Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Близо 90 мотористи участваха в надпреварата „Хард ендуро Голица 2023“

За пръв път село Голица беше домакин на кръг от състезателния календар по хард ендуро. Организатор на надпреварата, която се проведе беше Мото спортен клуб „Ендуро“ – Варна, с помощта на общините Долни чифлик и Варна.

„Хард ендуро Голица 2023“ е състезание за аматьори. Разстоянията, които изминаха състезателите бяха между 50 и 70 километра, разпределени в 3 трака – стандарт и експерт и АТВ. Предвиден е и отделен трак за УТВ.
Мотористите стартираха в леко затворен кръг с препятствия, след което поеха по маршрута в планината, където са поставени 4 контроли. „Трасето е маркирано и обезопасено, има хора, които евентуално да помагат на закъсалите. В нормални условия трасето се минава между 2 и 3 часа. Направено е така, че да се съобрази с възможностите на състезателите.“ – съобщи Пламен Атанасов – съпредседател на МСК „Ендуро“ – Варна. „От 110-те състезатели, заявили предварително участие в „Хард ендуро Голица 2023“, днес в стартовия лист се записаха близо 90 състезатели от цялата страна“ – заяви Георги Митев, основен организатор на състезанието, който е и главен архитект на община Долни чифлик.
Купите на община Долни чифлик заслужиха Динко Вълев от Ямбол, клас АТВ, Генади Илиев от Банско, клас мотори (за съобразителност и ориентиране), както и 14-годишният Любомир Синев от Казанлък, клас мотори (за най-млад участник, състезаващ се с мъжете в клас експерт).
Наградният фонд бе осигурен от enduro.bg – главен спонсор на състезанието, и от магазини за месо „Джуро“.
Победители в отделните тракове станаха:
Експерт

  1. Георги Михайлов („Странджа“)
  2. Борис Стоянов
  3. Емил Неделчев (Хард ендуро Шумен)
    Стандарт
  4. Мирослав Христов (Албадамасцена)
  5. Иван Иванов (Ендуро клуб Странджа)
  6. Нихат Ибрям (Припек)
    АТВ
  7. Славян Тодоров
  8. Симеон Стоянов (АТВ пиратите)
  9. Николай Няголов (Комити)
    УТВ
  10. Иван Милев (Калните от Добрич)
  11. Петър Пантов
  12. Йордан Николов (Canam turbo 1000) barometar.net