Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Арестуваха принц Хайнрих XIII Ройс, планирал опит за преврат в Германия

Арестуваните за опит за преврат в Германия са планирали да щурмуват сградата на Райхстага, да предизвикат условия, подобни на гражданска война, като атакуват електроснабдяването, да свалят федералното правителство, за да завземат властта. За момента на „превземането“ вече са избрани хора за важни министерски постове. Водещите следователи определят днешната операция срещу групата като безпрецедентна – „по своя обхват тя надхвърля всички измерения“, съобщи bTV.

Според разследванията, бивш член на Бундестага (от 2017 до 2021 г.) от дясната политическа партия „Алтернатива за Германия“ – Биргит Винкеман, и бивши членове на въоръжените сили също са участвали активно в организацията.

След като напуска Бундестага, Биргит Винкеман се връща в Берлинския окръжен съд като съдия.

Органите за сигурност са предприели действия и срещу член на старо благородническо семейство – принц Хайнрих XIII Ройс. Негови родственици управлявали области в днешна Тюрингия до Ноемврийската революция от 1918 г. Наследниците на фамилията имат замъци на различни места, сред които в Долна Австрия, близо до Лайпциг и до Заалфелд в Тюрингия.

Принц Хайнрих XIII притежава малка ловна хижа и според разследванията членовете на престъпната организация използвали мястото за срещи.

„Разделението на властите е илюзия, a Германия е трибутарна васална държава“, казва той в свои изказвания.

Eлементът, който обединява, членовете на опасната организация, е убеждението, че Германия не е суверенна държава и се контролира от чужди сили. Привлечените от идеята са около 21 000 души. Формацията е под наблюдение от 2016 г.

Принц Хайнрих XIII Ройс цу Кьостриц принадлежи към княжеския род Ройс от Тюрингия, от който е българската царица Елеонора (1908-1917 г.), предаде БГНЕС.

Българската царица има огромни заслуги към нашата родина, тя е изключително благородна и голям защитник на нашата национална кауза. Царица Елеонора е една от малкото светли личности в иначе мрачната ни история през последните 140 години.

71-годишният мъж от няколко години публично защитава своите странни тези на райхсбюргер (гражданин на Райха). През 2019 г. например той се яви като говорител на „Worldwebforum“ в Швейцария и заяви, че Федералната република не е суверенна държава, а все още е под контрола на съюзниците.

В друг видеоклип в мрежата той нарича държавата, а също и съдебната система „фирми“. В случай на предполагаемия планиран преврат Хайнрих Ройс е бил предвиден от групата за регент, твърдят разследващите. Ройс работи като самостоятелен финансов консултант във Франкфурт на Майн и притежава ловна хижа в Тюрингия. Според информация от средите по сигурността, членовете на групата са се срещали там няколко пъти през тази година.

Принц Хайнрих XIV, който е говорител на фамилията Ройс, описа през юли тази година заблудения член на фамилията като „объркан старец“, който „сега е привърженик на заблудите на конспиративните теории“. Хайнрих XIII вече е напуснал семейството преди 14 години по своя собствена молба, припомня „Велт“.