Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Дирекция социално подпомагане – Долни чифлик уведомява за размера на социални помощи

Във връзка с изменение и допълнение на Закона за семейни помощи за деца Дирекция социално подпомагане – гр. Долни чифлик уведомява:
В Държавен вестник бр. 102 от 23.12.2022 г. е обнародван Закон за изменение и допълнение (ЗИД) на Закона за семейни помощи за деца (ЗСПД), приет на 15.12.2022 г., по силата на който без доходен критерий се отпускат помощи по:

  • По реда на чл. 10а от ЗСПД, – еднократна помощ в размер на триста лева за ученици записани в първи, втори, трети и четвърти клас през учебната 2023/2024 г. Помощта се отпуска за всички ученици, независимо дали учат в държавно, общинско или частно училище.
  • Помощта се възстановява, ако детето не постъпи в училище или не посещава редовно училище до завършване на първи, втори, трети и четвърти клас ако ученикът не продължи обучението си през втория учебен срок до завършване на първи, втори, трети и четвърти клас, освен ако това е невъзможно поради здравословното му състояние и ако ученикът е допуснал в рамките на един месец от учебната година отсъствия от 5 учебни часа, за които няма уважителни причини.
  • Месечни помощи по реда на чл.8(1 от ЗСПД )в размер на 200 лв. за отглеждане на дете до 1 година и месечна помощ за отглеждане на дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст по чл.7(1) от ЗСПД, се предоставя независимо от дохода на семейството за деца, които се отглеждат от техните самотни осиновители.
  • barometar.net