Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Кметът Портних поиска от МРРБ пълно обследване на водопровода в „Бриз“

Трябва да бъде направено пълно обследване на авариралия магистрален водопровод в района на квартал „Бриз“, не само на проблемните 160 метра, за да бъде гарантирано на хората, че авариите ще спрат. Това настоя кметът на Варна Иван Портних пред министъра на МРРБ Иван Шишков, по време на работна среща, която се проведе в Областната управа. В нея участваха областният управител Марио Смърков, управителят на ВиК – Варна – Веселин Русев, ръководители на Агенция „Пътна инфраструктура“ и „Български ВиК холдинг“ ЕАД, Веселин Русев, управител на ВиК Варна ЕАД и други.

Министър Шишков потвърди изнесена по-рано информация, че разрешението за ползване на съоръжението е от 2008 година, а инвеститор е МРРБ. Той обяви, че документацията по проекта липсвала, което било обезпокоително. Министърът посочи още, че ще бъде търсен вариант за незабавен ремонт на дефектиралия участък от 160 м, който бил направен от стъклопласт, като ще бъде направен график за дейностите. Финансирането ще бъде осигурено от ВиК-Варна или от кредит от „Български ВиК холдинг“, тъй като гаранцията на обекта е изтекла отдавна.

Кметът Иван Портних припомни, че случаят с авариралия водопровод в „Бриз“ е аналогичен с проблемния тръбопровода във Варненското езеро, който е изграден по същото време – на Тройната коалиция БСП, НДСВ и ДПС. Все още обаче няма адекватна намеса от страна на държавата, допълни той.

По темата с проблемите на ВиК се включи и управителят на дружеството Веселин Русев. Той пое ангажимент ремонтът на ул. „Патриарх Максим“ в „Пчелина“ да бъде завършен до 30 дни, а всички обекти, по които се работи в момента, ще бъдат завършени. По време на срещата стана ясно още, че от големия ВиК проект във Варна ще бъдат изпълнени около 40 процента. Планирането и проектирането през годините е било забавено и поради тази причина сега от 8 обекта, само два ще станат факт, обясни министър Шишков. По думите му останалите дейности ще бъдат реализирани през следващия програмен период.

barometar.net