Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Община Долни чифлик подкрепи кампанията на БЧК за материални дарения в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия


Община Долни чифлик подкрепя Българския Червен кръст в кампанията за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия на 6 февруари 2023 г., съобщи днес кметът Красимира Анастасова.
В момента най-неотложни са нуждите от:

  • нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки;
  • ново спално бельо;
  • нови топли завивки;
  • хигиенни материали (за лична хигиена).
    От БЧК се обръщат с молба за съпричастност и към българските фирми-производители, като ги призовават да подкрепят кампанията, както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си със: семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и батерии.
    Община Долни чифлик се включва в кампанията на БЧК, като даренията ще се събират в сградата на Народно читалище „Изгрев“ – гр. Долни чифлик. Отговорно лице за връзка: Галина Колева, телефон: 0889960423. Даренията ще се събират от 8,00 до 16,30 часа и ще се предават/извозват от община Долни чифлик до централния офис на БЧК в гр. Варна.
    Първото предаване/извозване на даренията ще се извърши на 10.02.2023 г. (петък) в 14,00 часа.
    След това всички дарения ще бъдат директно транспортирани за пострадалите райони и следва да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.
    Българският Червен кръст откри и специална банкова сметка в лева за набиране на финансови средства в помощ на пострадалото население в Турция и Сирия:
    IBAN: BG64UNCR76301078660913
    За пострадалите от земетресението в Турция и Сирия
    Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.
  • barometar.net