Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Кметът на Варна благодари на гражданите дарили дрехи, обувки, палатки за нуждаещите се в Турция

„Над 550 кашони и чували с хуманитарна помощ е събрана от 08.02.2023 година до днес в центъра за помощ за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия, който бе отворен в Двореца на културата и спорта във Варна.“ – съобщи кметът на Варна, Иван Портних и допълни:
„Огромна благодарност на стотиците граждани, които откликнаха на нашия призив за хуманитарна помощ към засегнатите хора. Варненци отново доказаха, че са щедри хора с топли сърца!
Благодаря на всички доброволци, които се включиха в кампанията и работиха на терен по прибирането, сортирането и превозването на помощите – на екипа на Минко Христов от Двореца на културата и спорта, на колегите от Община Варна и от Общинския съвет, от район „Приморски“ и район „Владислав Варненчик“, на учителите от детските градини „Чайка“ и „Петър Берон“, на украинските граждани и журналистите, които също се включиха активно, на всички, които посрещаха, разпределяха, пренасяха и транспортираха даренията в най-студените февруарски дни.
Всички нови, както и ползвани, но запазени и чисти дрехи, обувки, одеяла, завивки, палатки са сортирани по видове и опаковани. Част от тях са транспортирани днес до БЧК, останалите се предават в склад, откъдето ще бъдат поети от организации, които имат осигурен транспорт.
От 13.02.2023 г.се преустановява приемането на дарения. При необходимост от допълнителна хуманитарна помощ и наличен транспорт, помещенията в ДКС имат готовност да бъдат отворени отново. Остават възможностите за дарения през БЧК и други неправителствени организации.
Огромно благодаря на всички!“

barometar.net