Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 14.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Разрив със Зеленски: Кличко видя политически натиск и черна кампания

Кметът на Киев Виталий Кличко заговори за „тежка кампания за дискредитиране на столичните власти“ и на самия него във видеообръщение, публикувано във „Фейсбук“ и „Телеграм“.

Според Кличко целта на кампанията е да бъде заставен принудително да напусне поста. Бившият шампион по бокс не спомена украинския президент Володимир Зеленски, но бъдещето му е несигурно след обществения протест заради смъртта на трима души при руска атака срещу Киев.

Тогава противовъздушно убежище се оказа заключено и бе наредена проверка на всички обекти в украинската столица. Оказа се, че под половината от 4655 убежища са свободно достъпни, а едва 15 на сто отговарят на всички нужни условия.

Между Кличко и президентската администрация се размениха обвинения за станалото, макар кметът да призна, че носи известна отговорност.

Кличко обясни, че проверките на властите – които навлязоха в нова фаза, след като високопоставен служител по сигурността в Киев се оказа „заподозрян“ тази седмица – създават „хаос в управлението на столицата“, и то във военно време.

Безкрайните обиски, парализиращи работата на департаментите и службите в града, във военно време всяват хаос в управлението на столицата. За обективност и липса на политически мотиви ли говорим? Нима победихме? Няма ли други предизвикателства, щом главният проблем е Кличко? – попита кметът и
отхвърли „политическите битки“ като вариант в хода на руската инвазия, макар името му да се споменаваше като противник на Зеленски преди президентските избори.

От вчера Роман Ткачук, директор на Отдела по общинска сигурност в Киев, е под домашен арест заради случая с убежищата, съобщава dnevnik.bg