Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Тайните детайли около трансфера на Михайло Мудрик

Челси спечели битката с Арсенал за Михайло Мудрик. „Сините“ ще платят цена от 70 милиона евро плюс още 30 млн. под формата на бонуси. От Шахтьор Донецк обаче разкриха, че никога не са имали намерение да го продават на „артилеристите“.

Украинският клуб е останал изключително недоволен от факта, че Арсенал е нарушил правилата още в началото. „Топчиите“ са започнали преговори директно с Мудрик, преди изобщо да започнат да говорят с Шахтьор – нещо, което е напълно забранено от УЕФА.

От Арсенал са се свързали с 22-годишния украинец още през октомври-ноември. След интензивни преговори в рамките на месец-месец и половина, включващи три срещи на живо и постоянни телефонни разговори, „артилеристите“ са потърсили и Шахтьор.

„Дали сме се оплакали на ФИФА? Не. Те свършиха, каквото са свършили. Казах им, че не е правилно, че са се свързали първо с играча – обяснява изпълнителният директор на Шахтьор Сергей Палкин пред „Атлетик“. – Микел Артета, Олександър Зинченко и спортният директор (Еду) се обаждаха на всеки два-три дни. Много хора смятаха, че Мудрик ще отиде в Арсенал, след като от клуба са го потърсили и след като Михайло започна да гледа част от мачовете им.“

Според Шахтьор това впечатление е било погрешно и Мудрик никога не е бил близо до Арсенал.

Междувременно от Челси са действали много по-бързо и по-професионално. Шефове от „Стамфорд Бридж“ са се свързали с Шахтьор, след което са пристигнали на място, в лагера на тима в Анталия за директни преговори, включително и с играча.

Изпълнителният директор на украинците каза още, че е получил първото обаждане от Челси в края на декември с въпрос дали могат да говорят директно с Мудрик, тъй като имат интерес към него. Палкин дава позволението си. Така първите преговори между „сините“ и атакуващия халф започват в края на декември и началото на януари. Впоследствие клубът се свързва и с агента му, за да финализира сделката.

„Кога разбрах, че Михайло ще отиде в Челси? В събота, когато от Челси – съсобственикът Бехдад Егбали и трансферният директор Пол Уинстенли – пристигнаха в Анталия – споделя още Палкин. – Докато не пристигнаха, не вярвах, че са готови на трансфер, защото вече бях провел същия разговор с Арсенал. Бих казал, че съм разговарял дори повече с Арсенал, отколкото с Челси. Затова и преди последната среща Арсенал беше по-близо до сделка от Челси.“

Шахтьор е водил преговори и с други клубове, но не и толкова сериозни. Арсенал и Челси са били основните кандидати, като и двата клуба са предложили една и желаната сума от 100 млн. евро (70+30). Но офертите са се различавали в бонус клаузите, съобщава webcafe.bg