Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Продукти за 700 порции рибен курбан ще дари за Никулден общинското дружество „Пазари“

По традиция Никулден във Варна ще бъде почетен с молебен за здраве и рибен курбан. Рибният курбан е задължителна част от честването на празника в Морската столица. Всяка година той се приготвя от готвачите на Военноморските сили, а продуктите за него се осигуряват благотворително от общинското предприятие „Пазари“ ЕАД.

Недко Радев, изпълнителен директор на дружеството сподели пред Варна новини какви продукти ще предостави „Пазари“ за рибния курбан тази година:

„Никулден е един от най-тачените празници в морски град като Варна, а раздаването на курбан за здраве е неизменна част от празника. И тази година „Пазари“ ЕАД ще предостави продукти за приготвянето на 700 порции – 30 кг. различни видове риба, над 55 кг. зеленчуци – картофи, моркови, лук и чесън, отделно лимони и 55 връзки подправки – целина, магданоз, девесил. Всъщност ние предоставяме всичко необходимо за приготвянето на курбана, а Военноморските сили от своя страна се включват с майстори готвачи и необходимата техника. Така заедно отново ще зарадваме гражданите на Варна за празника и ще спазим традицията.“

Всяка година вкусната рибена супа се раздава благотворително пред храма „Свети Николай Чудотворец“ и в район „Аспарухово“ от готвачите на Военноморските сили. Ритуалът се прави за здраве на рибарите и всички хора, свързали професионалната си съдба с морето.