Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 01.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Кабинет ще има! Без участието на ПП-ДБ и „Възраждане“

Преговорите за кабинет напредват значително – договорено е правителство с подкрепа от всички парламентарни сили без ПП-ДБ и „Възраждане“, съобщи OFFNews.

Вече са водени разговори за разпределение на министерствата – лидерът на БСП Корнелия Нинова преговаря с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за министерски постове в земеделското и социалното министерство. Идеята е да ги оглавят Иван Иванов и Георги Гьоков. Същевременно ГЕРБ настояват да оглавят МВР и регионалното ведомство.

Информацията ще се потвърди след края на двустранните срещи, след като парламентарните групи на ГЕРБ, БСП, ДПС и „Има такъв народ“ се срещнат днес в сградата на Народното събрание.

Корнелия Нинова настоява БСП да получи и министерския пост в Министерството на икономиката и иновациите, а министър да е Димитър Маргаритов, но ГЕРБ не са съгласни, твърдят още запознатите с преговорния процес. От БСП са склонни вместо икономиката да вземат културата, твърди медията.

Според източниците ГЕРБ очакват всичко да е договорено до събота. В същото време този срок е твърде кратък за БСП, тъй като левицата трябва да проведе вътрешно допитване сред членовете си за евентуална коалиция с ГЕРБ.

Междувременно от „Има такъв народ“ заявиха, че ГЕРБ не преговарят с тях за министерски постове, защото ако ГЕРБ, БСП и ДПС се споразумеят, биха имали мнозинство и без ИТН.