Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Доц. Медиха Хамза: Да работиш в социалната сфера изисква духовна висота

„Всички в социалната сфера заслужават достойно трудово възнаграждение. Социалната работа като никоя друга. В този сектор работят хора с големи сърца, хора, чието цяло същество е отдадено на работата в помощ на уязвимите“. Това каза за ДНЕС+, кандидатът за народен представител от СДС в коалицията ГЕРБ-СДС доц. д-р инж. Медиха Хамза.

Поводът, по който потърсихме доц. Хамза, е днешният Световен ден на социалната работа.

„Да работиш в тази сфера с най-уязвимата част от обществото ни, изисква духовна висота и душа, която да разбира проблемите и да може да дарява вяра и надежда на другите“, отбеляза още кандидатът за народен представител.

По думите ѝ работещите в този сектор са ниско заплатени и въпреки промените, които донесе новият закон за социалните услуги, тяхното трудово възнаграждение не отоваря на стандартите, които изисква една толкова отговорна и изискваща специални умения и подход работа.

Кандидатът за народен представител поздрави всички работещи в социалната сфера на страницата си в социалната мрежа.

Ето какво написа тя:

Днес отбелязваме Световния ден на социалната работа. Мотото за тази година е „Зачитане на многообразието чрез съвместни социални действия“.

Силно мото, което ни показва, че промяната се случва на местно ниво чрез разнообразието от лидерски общности.

Приобщаващата социалната трансформация постига резултати, тогава, когато в процеса са свързани всички работещи в социалната сфера – общество, което е ангажирано и държавна политика, която дава законовите мерки в тази сфера.

Днес поздравяваме стотиците хиляди хора, ангажирани в социалната сфера.

Бъдете здрави, горди с работата си и съхранете в себе си този дух, който имате, за да бъдете полезни за цялото ни общество!

Да работиш в тази сфера с най-уязвимата част от обществото ни изисква духовна висота и душа, която да разбира проблемите и да може да дарява вяра и надежда на другите.

Ангажираните в сектора не са хора, които работят за високи заплати. Държавата си остава длъжник към всички тях и е време да оцени достойно техния труд.

Социална политика, образование и здравеопазване са основни приоритети за всяко едно държавно отговорно управление и в тази посока има какво още да се постига.

Младите хора, които завършват своето висше образование, като специалисти в социалната дейност, са тези, които ще продължат пътя на приобщаване и реализация на уязвимите социални групи в обществото ни и инвестицията в тях си заслужава. Те трябва да имат възнаграждение за труда си и да могат да създават и градят семейства тук, в България.

С уважение към всички вас, ангажирани в социалната сфера, Честит празник!

През 2007 г. третият вторник на месец март е приет за отбелязване на Световният ден на социалната работа. Този ден има за цел да подчертае постиженията на социалните работници, да повиши информираността относно социалните услуги и да защити социалната справедливост и човешките права.

dnesplus.bg