Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Иван Портних: Тръбата във Варненското езеро все още е положена на дъното

Кметът на община Варна Иван Портних коментира в социалните мрежи ситуацията с тръбата във Варненското езеро:

„Сензация“! Тръбата във Варненското езеро все още е положена на дъното! Да си знаят всички политически активисти, които се упражняваха неуморно по темата и изградиха няколко политически кампании с видеа и драматични постове във фейсбук.

Една година се забави издаването на разрешително от МОСВ за ползване на повърхностен воден обект. Документът, който получихме след повече от 365 дни чакане, е задължителен и без него не можем да започнем работа. Както и без финансиране!!

Ако темата с тръбата в езерото бе важна и спешна за държавата, би следвало да има по-адекватна реакция.

Оттук нататък предстои провеждане на пазарна консултация за определяне на прогнозна стойност на обществената поръчка за строително-монтажни работи, след това обявяване и провеждане на открита процедура по ЗОП за избор на изпълнител на СМР, на строителен надзор и сключване на договори.

Едва след това ще се пристъпи към изпълнение на СМР-та, но ако бъдат осигурени средства!!

Напомням, че тръбопроводът в езерото е бил изграден през 2011 г., по време на Тройната коалиция – на БСП, ДПС и НДСВ, като проектът се е движил от МОСВ. Тръбата е била положена на дъното, въпреки изискванията да е под него. В момента ситуацията е същата.

И тъй като наблизо се намира Аспаруховият мост, нека добавя следното:

При управлението на ГЕРБ държавата отпусна средства и част от съоръженията бяха ремонтирани. Оттогава обаче не се прави нищо!

barometar.net