Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Радев: Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди друго, освен отвращение

„Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение, а то не води до доверие и устойчиви решения“. Това заяви президентът Румен Радев преди срещата на върха на Европейската политическа общност в Молдова.
В понеделник (29 май) Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме промяната – Демократична България“, като препоръча той да не бъде изпълняван. Въпреки „леден“ период в отношенията между коалицията и ГЕРБ след показаните от Радостин Василев записи от заседание на „Продължаваме промяната“, двете страни са близо до съставяне на кабинет.
Днес Радев нарече записите „срамни“.
„Като ценности и морал, като принципи и начин на правене на политика всъщност тези записи пометоха миловидната евроатлантическа фасада и разкриха озъбеното лице на една пълзяща диктатура и фанатизъм. Като заявка за тежки закононарушения, за чистки, подписани с кръв, за погром в институциите, за държавна измяна и всичко това дискредитира европейски лидери. Европейската преса гърми с негативни коментари за България. Това е позор, който се изля върху лицето на нашата страна“, заяви Радев.

Според него, въпреки „мрачните разкрития“, България ще се съхрани като нормална, демократична европейска държава. dnevnik.bg