее, но, общо взето, не беше депресарка. Беше си нормално момиче, обичаше екстравагантните дрехи, но често не й пукаше как е облечена“, смята една от познатите й.

Още преди шест години в един от профилите си в инстаграм 18-годишната Ивет публикува фотоси, на които показва как е рязала ръцете си с бръснарски ножчета и се самонаранявала. Под някои от снимките има неин коментар – „Мразя се“. Подчертавала още тогава, че е „гей момиче“.

18-годишната Стайкова засега е само обвиняема, а тезите за това са две – едната гласи, че до фаталния инцидент се стигнало, след като баба й Виолета Донева отказала да й даде пари за наркотици. Помежду им избухнал скандал, завършил с убийство. Проверява се и другата версия – че внучката искала да се премести да живее в бабиния апартамент в кв. „Изток“, но актрисата не искала, тъй като се притеснявала, че роднините й ще я пратят в старчески дом.

Самата кинозвезда живеела много добре и е имала финансови възможности. Допреди пет години била в САЩ, но се прибрала в родината. С внучка си се виждала много често, като на практика убитата актриса иззела функциите на липсващата й майка, разказват още близките на Ивет. Бабата не била наясно със състоянието на внучка си, затова нямала против момичето да има ключ от дома й. Виолета не знаела и че Стайкова толкова често прибягва до наркотиците.

„Въпреки че не оставаше без пари, на Ивет все не й стигаха, а баща й беше вдигнал ръце от нея. Човекът страдаше, виждаше се, но каквото и да направи, тя все намираше начин отново да се върне към старите си навици, макар че му обещаваше, че повече няма да взима опиати. Накрая и той се отказа да я вкарва в „правия път“, категорични са близките до бащата на Ивет – Иво Стайков.

Музикалният режисьор е наел отлични адвокати, които да защитават дъщеря му, и се надява все пак тя да бъде лекувана в болница, а не да влиза в затвора.