Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Ден след убийството на Къро е започнало преразпределяне на бизнеса му

Непосредствено след четворното убийство в Южна Африка, при което беше разстрелян издирваният от Интерпол Красимир Каменов-Къро заедно със съпругата му Гергана, видимо вече започва преразпределение в легалния му бизнес в България, съобщава „Капитал“. Справка в Търговския регистър показва активност при поне няколко от свързваните или пряко контролираните от Каменов дружества, като някои от тях започват още от 26 май – ден след убийството.
Tри компании, които досега се водеха формално собственост на подставени лица, са продадени срещу символични суми на Румен Драганов Илиев. Той е дългогодишен управител на една от официалните компании на Къро, „Камекс КА“, но сега, изглежда, е минал към противниковия лагер. Източници на „Капитал“, запознати с бизнес делата на Каменов, обрисуват като такъв Размиг Чакърян-Ами – някогашното доверено лице на Каменов, който обаче постепенно овладява части от бизнеса и по-специално дейностите по ГКПП Капитан Андреево. Като второ лице се сочи и бившата съпруга на разстреляния – Светлана Каменова.

На 1 юни същият Румен Илиев е заявен за вписване и като изпълнен директор на „Слатина-Къра“ – компанията, притежаваща зеленчуковата борса в „Слатина“, а Красимир и Гергана Каменови са освободени от борда.
Първите промени са инициирани още на следващия ден след убийството. На 26 май с идентични договори, сключени при един и същ нотариус и заявени от един и същ адвокат, Румен Илиев купува три компании за символични суми. Това са „Омега 69“ (продадена за 1000 лв.), „Булрат“ (също 1000 лв.) и „Файтинг академи“ (10 лв.)
От тях най-известна е първата, чието име нашумя покрай побоя на журналисти от bTV през 2017 г. от нейни служители на магистрала „Тракия“. По-рано през 2012 г. пък фирмата за кратко се озова като стопанин на паркинга на новопостроената „Арена Армеец“, избран от „Национална спортна база“ към спортното министерство. Тя се занимава и с охраната на зеленчуковата борса в „Слатина“.
След прехвърлянията при формално непритежавани от Каменов компании бързо започват действия по овладяване и на официалните му бизнеси. Засега това е видимо при „Слатина-Къра“, където на общо събрание на 1 юни Красимир Каменов е освободен от борда. Същото се случва и с двете изпълнителни директорки – съпругата му Гергана Каменова и Гергана Първанова.Като нов изпълнителен директор е вписан същият Румен Илиев, купил другите три фирми.