Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Младежко сдружение и община Долни чифлик успешно изпълняват съвместен проект

Сдружение Младежки спортен клуб Варна и община Долни чифлик вече 10 месеца успешно изпълняват съвместния си проект „ЗА ЕКОЛОГИЧНОТО ОБРАЗОВАНИЕ НА ДЕЦАТА И ЗЕЛЕНА ОБЩИНА (ЗАЕДНО)“, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“.
През м. февруари 2023 г. партньорите по проекта извършиха проучване, подбор и адаптиране на детски забавни игри с екологичен фокус. Проведохме семинар за ръководството и преподавателите на СУ „Васил Левски“- гр. Долни чифлик, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Старо Оряхово, и ОУ „Христо Смирненски“ – с. Гроздьово, за обучение, методология и презентация на подбраните игри.
След семинара екипът ни подготви за тестване и демонстрация 10 екоигри в трите училища, а след тестването им те бяха филмирани с цел създаване на видео сборник с игри за екологично образование.
През м. март 2023 г. за децата от 4 клас в трите училища подготвихме „еко викторина“. Децата искрено се забавляваха в надпреварата да покажат своите знания за разделното събиране на отпадъците и за значението на рециклирането им. На участниците и на победителите във викторината бяха раздадени награди, а за гостите, децата бяха подготвили изложба от сътворени лично от тях арт-продукти от употребени материали.

barometar.net