Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.06.2023
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

В категория Любопитно

Херо Мустафа: Корупцията деформира институциите в България

В една от последните си изяви като посланик на САЩ в България, Херо Мустафа обяви, че корупцията е изкривила начина, по който действат институциите у нас. Според нея има „истории за адвокати с куфари“ и „задкулисни сделки“.

Изказването си Мустафа направи пред търговско-промишлени сдружения на чуждестранния бизнес в страната по време на среща, посветена на върховенството на закона в България и бизнес средата.

Според позицията на посланичката, чийто мандат не беше продължен и до дни си заминава от София, в страната „малка група“ имала система как да обогатява олигархичната класа и да превзема държавните ресурси. „Който не принадлежи към тази система, губи надежда. Наистина е болезнено да виждаме това“, обяви Мустафа.

Според дипломата, България е пример как корупцията деформира функционирането на някои институции и ги контролира в ущърб. Мустафа припомни, че трима българи са санкционирани по закона „Магнитски“, но в България не са били съдени. Въпреки изброеното, Херо Мустафа е категорична – отношенията между България и САЩ никога не са били по-добри.