Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Цялата истина за насилието над актрисата Диана Димитрова

Актрисата Диана Димитрова е станала жертва на насилие по време на снимки, призна самата тя и разбуни духовете не само в актьорската гилдия. Случаят се коментира в цялата държава не по-малко разпалено от вариантите за съставяне на правителство.

В емоционален пост във фейсбук Димитрова разказа, че инцидентът се е случил преди 5 години, на него са станали свидетели много хора, но всички предпочели да си затворят очите, сякаш това е нормално. Тя публикува и снимки с нанесените й тогава травми, които е крила до този момент.

Самата тя също дълго мълчала, защото тогава била начинаеща актриса, възприемала се като г-н Никой, а медиите щели да я смачкат, ако подаде жалба срещу силен авторитет. Днес Димитрова се обвинява, че тогава е избрала кариерата си в зародиш пред достойнството си. Актрисата признава, че й е било много трудно да напише този пост, но го прави, за да покаже на другите жени в подобни ситуаци, че мълчанието не е решение.

Мнозина заподозряха, че Диана Димиетрова може би се е включила в кампания срещу женското насилие и фокусира интереса върху темата, като представя себе си за жертва. Историята обаче е разказана изключително емоцижонално и с толкова детайли, че дава основание да се смята, че кошмарът се е случил. Въпреки настояването на стотици хора актрисата да разкрие името на насилника, тя отказва засега категорично да го направи.

Каква е истината за случая? Такава история наистина се е разиграла по времето, когато Димитрова снима в сериала „Откраднат живот“. Тогава тя завързва интимни отношения със свои известен колега, който е разделен със съпругата си. Сближава се и с дъщеря му. Актьори признаха пред „Филтър“, че водена от любовното си увлечение, Димитрова може би несъзнателно е манипулира момичето, намеквайки, че тримата с баща й биха живели много добре. Дъщерята на колегата й споделяла подробности от живота на баща си, което може и да е надхвърляло рамките на допустимото.

Когато колегата й научава подробности за случващото се, губи контрол, притиска физически Димитрова и наистина я предупреждава, че ще го направи отново, ако продължи определяната от него манипулация над дъщеря му.

Актьорът е сред най-известните имена на българското кинто и театър и макар че „Филтър“ знае името му, няма да го назове преди самата Димитрова да реши да го направи. Коментарите на скандалния екшън в гилдията са противдоречиви. Насилието, при това публично, над жена, е абсолютно недопустимо. Някои от колегите на двамата все пак твърдят, че Димитрова действително е обърквала главата на момичето в онзи момент.

В гилдията си задават въпроса защо Диана Димитгрова е решила да осветли, при това само донякъде, неприятната история отпреди 5 години? Някои предполагат, че откровенията й вероятно са били провокирани от среща, разговор или преживяване, което я е накарало да върне лентата назад.

Случаят е крайно неприятен, но не може да бъде подминат, защото в България всяка трета жена е жертва на насилие, а проблемът е гигантски в цял свят. Свидетели на случая обаче твърдят, че прекрачване на границите има и от двете страни. А най-парадоксалното е как подобна история, която наистина се е разиграла пред очите на много хора, е останала тайна до момента, преди да бъде осветлена от самата Диана Димитрова. Приятели на актрисата допускат, че тя може и да съобщи името на колегата си, защото не може да не си дава сметка, че истината ще излезе наяве.

За подобни травматични преживявания трябва да се говори, без значение дали жертвата е напълно невинна или по някакъв начин е провокирала агресията.